Jump to content

Featured Replies

Mi smo za trosak 9 dana imali 500e,jeli smo po marketima,seven-eleven radnjicama,ulici,kineska klopa na ulici je sjajna,dobijete 3 razlicita jela,sami birate sta zelite,stavite razne prelive,i najedete se i to dobro. :eat: Jednom smo seli u centru u ulicu Stroget,pesacka zona na paste,i Tuborg pivo.Obratiti paznju kada se menja novac iz eura u krune,uzimaju proviziju na 50e ooko 8e :bang: .Na periferiji grada je manja,ali u centru tako,izgleda da treba za kraljicu deo ::crazy: .Mozda bi bilo pametnije ovde promeniti ako nase banke poseduju krune-danske.

to mi lici na Wok to Walk, dobro zvuci!

ovo za proviziju, no comment. pogledacu po bankama. a treba videti i koliko je provizija/kurs ako se direktno tamo na bankomatu podizu krune.

MI se nismo setili posto smo iz Vienne leteli da tamo promenimo,ali dobro,svaka skola se placa gent cak smo videli bilo je svadje na salteru menjacnica,neki turisti su vikali,lupali o staklo,zvali policiju,koja je dosla za nepun minut,ali tako je...koliko se secam gde nam je bio hostel,placali smo oko 5e proviziju.

Mi smo za trosak 9 dana imali 500e,jeli smo po marketima,seven-eleven radnjicama,ulici,kineska klopa na ulici je sjajna,dobijete 3 razlicita jela,sami birate sta zelite,stavite razne prelive,i najedete se i to dobro. :eat: Jednom smo seli u centru u ulicu Stroget,pesacka zona na paste,i Tuborg pivo.Obratiti paznju kada se menja novac iz eura u krune,uzimaju proviziju na 50e ooko 8e :bang: .Na periferiji grada je manja,ali u centru tako,izgleda da treba za kraljicu deo ::crazy: .Mozda bi bilo pametnije ovde promeniti ako nase banke poseduju krune-danske.

.. a ja se navukoh na one mini viršle u testu iz 7/11-a :)

I naravno peciva, recimo Thebirkes (sa marcipanom)! :eat:

A što se para tiče, slažem se, definitvno bankomat; zavisi gde živiš neke banke imaju čak i partnerske institucije pa ne plaćaš ništa.

A i uvek ti je bolje da se krune preračunavaju kod tebe kući nego na licu mesta u Danskoj

A što se para tiče, slažem se, definitvno bankomat; zavisi gde živiš neke banke imaju čak i partnerske institucije pa ne plaćaš ništa.

A i uvek ti je bolje da se krune preračunavaju kod tebe kući nego na licu mesta u Danskoj

zivim u portugalu, moracu da se raspitam ovde u banci onda.

a virsle cu da potrazim :) sta vam je taj 7/11? :)

7-11,je lanac radnjica,prodaje se sve i svasta,klopa slatko,slano,grickalice,pica,karte za prevoz,ima na svakom cosku.

• 7 months later...

U subotu idem za Kopenhagen pa bi mi dobrodosao neki savet kako proci sto jeftinije. Zapravo, palo mi je na pamet da krenem bez dinara pa da skupljajuci flase, pevajuci na ulici, koristeci bajs zaradim neki dinar i ustedim na prevozu. Nedeljom ima par besplatnih muzeja za obici tako da sam tu miran. Od Malmea cu pokusati stopom da se dovucem do Kopenhagena ili eventualno neki zemljak da nas prebaci ako ide na tamo a budemo bili na istom letu. Kako se prehraniti, neka caka za videti i preziveti u Kopenhagenu a ne potrositi ni dinar?    :dance:

• 5 months later...

Citam i vidim dosta interesantnih a mogu reci i odlicnih predloga sta treba obici u Kopenhagenu, nazalost kad sam ja isao nisam imao ovako detaljne informacije koji bi pomogle da se lakse snadjem u samom gradu a bogami i da znam sta treba da obidjem  :)

Mogu da dodam par mesta u okolini Kopenhagena koje sam poosetio i koje mislim da vrede da se vide naravno ako neko ima dovoljno slobodnog vremena...

Gradic Helsingor koji se nalazi na istoku Danske,  ne se nalazi na jauzem delu Ersundskog prolaza koji deli Svedsku i Dansku ( cini mi se da ima samo nekih 4 km od jedne do druge zemlje ).

Dvorac Kronborg izradjen u XV veku. Tu je smeštena radnja Šekspirovog Hamleta ...

Frederiksborg Muzej na severu danskog ostrva Saellanda, nekadašnja kraljevska rezidencija i au XIX veku preuređena u Muzej sa najvećom kolekcijom umetničkih dela u Danskoj...

Ostale znamenitosti u samom Kopenhagenu su već pomenute u diskusiji, nadam se da će nekom ove informacije biti korisne pri putovanju u prelepi ali i preskupi Kopenhagen...

• 1 month later...

Neko je već pomenuo Carlsberg Glyptotek muzej, ali moram da ponovim. Odličan je, zaista. Ko voli umetnost nikako ne bi trebalo da ga preskoči. Nalazi se tačno preko puta Tivolija, ulaz je 75 DKR ili 11 EUR, a nedeljom besplatno. Imaju ODLIČNU kolekciju francuskih impresionista (Mone, Mane, Dega, Renoar, Gogen...) a i tri Van Gogove slike.

• 1 year later...

e ovako, ispratio sam sve teme u vezi Kopenhagena, vidim da je najjeftinije ici vizom do Malmea pa posle preci mostic. Ono sto me zanima i u vezi trazim pomoc jeste smestaj. Neki alternativni i pristupacni recimo, procitao sam da su neki iznajmili kucicu kao u sklopu hostela i da je izasla oko 50e po danu za dvoje .. to mi je bolje nego da sa devojkom budem u 16krevetnoj sobi za istu cenu. Da li recimo postoje negde oglasi gde mestani iznajmljuju stanove ili sobu na par dana, ili negde gde su hosteli jeftiniji ako se ranije rezervisu?svaka pomoc dobrodosla hvala

Ja sam na kraju bila preko AirBnb za 50 dnevno za nas dvoje.

To je bila cena za sobu (prostrana, svetla, super opremljena), ali je gazdi iskrsla neka konferencija u SAD i ostane nam ceo stan :)

u pitanju je bila ova soba: https://www.airbnb.com/rooms/673688.. mada sad vidim da je podigao cenu na 69 :-/