Jump to content

Featured Replies

Slobo, to je odlična ideja. Dali bismo priliku ljudima da se pojave na sajtu, a ne bismo opterećivati stranice sajta banerima. Na istoj stranici bismo možda mogli objaviti i imena pojedinaca koji uplate neku ozbiljniju donaciju, ako oni to žele (preko 500 dinara, recimo).

Za pisanje dopisa za donacije mislim da nam ne treba neki KPS sastanak, biće produktivnije ako se nađe 2-3 ljudi koji se razumeju u to. Evo, ja ti se mogu priključiti i već nas dvojica možemo lako napisati sve što treba. :) Što se tiče nalaženja zajedničkog interesa sa preduzećima, to baš neće ići lako s obzirom na načine putovanja koje promovišemo.

Mogli bismo da zainteresujemo jedino low-cost avio kompanije i one kafane iz teme "Jeftina klopa".  pijjj

Ozbiljno, čini mi se da je jedini razlog zbog kojeg bi neko domaće preduzeće htelo da se nađe na našem sajtu je relativno veliki broj poseta koje imamo.

Totalno sam za bedževe i majice koji bi se prodavali po nešto višoj ceni od nabavne. Radi transparentnosti, možemo objaviti ovde tačno koliko je novca skupljeno i na šta će biti potrošeno. Jedini problem s tim je da neko treba da se potrudi oko slanja pripreme za štampu, podizanja majica i bedževa, prikupljanja novca i vođenja evidencije. Ja trenutno nemam vremena za tako nešto. Ako je neko spreman da radi na tome, neka se javi. :D

• Author

OK, kazi kad imas vremena pa da se nadjemo da probamo da popunimo koliko mozemo i posle mozemo pokazati "vecu staraca" da li je to OK i da oni dopune sta misle ;)

A da uradimo ovako: da dobrovoljno prikupimo novac, koliko ko moze i zeli (sto vise to bolje) :) Dakle, nesto kao donacija. I onda neka taj novac bude iskoristen kao pocetni kapital (ok, nece biti neka basnoslovna cifra, ali, dovoljno da se pocne) da se stampaju majice i prave bedzevi, privesci ili sta vec! Potom bi se isti prodavali i ostvarivala se kolika-tolika zarada od koje bi se moglo barem nesto platiti vezano za samo odrzavanje sajta.

Ok, ni meni se ne svidja sto bi stvar prerasla u komercijalnu, ali krajnji cilj nije zarada, vec osnovna sredstva da bi sajt normalno funkcionisao i napredovao. Sajt se toliko vec razvio da je i MUP poceo da nam trazi informacije :), tako da , mislim da bi bilo u redu da se nesto ucini po pitanju njegove dalje odrzivosti i progresa.

Sledeca stvar je ko bi se angazovao oko tih tehnickih stvari vezano za pravljenje bedzeva majica...

Takodje, mislim da bi citav rad trebalo da ima neku transparentnost, kao i prilikom prikupljanja novca za Nensi.

I, ne znam jos, na koji racun bismo uplacivali novac, zbog stvari vezano za porez, bla, bla...

Inace, mislim da je dobra ideja da se otvori jedna stranica na kojoj bi bio spisak donatora i na kojoj bi stajao broj racuna za svakog ko bi zeleo da pomogne. Dobra je fora da pise : "Mzungu, daj pare" :D Mislim da nam se svima to najdublje urezalo u secanje nakon citanja tekstova o Africi :)

I meni je to "Mzungu, daj pare" zazvučalo kao zabavna fora, ali mi sad nekako....ne znam....malo mi obezvređuje celu avanturu koju su momci podelili sa nama. Smejuljim se sama sa sobom svaki put kad pročitam, a onda me malo sramota, kao da nisam ništa drugo naučila iz njihovih pisanija.

A baš jesam.  :-[

1. Bedževi, majice, prišivače i zastavice po malko višoj ceni (onda ćemo morati zapravo da ih napravimo  :shockkk: )

A kakvi crteži bi trebalo da se naprave za to? Tu možda i mogu da dam neki skromni doprinos....

Mozda bi neki uvoznik opreme za bekpeking ili planinarske opreme zeleo da se promovise preko sajta KPS ili kako vec?

Ал' компликујете ствар. Дајте број рачуна дуплатимо по неку суму, кол'ко ко може сада, а и увек када има вишка пара или кад му дође - може да уплати на исти рачун и здраво. Клуб ће да банкротира док се нађу донатори. ;D

Може и да се скупи и на планинарењу и мајице да се купе (ја и даље носим ону са Жељина), дакле Музунги, ево вам паре. ;D

Е, сада ми паде идеја: На уплатници као сврха да пише "Музунги ево паре" clap.gif' alt=':clap:'>

I ja mislim kao bjuti.Inace u mom selu se kaze "nema leba dok sam ne oznojis gace", kasno je sada za neke velike akcije,to ce da potraje a vremena je sve manje.Dakle,"racunajte na nas" i davajte broj racuna,bre.

Jes, dajte taj broj računa. Ima nas dosta, i valjda možemo sami da se izdržavamo. I to dugoročno. I da tako ostanemo stvarno nezavisni i bez reklama.

Je l može broj na koji smo uplaćivali za knjigu ?

Pomagajte ljudi ko boga vas molim, klanj::

ako se forum ugasi to necu noci da prebolim. :(

Kinta ili dve,dobrodosla je za nase probleme sve, :banana:

"muzungi"glavni,ima nas koji bismo vrlo rado dali clap

da forum svakoga dana radi. :mah:

Ja se jako bojim reklama. Pogotovo ako treba da se reklamiraju neke firme koje se cesto pominju u tekstovima. Jer ispasce da ce se pisati tekstovi o nekim stvarima samo da bi privukli neke donatore. Tu stvar pocinje da smrdi i to jako ne bih voleo. Gubi se atmosfera slobode.

Ja najradije ne bih stavljao nikakve reklame. Ako vec i treba nek bde to diskretno samo na jednoj stranici ,,Donatori" i ni na jednoj vise.

Ne svidja mi se ni zarada od majci i prisivaljki jer to znaci da se nece vise nabavljati po nabavnoj ceni nego ce biti skuplje, a ja volim kad je sve sto jeftinije.  :roll:  Ali mora negde da se zaradi za hosting pa ovu varijantu mogu nekako i da progutam. Mozda uletim i ja sa privescima ali otom potom.  ;)

Ja bih najvise voleo kad bi dobili od drzave pare za neki NVO projekat  kojim bi poplacali sve racune i da se finansiramo od donacija clanova i dobrih ljudi koji zele da pomognu a ne da se reklamiraju.

Mozda bi mogli za donatorstvo da se obratimo EXIT-u? Poslednjih godina su nekako vise nego spremni da potpomazu kojekakve akcije. Pa rek'o da sklopimo neku pricu i vidimo sta ce ispasti.

Al inace, kontam da bi dobili pare samo kad bi trazili. Ja sam trazio od svoje opstine (koja inace bas ne deli pare sakom i kapom) prosle godine neki kesh za turnir u basketu na foru kako omladina nema nikakvih desavanja, trudimo se, treba nam pomoc itd. Sklopio ja neki tekst (dobar sam u ovim nazovi molbama) i za 2 dana uplatili 8000din! I porucili mi da sam trazio malo para :maddd: Tako da sigurno moze nesto da se uradi po tom pitanju. Omladine se boje ko groma :psuje:

A šta si spreman da uradiš po pitanju tog NVO projekta? ;)

pa nemam pojma ni sta treba. Ali ako treba nesto da se prekucava, istovara, vija tu sam.

Inace, mogli smo i da napravimo neki turnir u necemu, samo clanovi foruma a pare od prijava bi otisle u kasu :) U sustini, to bi u isto vreme bilo i neko okupljanje i zezanje;D

Za nomade koji bi da uplacuju novce iz pustih inostranstava, treba jos nekih dodatnih bankarskih kodova, sifri i slicnih zavrzlama. :)

Moramo da preskočimo par birokratskih prepreka, pa ćemo moći da primamo uplate i iz inostranstva. Trebalo bi sledeće sedmice da bude omogućeno.

U petak će biti provereno kako stoji stvar sa dosadašnjim uplatama, neće da kažu preko telefona :)

• Author

Samo otvorite devizni racun i mocice da se primaju uplate iz inostranstva ako se nevaram.

• 3 weeks later...

Evo ovako, bio ja do banke :) Od vaših donacija za tekuće troškove prikupljeno je 4.300 dinara. Nije loše za početak, al' oni koji nisu donirali slobodni su da to urade. Za dinarske uplate, račun je k'o i pre:

Primalac: Klub putnika Srbije, Miše Dimitrijevića 1, Novi Sad

Svrha uplate: donacija

Broj žiro računa: 160 - 931061 - 08

(Banca Intesa)

E sad, pošto me je neko od vas pitao kako da uplati iz inostranstva, otvorili smo i devizni račun organizacije. Evo podataka za uplate u evrima:

Intermediary:

BCITITMM

INTESA SANPAOLO SPA

MILANO, ITALY

Account with institution:

DBDBRSBG

BANCA INTESA AD, BEOGRAD

MILENTIJA POPOVIĆA 7B

BEOGRAD, REPUBLIKA SRBIJA

Beneficiary:

RS35160005080003466020

KLUB PUTNIKA SRBIJE

MIŠE DIMITRIJEVIĆA 1

NOVI SAD

Republic of Serbia

Za uplate u dolarima sve je isto, osim prvog dela, koji treba da glasi ovako:

Intermediary:

BCITUS33

INTESA SANPAOLO SPA (FORMERLY BANCA INTESA SPA NEW YORK)

NEW YORK, NY, UNITED STATES

Tražili ste, pa sad izvolte. Nadam se da se nisam baš sasvim uzalud cimao oko sve ove birokratije.    

Ja cu prvom prilikom da isprobam to. A i ako bas ne budem koristio ove varijante sa deviznim racunom, nekog cu iz Srbije vec uputiti da uplati na dinarski racun.