Jump to content

Featured Replies

• Author

Da li se nesto poradilo na hostingu?

Meni se sve cesce desi neki error, evo zadnji error koji mi je izasao je:

Database Error: Lost connection to MySQL server during query

File: /home/serbiatr/public_html/forum/Sources/Search.php

Line: 1343Database Error: MySQL server has gone away

File: /home/serbiatr/public_html/forum/Sources/Load.php

Line: 2020

Server je zakupljen pre dve sedmice, skoro sve je spremno, ja sam se samo čekao, jer sam bio u silnoj gužvi prethodnih dana. No od sutra sam ponovo slobodniji, tako da je to prva stvar kojom ću se pozabaviti. Samo da dotegnem još par stvari na novom serveru i selimo se. Očekujte za 3 dana otprilike, možda i ranije.

• Author

da li postoji mogucnost da se slike vuku sa nekog externog servisa za slike a da se ocisti pluginom da izgleda kao da su sa KPS sajta?

Nema razloga za tim. Prostora na disku ima više nego dovoljno, a sajt na novom serveru (a ni na ovom, ruku na srce) nije opterećen toliko da zahteva tako nešto. Da ne pominjem svu nepraktičnost kad bi slike bile na nekom eksternom servisu, a ne u putanji sajta. No, suviše je ovo mali sajt za tako nešto :)

Samo da dodam, nikad se ne bi ni postavljalo pitanje da li da budu na eksternom servisu - to ne dolazi u obzir - jedino da budu na eksternom serveru koji je naš ili recimo da imaju poseban poddomen, kako bi moglo više http requestova da se vrši paralelno.

Chaba je platio hosting za narednih godinu dana.

Nego, selimo se. Sajt trenutno umire konstantno, nema više čekanja. Sve i da bude trebalo nešto kasnije da se doradi na novom hostingu, sajt bi svakako manje bio offline nego što je trenutno. Tako da, posle ovog mog posta prebacujem sajt i forum u read-only mode. Kad budete videli da možete ponovo da piskarate po forumu ili ostavljate komentare na sajtu, znajte da vidite sajt na novom hostingu. Neće se desiti svima u isto vreme, s obzirom na to kako radi DNS, ali verovatno će većina vas do sutra ujutru videti sajt na novom mestu.

Sad treba samo da nađemo rešenje kako da se sajt samo izdržava, da ne dođemo u situaciju da sledeće godine ponestane para a ja možda neću moći da pomognem. Možda da ubacimo Google Ads? (nemojte me linčovati)

Ma, batali sta ce biti posle, imamo sad godinu dana da uzivamo ;) Svaka cast za obavljen posao i finansijsku podrsku!

Bilo je vec ovde dosta dobrih ideja o doniranju, mislim da bi trebalo sesti i porazgovarati i odluciti se za jednu, ili vise opcija.

Inace, meni se ne svidja ideja o Google-ovim reklamama, to mi prilicno ruzno izgleda. Izricito sam protiv.

• Author

Svaka cast za chabu i donaciju koja je ako je placeno po trzisnim cenama necija plata u Srbiji, skidam kapu  clap.gif' alt=':clap:'>

Sto se tice samoodrzivosti po mojoj proceni za zakup ovakvog servera potrebno je godisnje oko 150EUR jos treba dodati 50EUR za racunovodju (to je minimium minimuma). Znaci minimum za funkcionisanje KPS-a na godisnjem nivou je 200EUR, Lazare ispravi me ako gresim. Ja se dobrovoljno javljam da prilozim 10eur za 2011. godinu, ako se nadje jos 20ak ljudi mozemo to lepo da isfinansiramo bez reklama.

Ono sto mozemo jos da uradimo je i da napravimo donate dugme (neko je to vec predlagao) i postavimo ga negde pri vrhu, diskretno da nesmeta.

Takodje s obzirom da na serveru imam dosta prostora i resursa mogli bi da hostujemo jos neke sajtove (naravno koji nisu zahtevni) uz recimo godisnju nadoknadu od 10eur. Ja sam recimo do februara ove godine placao 3 hostinga (3.500din+1.800din+1.500din) i sad je trebalo jos 2 da kupim i na kraju sam sve pebacio kod Loopi-e za nekih 5000din godisnje a svi sajtovi su bili cist HTML statika sa 6-7 strana, znaci bukvalno nista (mesecno nisam imao u zbiru 100MB protoka za sve sajtove ukupno). E takvih kao ja verovatno ima jos ovde kod nas na KPS forumu pa bi verovatno drage volje dali te pare za hosting KPS-u.

I sta jos mozemo to je da predamo projekat nekom od fondova za finansiranje ili sufinansiranje. KPS je to vec radio i dobijao donacije tako da mislim da to moze da pomogne klubu. Evo ja se dobrovoljno javljam da popunim aplikacije i da ih prosledim nekim fondovima samo mi treba podrska od Lazara jer je on ovlasceno lice.

Ja se dobrovoljno javljam da prilozim 10eur za 2011. godinu, ako se nadje jos 20ak ljudi mozemo to lepo da isfinansiramo bez reklama.

I ja sam za ovu opciju. Na mene cete malo sacekati dok me put ne nanese u Srbiju, ali do sledece godine dolazim/uplacujem sigurno. ;)

Chabi veliko HVALA!! Hvala i drugarima koji su lepo odradili posao, pa je sad forum kao nov  ;D

Svaka cast za chabu i donaciju koja je ako je placeno po trzisnim cenama necija plata u Srbiji, skidam kapu  clap.gif' alt=':clap:'>

Sto se tice samoodrzivosti po mojoj proceni za zakup ovakvog servera potrebno je godisnje oko 150EUR jos treba dodati 50EUR za racunovodju (to je minimium minimuma). Znaci minimum za funkcionisanje KPS-a na godisnjem nivou je 200EUR, Lazare ispravi me ako gresim. Ja se dobrovoljno javljam da prilozim 10eur za 2011. godinu, ako se nadje jos 20ak ljudi mozemo to lepo da isfinansiramo bez reklama.

Ono sto mozemo jos da uradimo je i da napravimo donate dugme (neko je to vec predlagao) i postavimo ga negde pri vrhu, diskretno da nesmeta.

Takodje s obzirom da na serveru imam dosta prostora i resursa mogli bi da hostujemo jos neke sajtove (naravno koji nisu zahtevni) uz recimo godisnju nadoknadu od 10eur. Ja sam recimo do februara ove godine placao 3 hostinga (3.500din+1.800din+1.500din) i sad je trebalo jos 2 da kupim i na kraju sam sve pebacio kod Loopi-e za nekih 5000din godisnje a svi sajtovi su bili cist HTML statika sa 6-7 strana, znaci bukvalno nista (mesecno nisam imao u zbiru 100MB protoka za sve sajtove ukupno). E takvih kao ja verovatno ima jos ovde kod nas na KPS forumu pa bi verovatno drage volje dali te pare za hosting KPS-u.

I sta jos mozemo to je da predamo projekat nekom od fondova za finansiranje ili sufinansiranje. KPS je to vec radio i dobijao donacije tako da mislim da to moze da pomogne klubu. Evo ja se dobrovoljno javljam da popunim aplikacije i da ih prosledim nekim fondovima samo mi treba podrska od Lazara jer je on ovlasceno lice.

I ja pozdravljam ideju dugmeta za doniranje i da se traže pare preko tih fondova. I mislim da se tako može finansirati sajt bez problema. I treba da se napravi KPS shop. Ja sam duboko protiv reklama.

Možda možemo da napravimo i dobrotvorni koncert? Evo ja imam neke veze u CK13 u Novom Sadu. Imam i druga sa pank bendom (koji je već jednom svirao u ck13 i super su prošli kod publike) koji bi bio voljan da svira za DZ. A verujem da CK13 neće tražiti pare za tu uslugu. Dakle napravimo svirku, izreklamiramo je na našem sajtu, preko fejsa, i usmeno svako pozove nekoga. Verujem da se na kartama može zaraditi bar 60 evra. A možemo da stavimo još i donorsku kutiju. I da se svima objasni za šta nam trebaju pare, šta je KPS i tako to. Verujem da će ovo biti i jako dobra reklama za sajt. Za ovu stvar bih se ja lično založio da uspe.

Ne mislim da je doniranje ispod časti, već da je vrlo uzvišena stvar. :D 

Znaci minimum za funkcionisanje KPS-a na godisnjem nivou je 200EUR, Lazare ispravi me ako gresim.

Da i ne. Dvesta evra je onoliko koliko košta hosting + knjigovođa, da. Međutim, ja bih voleo da imamo mnogo veća sredstva, da možemo da štampamo i različite materijale, kao što su nalepnice (napravili jednom davno hiljadu komada i sve potrošili), promotivne brošurice (takođe napravili jednom hiljadu komada) i slične stvarčice. Voleo bih i da možemo da odštampamo neke manje ambiciozne knjižice, zajebancije, sve i svašta. Ako hoćemo da pravimo majice, da ne moramo da se krpimo, nego da možemo odmah da napravimo veću količinu, više različitih modela, pa nek se prodaje narednih sto godina ako treba. Takođe bih voleo i da se nastavi edicija "Neutabanim stazama", ali da ne moraju autori iz svog džepa da finansiraju celu knjigu. A neki moj san je da jednog dana možemo da obezbedimo i neku crkavicu, ma koliko sitnu, autorima putopisa, ili makar najčešćim doprinosiocima sajtu. Lepo bi bilo da jednog dana obezbedimo sebi i neki prostor, pa da u njega smestimo tu famoznu putničku biblioteku. I tako dalje.

Da je u pitanju 200 evra godišnje, to bih ja izvadio iz svog džepa i ne bih nikad ni pomenuo. Ili chivitli, ili bilo ko od nas koji tu kao nešto malo više radimo. Uopšte se ne radi o tome kako sakupiti 200 evra, i svakako da nećemo propasti jer nemamo da platimo hosting za narednu godinu.

Radi se o tome da bi za organizaciju bilo dobro obezbediti neki koliko-toliko konstantan izvor prihoda koji će se akumulirati iz meseca u mesec. I onda na kraju godine vidimo koliko smo skupili, platimo obavezne režijske troškove, a ostalo lepo usmerimo u neke nove projekte. I tako organizacija raste i razvija se.

Evo ja se dobrovoljno javljam da popunim aplikacije i da ih prosledim nekim fondovima samo mi treba podrska od Lazara jer je on ovlasceno lice.

Evo, imaš moj blagoslov :) Iskreno, nemam pojma zašto bi nam neki fond dao pare na lepe oči, ali možda ti znaš nešto što ja ne znam. Istina je da o tim stvarima ne znam skoro ništa.

Dakle napravimo svirku, izreklamiramo je na našem sajtu, preko fejsa, i usmeno svako pozove nekoga. Verujem da se na kartama može zaraditi bar 60 evra.

Ako želiš, organizuj to za onu devojku koja ne može da sakupi pare za transplantaciju bubrega. Takvo doniranje jeste uzvišena stvar.

O reklamama više neću raspravljati. Jedino ako neko od starih članova, koji su ovde već godinama i koji su mnogo toga ugradili u KPS, bude imao nešto protiv, to će zaista postati predmet diskusije.

...Ja sam duboko protiv reklama...

...Dakle napravimo svirku, izreklamiramo je na našem sajtu, preko fejsa, i usmeno svako pozove nekoga...

:maddd:    ;D

Dakle napravimo svirku, izreklamiramo je na našem sajtu, preko fejsa, i usmeno svako pozove nekoga. Verujem da se na kartama može zaraditi bar 60 evra.

Ako želiš, organizuj to za onu devojku koja ne može da sakupi pare za transplantaciju bubrega. Takvo doniranje jeste uzvišena stvar.

O reklamama više neću raspravljati. Jedino ako neko od starih članova, koji su ovde već godinama i koji su mnogo toga ugradili u KPS, bude imao nešto protiv, to će zaista postati predmet diskusije.

Vrlo niski udarac, moram priznati.

dodje ni da obaspem moje sublesaste  ::crazy: ideje koje ma kako glupo izgledale imaju nekog smisla ako bi se proradilo na tome.... zvizhd nista se ne desava preko noci...

• Author

Vrlo niski udarac, moram priznati.

Mene bi bilo sramota da ovako nekoga ladnem. Nema veze sto nije doprineo razvoju Kluba Putnika Srbije koliko i ti ali se decko barem trudi i ima neke rezultate sto je za svaku pohvalu. Ne znam stvarno sta je bio cilj ovoga sto si napisao!? Mozda je najbolje da nam odmah kazes vi ste forumasi drugog reda (ili treceg, cetvrtog), ja sam forumas prvog reda (i nabrojis koga jos tu smatras da to zasluzuje) i onda mi tu nema sta da se pitamo i da se trudimo, piskaracemo pomalo i necemo da se mesamo u odluke.

Ja sebe nesmatram nekim previse zasluznim clanom ali posle 2 godine aktivnosti na forumu, preko 1000 postova i preko 50 diskusija (mozda moje pisanije nije kavalitetno i interesantno kao od nekih drugih clanova ali ipak doprinosi ovom sajtu u nekoj meri) ucestvovanja u nekim akcijama i organozovanjem nekih (naravno ne moze se porediti sa tvojim putovanjima po Aziji i Africi) smatra da bi bilo lepo da bar mogu da izlozim svoje misljenje a da me neko neponizava.

I na kraju ne znam sto si zapeo za te reklame kao da ces zgrnuti milione od njih. Pa jedna od najvecih vrednosti i osobina koja se veze za ovaj forum je to sto nije ni malo komercijalan. Da li mislis da bi ljudi ulagali toliko truda i rada kad bi mislili da neko tamo uzima pare makar ih ti i ne uzimao nego jos iz svog dzepa doplacivao!?

Nije to nikakav "vrlo niski udarac". Hteo sam da kažem da nema apsolutno nikakve potrebe da organizujemo humanitarni koncert za ovaj sajt ni za ovu organizaciju. Ako neko želi da organizuje tako nešto, postoje mnogo plemenitiji i važniji ciljevi. Niti smo na rubu propasti, niti nam je egzistencija ugrožena.

Na ostala pitanja sam već nekoliko puta odgovorio.

Ako dozvolite da se umesam :)  Taj eventualni koncert je stvar dobre volje i ne vidim sto bi nekom smetalo da se organizuje, ipak je to u interesu KPS-a i nije da je nepotreban.

Jedan predlog : ako se u buducnosti prave majice ili nesto od rekvizita, neka im se poveca cena za npr 50-100 dinara... ne bi to niko zamerio a osposobili bi neka sredstva za forum...