Followers 0

Klub putnika Srbije - hosting

116 posts in this topic

Nije to nikakav "vrlo niski udarac". Hteo sam da kažem da nema apsolutno nikakve potrebe da organizujemo humanitarni koncert za ovaj sajt ni za ovu organizaciju. Ako neko želi da organizuje tako nešto, postoje mnogo plemenitiji i važniji ciljevi. Niti smo na rubu propasti, niti nam je egzistencija ugrožena.

Na ostala pitanja sam već nekoliko puta odgovorio.

Nisko je jako. Onako baš si me otresao. Da organizujem to za devojku koja treba da ide na transplataciju bubrega...  :o

I mene jako interesuje koliko vremena treba da sam aktivan na sajtu, šta sve treba da uradim i doprinesem da bi postao stariji član kako bi se moje mišljenje uvažavalo i diskutovalo?

Ko su ti uvaženi stariji članovi? Ti, chivitli i ko još?

šta sve treba da uradim i doprinesem da bi postao stariji član kako bi se moje mišljenje uvažavalo i diskutovalo?

Jako si nepravedan. Pogledaj samo koliko diskutujemo o ovome. Ono što nije moguće, to je da tvoje mišljenje bude presudno.

Ko su ti uvaženi stariji članovi? Ti, chivitli i ko još?

Ne bih sad ikoga javno da prozivam i da kačim spiskove zaslužnih, jer to ne bi ni na šta ličilo. Ima ih mnogo više nego što misliš. Ako želiš, možemo ovaj dijalog nastaviti privatno, pa ću ti napisati.

Inače, kad već pričamo o tome, stavićemo Googlove oglase na sajt.

Moderatori bi mogli zaključati ovu temu za vikend, pretpostavljam da je do svađe došlo jer ste se svi napili  :bang:

Inače, kad već pričamo o tome, stavićemo Googlove oglase na sajt.

Podržavam, samo mi je žao što nije to stavljeno i ranije. Razmislite i o amazon affiliate programu.

Не видим разлог за острашћеност. Рекламе су сасвим легитимна ствар.. не мора да буде 100 банера, нека буду 2 добро продана и позиционирана. Приде, као што неко рече, од пропагандног материјала типа мајице, ако им је цена 500 динџи нек се дода 200 приде и мож се узети фино за део финансирања.

Гугл огласи на овом сајту могу дати до 100 еур месечно, можда и више, зависно од тога како су имплементирани.

Што Спавач, кога иначе нешто не волим нити га држим за интелигентну особу, рече афилиејт програм, тј програм на проценат. Ту не би било лоше урадити са неким програмима за резервацију хостела или авионских карата. Оволики саобраћај на сајту је греота да пропадне.

Што се свирки тиче, подржавам, ал не у сврху донације, већ у сврху дружења. ;D

Исто може да буде окупљање по кафанама, да свако да 100 динџи више уместо бакшиша конобару  ;D

Дакле, немојте бити против реклама ако вам оне доносе нешто добро. Овај сајт је ретко квалитетан садржај на српском вебу и мора да напредује даље иначе ће се ентузијазам и елан изгубити. Што се мене тиче, ја ћу опет платити рекламу када ми буде требала јер знам да сам тиме помого кол'ко је у мојој моћи.

Moderatori bi mogli zaključati ovu temu za vikend, pretpostavljam da je do svađe došlo jer ste se svi napili  :bang:

Nismo se napili ili bar ja nisam (nazalost), sve sto sam napisao sam napisao pri zdravoj pameti i cistom razumu (ako ja to imam).

chaba dubok nakolon za povoc koju si pruzio nasem sajtu, i dubok naklon kad si mi ponudio prenociste u Ljubljani (dok sam stopirao iz Rima za NS) jer niko nije hteo da me primi na CS (nov sam pa mi je i profil "mrsav"), u mojim ocima si ispao veliki covek, zao mi je sto se nismo licno upoznali, moja vrata u Novom Sadu su za tebe uvek otvorena.

E sad zasto se pokrenula ova diskusija o tome da li postaviti reklame ili ne. Za mene je to diskusija oko principa. Ja sam ranije imao razne ideje i razna pisanija na forumu koja su mozda isla u korist reklamama. Onda sam malo bolje upoznao neke od ljudi koji vode ovaj forum, neke licno a neke samo na forumu i ta njhova ideja, energija i ubedjenje da se sve ovo radi za opstu dobrobit i licni razvoj i pridirzavanje odredjenih principa (izmedju ostalih i principa da ovo nije komercijalni sajt) me je nadahnulo da se i ja vise ukljucim u rad ovog foruma i kluba uopste, da vise putujem, da se vise razvijam kao licnost i da vise pomazem drugima. Ovo sad sa reklamama mi deluje kao gazenje principa, principa kojih su se drzali isti ti ljudi, koje cenim i postujem, a koje sam i ja ga pihvatio i zdusno podrzao. To mi je delovalo tako "cist i visi cilj" koji je za opste dobro. Podsetilo me je na dane pre desetak i vise godina kad sam ucestvovao na protestima kada mi nije bilo potrebno ni hleba ni vode kada sam se svom dusom i telom borio za jedan cilj. Do duse, ruku na srce, tada smo se vise borili protiv necega u nada za bolje sutra a sad zelim da se borim za nesto.

Ja vidim da su neki ljudi promenili misljenje i to je sasvim legitimno (i ja ga menjam) ali me je povredilo kada se zalazem za nesto za sta mislim da je ispravno, za nesto sto sam mozda delom naucio od tih istih ljudi da me oni tako ladnu.

Ja ne zelim da se ova diskusija spusti na licni nivo jer onda ljudi izgovore mnoge teske reci zbog kojih im cesto posle bude zao. Vecina aktivnih ljudi na ovom forumu su dobri ljudi, tacnije ja nisam upoznao loseg coveka sa foruma. Ti ljudi su dali nemerljiv doprinos ovom klubu i forumu, tu pre svega mislim na Lazara i ekipu (ja ih znam 5-6, verovatno ih ima jos koje nisam upoznao) i to su ljudi u koji ce i dalje nastaviti uspesno da vode forum u sta duboko verujem.

Znam da postavljanjem reklame na sajt i forum on nece automatski postati komercijalni ali je to jedna stepenica ka komercijalizaciji. I jedan stepenik dalje od osnovih principa i srzi ovog kulba i sajta, bar po mom nekom licnom tumacenju. S obzirom koliko mi je forum i klub prirastao za srce i dusu ova citava diskusija u meni izaziva tugu i razocaranje. Mozda sam previse opterecen ralnim zivotom i komercijalizacijom na svakom cosku pa ovde na forum bezim  od tuzne realnosti.

Ako gresim i ako sam nekog povredio ili uvredio oprostite mi.

Ja tebe Slobo razumem jako dobro. Više nego što misliš. Moja prva pomisao o reklamama na ovom sajtu bila je jedno duboko ne, onako iz stomaka. I dugo sam se tako osećao. O reklamama se razmišlja već godinama. Da da, traje to već jako dugo... Svakodnevnim radom ovde, realnost te naprosto natera da se predomisliš. Jednog dana shvatiš da više ne vredi, da se ništa neće značajno pomeriti sve dok se ne obezbedi neki stalan priliv prihoda, i da ta organizacija koja ti je toliko prirasla srcu, koja je toliko uticala na tvoj život, neće napredovati onoliko koliko želiš ukoliko se to pitanje ne reši. Što više radnih sati ulažem u KPS, više se deprimiram jer shvatam da mnogo toga pada u vodu samo zbog nedostatka novca. Bude tu neka donacija povremeno, ali to ne rešava problem. Priliv sredstava treba da bude redovan i da bude koliko je to moguće očekivan, da bi moglo i da se planira.

I ja mrzim komercijalizaciju. Stvarno mi ide na živce što se sve vrti oko novca. Ali ovde se ne razmišlja o reklamama da bi se profitiralo. Naprotiv, razmišlja se o njima da bismo svi mi dobili još više, da bismo doprli do većeg broja ljudi, da bismo mogli još više da učinimo za one koji dolaze ovde.

Ne radi se ni o kakvom odricanju principa, jer takav princip nikad nije ni postojao, samo se nekako podrazumevalo da je sajt "čist" jer nema reklama. I naravno da je jedan veliki plus za ovo mesto to što nema reklama, to je stvarno pravo osveženje u odnosu na ostale sadržaje što na internetu, što van njega. Ali da bismo uradili nešto još značajnije i više, moramo se odreći nekih sitnica. A to zapravo i jeste jedna nebitna sitnica, jer neće nikom reklame skakati po glavi ovde, niti će biti nešto agresivno postavljene, zato mislim da je sasvim u redu tolerisati ih za opšte dobro. Da, za opšte dobro, ne za profit.

Додао бих у расправу да комерцијализација и постављање реклама нису исто. Рекламе су извор прихода и опстанка, а комерцијализација је прилагођавање садржаја најширој публици (Црни албум групе Металика, Индиана Џоунс 4 и слично  ;D )

Дакле, све док не буде било ПиАр текстова, пропагриања агенција и глупости, то није комерцијализација.

Kroz maglu se sećam da je Lazar bio dao neki komentar na temu osnivača Vikipedije i njegovog obraćanja povodom donacije za opstanak sajta, ali ne mogu da se setim da li je bilo pozitivno ili negativno. Šta mislite o tome da nešto slično postavite u zaglavlju foruma ili glavne strane sajta? Lepo napravite plan koliko mislite da vam je novčanih sredstava potrebno i date neki rok, kako uplatiti novac i sl. Baš onako kako je osnivač Vikipedije uradio...

Бојим се да се овај сајт налази у погрешној држави да би позив на донирање имао смисла  :)

Kroz maglu se sećam da je Lazar bio dao neki komentar na temu osnivača Vikipedije i njegovog obraćanja povodom donacije za opstanak sajta, ali ne mogu da se setim da li je bilo pozitivno ili negativno. Šta mislite o tome da nešto slično postavite u zaglavlju foruma ili glavne strane sajta? Lepo napravite plan koliko mislite da vam je novčanih sredstava potrebno i date neki rok, kako uplatiti novac i sl. Baš onako kako je osnivač Vikipedije uradio...

Pa onda da napravimo ovakav extension za browser i vrtimo Lazarovu facu 24/7: https://chrome.google.com/extensions/detail/idkjdjficifbfjjkdkiimioljbloddpl  ;D

Боље Чивитлијева фаца како каже: "Дај чоколадице!"  ;D

Podrzavam i chabin i bjutijev predlog  ;D Salu na stranu mislim da bi i ovo mogla biti dobra ideja a vidimo da je u praksi vrlo uspesna.

Бојим се да се овај сајт налази у погрешној држави да би позив на донирање имао смисла  :)

Tehnički, nalazi se u Nemačkoj, zar ne? Mislim na nemački server :D

Pa onda da napravimo ovakav extension za browser i vrtimo Lazarovu facu 24/7: https://chrome.google.com/extensions/detail/idkjdjficifbfjjkdkiimioljbloddpl  ;D

Hit! lol:: lol:: lol::

Ljudi ajde sad ozbiljno da li postoji mogucnost da se tako nesto napravi?

Ne postoji nacin da se uplati novac preko Donate dugmeta zato sto je KPS iz Srbije a Paypal ne podrzava Srbiju. Ako neko bude primao novac morace da ima kreditnu karticu iz neke druge drzave.

Da stvoris nacin da dobijas pare ne preko Paypala vec preko kreditne kartice ide nekako jako komplikovano, uglavnom toliko je komplikovano da se ja nisam hteo time baviti dok sam ziveo u Srbiji. Firme koje se bave Srbijom su u najvecoj meri prevarantske ili periodicno propadaju. Moneybookers je jedini koji znam da jos uvek postoji i da su posteni... ali i kod njih je komplikovano uraditi tu uplatu.

Da se objavi racun banke i preko toga se se salju donacije vec je uradjeno i ocigledno da se sajt ne izdrzava od toga.