Jump to content

Featured Replies

Posted

trebao bih do rima narednog meseca ali s obzirom da dosad nisam bio u italiji imam zelju da odem kopnom umesto avionom.problem je jedino nedostatak vremena,imam 2,3 dana pa bih eventualno stigao samo razgledati recimo trst i veneciju ,i to ono na brzaka.

dakle koje su opcije i koja je najeftinija?dali uopste vredi cimanja ?

I nije baš jeftino kopnom. Beograd - Venecija povratna vozom 108 eura, uključujući i rezervaciju kušeta (samo jedna kušet kola i idu za Veneciju, tako da je obavezan kušet). Venecija - Rim Intercity vozom je 42,50 eura u jednom pravcu (izbegavaj Eurostar vozove koji su dosta skuplji -73eur, do duše i brži). Eurostar putuje 3h 45min, Intercity 6h 15min. Ukoliko kupiš kartu za voz Venecija - Rim 7 dana ranije, dobićeš popust 15%, a ako kupiš 15 dana ranije 30%. Možeš da kupiš karte preko interneta na http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=c79686605528a110VgnVCM1000003f16f90aRCRD. Platiš karticom preko neta i podigneš kartu na selfservice apratu na železničkoj stanici u Veneciji. Dobiješ valjda neki broj, ukucaš i aparat ti odštampa kartu.

Kazi kad bi isao i koliki ti je budzet pa mozemo mojim kolima do Rima na par dana, jos ako bi nasli i treceg bilo bi to prihavtljivo.

Nasli smo treceg :)

Ako bi isli budget varijantu onda bi izbegavali autoputeve jer je putarina do Rima (300din Srbija, oko 16eur Hrvatska, 15eur Slovenija i 32eur Italija) oko 65eur samo u jednom pravcu + kad vozim preko 120-130 na sat onda kola trose 15-20% vise goriva sto na 1350km u jednom pravcu nije malo. Ako cemo da svracamo na par mesta onda treba dodati malo kiliometrazu pa da kazmemo 1500km u jednom pravcu, da uzmemo 6-7 litara na 100km evro dizela i racunica kaze sledece:

3000km puta, potrosnja 7 litara na 100km = 210 litara ili ti oko 250eur. Znaci ovo je maksimu koliko moze da kosta put (amortizaciju kola neracunam, to ja extra ucestuvjem jer mi se ide u Rim :D ) tamo i nazad a verovatno moze i jeftinije ali vise volim da stavim maksimalu cenu pa ako bude manje da se prijatno iznenadimo :) Kada se to podeli na tri dela ispada 80eur po osobi Novi Sad - Rim - Novi Sad.

Sto se tice vremena trebace nam najmanje 24 do 30 sati. Ja sam bio za prvi maj kolima ali smo isli auto putem vecim delo smo vozili oko 150km/h i stigli smo sa dve pazue za 12h ali to je bas bila jurnjava. Posto bi isli magistralin putevima racunajte da ce nam trebati duplo vise vremena ali cemo zato videti mnogo vise od svih drzava korz koje cemo proci. Ja sam vec isao magistralnim putem i meni je sasvim OK jedino sto treba dosta vremena.

Tako da ako imate vremena ja sam ZA :)

ok, ne znam samo koji datum je u pitanju...ja sam slobodan od 15.6. do 1.7. ... ako vam to odgovara, idem

• 2 weeks later...

To jos ne znam. Kod mene se cesto menjaju planovi jer sve zavisi od mog i njenog slobodnog vremena.

Slobo jel u tom slučaju primaš i nas dvoje, ali iz Zagreba (ako vam je usput?)  :party:

Baš kontali priliku za bjeg na zapad  :)

Ajd vidi koliko para treba dati i kada bi se odokativno išlo i vratilo

wow, pa to je sad  :-\

generalno bi nam odgovarala druga polovica lipnja (sve iza 13.6.) za bilo kojih 4, 5 dana koja su vezana za vikend. Vi se dogovorite za tada ako možete pa ćemo mi već nekako viditi ako se uklapamo u vaše planove, ako ne hvatati ćemo neku drugu priliku  :mah: