Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovo je moj prvi post na ovom forumu pa ako sam pogresio deo foruma neka ga moderatori prebace  :roll:

Planiram da u avgustu obidjem malo azurnu obalu sa tim sto bih se spustio do spanije, usput bih jos zahvatio veneciu, firencu i mozda jos nesto, ali gledam po netu i nigde ne mogu da nadjem ono sto me interesuje pa ako ima neko licno iskustvo bio bih mu zahvalan. Na tom putovanju koliko vidim mogao bi parking da me izadje poprilicno, ako bih placao parkinge po veneciji, firenci, nici, barsi  itd samo bih na to pukao 300 eura e sada ako bih ja tam parkirao na obelezeno mesto samo sto ne bih platio parking sta bi se u tom slucaju dogodilo. Pretpostavljam da bih dobio kaznu nesto kao i kod nas zato sto nisam platio parking, to mi je najmanji problem. Pretpostavljam da to radi kao kod nas neka njihova firma tipa parking servis i to mi nikada ne bih stiglo, bar sam tako cuo od nekih ljudi, ali da li bi me u slucaju da ja auto ne pomerim par dana odneli paukom ili samo pisu kazne i to je to?

Hvala unapred na odgovorima

Skoro je bilo obavestenje u svim dnevnim novinama,na naslovnim stranama ,kako su pocele da pristizu kazne iz EU za sve saobracajne prekrsaje ucinjene tamo a izmedju ostalog i za nepropisno parkiranje. Preporucuju da se kazne plate(moze i u ambasadi te zemlje kod nas) ili u banci , ali je u tom slucaju provizija  veca. Naveli su i primer neke nase porodice koju su Slovenci uhvatili na auto putu bez vinjete a kako ovi nisu imali da plate 600e kazne,zaplenili su im kola dok im neko iz Srb. nije doneo pare da plate kaznu. Mislim da nema zezanja sa tim,moj savet ti je da kola uvek parkiras negde u stambenoj cetvrti,ispred nekog solitera,a ti lepo gradskim prevozom do centra.Eto,ja tako parkiram kola s one strane grane.

Samo da dodam,ko ne plati kazu a ponovo pokusa da udje u EU sa kolima,bice oduzimanja kola na granici.To isto vazi i za strance koji ne plate kazu kod nas,ista im dolazi na kucnu adresu bilo gde u EU.

• Author

Za saobrajne preksraje je sigurno da stize i za nepropisno parkiranje isto tako, i ako nepropisno parkiras, na pessackom, na mestu gde je rezervisao skoro pa sigurno ce te odneti, samo sto ja nisam pricao o tome. Izgleda da niko nije bas dobro procitao moj post, ja kazem ako ga parkiram propisno na mesto koje se placa a ne platim sta se onda dogadja, kod nas ako parkiras niko ti ne odnosi vozilo nego ti samo zalepe kaznu i to je to.

Tamo to radi isto kao i kod nas neka firma koja je zaduzena za to i u slucaju da hoce da mi posalju kaznu, morali bi da od njihove policije traze da posalje zahtev nasoj policiji da im daju podatke o vlasniiku vozila i ovi nasi da to posalju njima oni prevedu itd... sto je malo veliki lanac i mislim da nema sanse da se dogodi, za saobracajen prekrsaje evorpa ima jedan sistem i to sigurno stize ili u najgorem slucaju kada sledeci put udjes u neku zemlju eu da ti traze da platis to.

To za parkiranje dalje od centra je ok to i nameravam ali nigde ne mogu da nadjem na netu kao zone za parkiranje po tim gradovima pa da vidim gde bih mogao da parkiram, ali i tada treba da ti neko kaze koji je deo grada sigurniji za to, da ga ne parkiram u komadu a nadjem ga sa pola skinutih delova, igrali se mali arapi :)

Upravo tako,ako ne platis kaznu njihova policija salje dopis nasoj policiji a ovi nasi,  podatke o vlasniku vozila salju u njihovu ambasadu i zato se i placa kazna u ambasadi.To je i bio jedan od uslova za belu sengen listu,regulisanje placanja kazni. A sto se tice sigurnosti parkiranih kola znaj da je svugde sigurnije nego kod nas.

• Author

Mogu da nadjem parking u trznom centru ali kod njih je verovatno kao i u ostalim gradovima eu. besplatno je prvih 2, 3 sata a kasnije placas, bas iz razloga da se ja i meni slicni ne bi parkirali tamo  :roll:

Ja mislim da malo preterujete sa kaznama. Ja ne znam nikoga ko je do sada napravio prekrsaj sa parkiranjem i da mu je stigla kazna ili da je imao problema, ja mislim da su te price samo da se zastrase nasi ljudi posto su poznati po krsenju istih. Ja sam ubedjen da te kazne stizu da bi meni stigle vec mnoge :D jer sam svugde parkirao i malo probijao ograniceno vreme, isto tako sam u Rimu non stop vozio u centru gde je dozvoljeno samo za stanovnike pa nisam dobio nijednu kaznu.  Znam neke italijane koji voze kola na francuske tablice bas zbog ovih "beneficija" jedan je rekao da ima oko 700 kazni za parkiranje i jos nijednu nije platio nitu mu se ista desilo, on na dnevnom nivou u Djenovi dobija 2-3 kazne jer je jako tesko naci mesto za parking u centru.

Moj savt vam je da se pridrzavate pravila koliko god mozete ali mislim da nemorate da brinete ako vam neko i zalepi kaznu jer nepostoji nijedan nacin da vam naplate bar ne u ovom momentu, jedino da vam pauk odnese kola ili da vam zakljucaju tocak e onda nista sme gomile evra vam nece pomoci da dobijete kola nazad

• 1 month later...

Trebaju mi informacije za putarine i vinjete u Slovackoj i Belorusiji, a moglo bi i u Rusiji... :)

ako neko zna ponesto,, neke sveze informacije, neka podeli sa narodom :)

Ja mislim da malo preterujete sa kaznama. Ja ne znam nikoga ko je do sada napravio prekrsaj sa parkiranjem i da mu je stigla kazna ili da je imao problema, ja mislim da su te price samo da se zastrase nasi ljudi posto su poznati po krsenju istih. Ja sam ubedjen da te kazne stizu da bi meni stigle vec mnoge :D jer sam svugde parkirao i malo probijao ograniceno vreme, ........

Evo ja bio s drustvom u Amsterdamu prosle godine. Tamo se parking placa u centru do ponoci i u pola 12 parkiramo auto i ne platimo parking, vratimo se iz paba i nadjemo kaznu. Auto je jos bio rent-a-car sa nemackim tablicama i kazna je ipak stigla drugaru na kucnu adresu u Srbiji posle 2-3 meseca.

Ja mislim da malo preterujete sa kaznama. Ja ne znam nikoga ko je do sada napravio prekrsaj sa parkiranjem i da mu je stigla kazna ili da je imao problema, ja mislim da su te price samo da se zastrase nasi ljudi posto su poznati po krsenju istih. Ja sam ubedjen da te kazne stizu da bi meni stigle vec mnoge :D jer sam svugde parkirao i malo probijao ograniceno vreme, ........

Evo ja bio s drustvom u Amsterdamu prosle godine. Tamo se parking placa u centru do ponoci i u pola 12 parkiramo auto i ne platimo parking, vratimo se iz paba i nadjemo kaznu. Auto je jos bio rent-a-car sa nemackim tablicama i kazna je ipak stigla drugaru na kucnu adresu u Srbiji posle 2-3 meseca.

Ovo rent-a-car je kljucno u tvom slucaju, posto kad iznajmljujes kola potpisujes ugovor sa rent-a-car agencijom gde ti snosis sve troskove pa su ovi iz rent-a-cara samo prosledili tu kaznu jer imaju tvoju adresu iz pasosa. Znam vise takvih slucajeva. Ali ne znam nijedan slucaj da e neko sa svojim licnim kolima dobio kaznu pa makar da je vozio nemacke tablice u Italiji.

Ali ne znam nijedan slucaj da e neko sa svojim licnim kolima dobio kaznu pa makar da je vozio nemacke tablice u Italiji.

U Trstu,na parkingu ispred akvarijuma,prilazi mi Slovenac i pita gde se kupuju karte za parking jer je njegov prijatelj pre izvesnog vremena dobio na kucnu adresu uplatnicu da plati kaznu zbog prekoracenja vremena upravo na tom parkingu.Znaci,sistem naplate kazni funkcionise.

Obzirom da je bila nedelja,moje parkiranje je bilo gratis.

OK ljudi treba da postujete pravila to govorim od pocetka. Ono sto hocu da kazem da je da ako vam se slucajno omakne negde sa nasim tablicama da se nesekirate previse jer se verovatno nista nece desiiti.