Jump to content

Featured Replies

@ maitreya06

pozdrav,

evo mi smo trenutno u Indiji i planiramo ostati nekih mesec dana josh.. bili smo na Andmanskim ostrvima i trenutno ne savetujem nikome da ide tamo.. nevidjene guzve.. Indijaca koliko ti je volja.. cene astronomske u odnosu na prethodne godine! i do 4 puta vece! smeshtaj koji je normalan se teshko nalazi jer je sve unapred bukirano...

trenutno smo u Chennai-u.. krecemo sutra (18i feb) polako na jug... Mamallapuram - Puducherry - Auroville - Trichy - Madurai - Cape Comorin - Varkala Beach - Shravanabelagola - Bangalore - Hampi - Goa

eto javili se :D

ako neko ima neshto da doda vredno.. ali doista vredno neka javi :D

inache.. gde god smo ishli do sada [bili na sri lanci 2 meseca pre indije] uvek smo sreli nekoga iz Yugoslavije...

Trenutno sam na Goi.

Ovde na Vagator Beachu je cool.Prijatna temperatura i dobri ljudi.

Pozurite svi ovde....

Pozdrav.

A.

• 2 weeks later...

Dugo vec nije pisano nista na ovu temu, ukinute su nam vize za Eu, samim tim i za Bugarsku, mozda imamo i neke jeftinije varinajte da obidjemo barem neke delove Indije...dakle, ima li neko neke nove varijante?

Ja cu biti slobodan negde od 20. aprila do 1-2. maja, da li ima smisla da pravim neku varijantu sa Indijom, ili je to prekratak period? U smislu da nemam 1000e, vec bih da nadjem neka kreativno-prejefina resenja?  ;D

znaci, dva su glavna pitanja, najjeftiniji smestaj i najjeftiniji nacin da se do tamo dodje?

2  nedelje je zaista prekratko za Indiju. I mesec dana je premalo. Ja se ne bih mucio. Tek ces se malo privici i vec ces morati da ides nazad. Ja sam npr. bio puno puta u Indiji , ali nikad krace od 2,5 meseca.nekad mi je i to bilo malo.

• 1 month later...

Mene zanima, ako neko moze da mi kaze, koliko otprilike bi kostao put po Indiji od recimo mesec dana? Low cost, CS i tako to, naravno... Planirao sam da to vreme provedem u Siriji, ali kakva se situacija tamo kuva, ne mirise mi na dobro...

• 11 months later...

Ljudi ja sam nova u celoj ovoj prici i dobro bi mi dosla pomoc=) Idem u Indiju krajem juna/pocetkom jula na strucnu praksu, na univerzitet u Manipal-u, ostajem tamo 4 meseca na tom univerzitetu ali bih i u tom periodu imala vremena za obilaske a otisla bih i malo ranije i ostala malo duze:)

Ako bi neko kretao u tom nekom periodu prijalo bi i drustvo (jedini fiksan datum koji imam je da na univerzitetu moram da se pojavim 9. jula), nikad nisam letela tako da sad moram da se pozabavim pronalazenjem najjeftinije karte... Hvala unapred na savetima=)))

• 7 years later...

Sjajne informacije po mom ukusu. Istina mnogo godina pre ali valjda sve to i danas "lici".

Planiram Indiju za koji mesec ali zasigurno idem i to sama iz tvoji istovetnih razloga.

• 5 years later...

Prvi put idem u Indiju, da li neko ima savet u vezi Bombaja..gde je najbolje smestiti se, u kom delu grada, i sta je preporuka za obici? mene uglavnom interesuje lokalni zivot, pijace marketi, lokalna mesta gde domaci najvise vole da idu i tako to..naravno, i neka bas znamenita ili upecatljiva turisticka mesta u gradu....Ovo sto sam do sad gledao, nesto mi nije bas jasno kako grad izgleda i u odnosu na te razdaljine..ima dosta uz more, a jedno 20-25 km odatle je neki centar zivota? bar tako kaze google ?

• 1 month later...

Zdravo svima,

Citam postove stare 20 god o Indiji, i ne mogu da verujem da se o ovoj lokaciji nije vise pisalo. Ja sam resila da posetim Indiju. Nedavno sam se vratila sa Tajlanda i sada bih mogla da istrazujem i druge delove Azije. Secam se prica od ranije, kako je Indija jeftina, ali verujem da to vise nije tako jer nigde nista vise nije jeftino. Molila bih putnike koji su u skorije vreme posetili Indiju da se jave i napisu svoja iskustva sa putovanja kao i lokacije koje preporucuju za obilazak u ovoj drzavi. Svaka vrsta saveta je dobrodosla. Hvala. ))

Zdravo svima,
Citam postove stare 20 god o Indiji, i ne mogu da verujem da se o ovoj lokaciji nije vise pisalo. Ja sam resila da posetim Indiju. Nedavno sam se vratila sa Tajlanda i sada bih mogla da istrazujem i druge delove Azije. Secam se prica od ranije, kako je Indija jeftina, ali verujem da to vise nije tako jer nigde nista vise nije jeftino. Molila bih putnike koji su u skorije vreme posetili Indiju da se jave i napisu svoja iskustva sa putovanja kao i lokacije koje preporucuju za obilazak u ovoj drzavi. Svaka vrsta saveta je dobrodosla. Hvala. ))

Ja sam bio u Indiji pre dve godine. Bilo nas je dvoje i bilo je vrlo izazovno kretati se i ucili smo u hodu. Liste cekanja za voz, drugaciji uber i stalni iscrpljujuci pregovori za prevoz. Privatnost na ulici ne postoji, snimanje, slikanje, gledanje u telefon, konstantno uvlacenje u razgovor i beskonacne petlje lazne pomoci, nepoznati ljudi svakodnevno zovu telefonom samo da probaju da ponude bilo sta. Nije za samu zensku osobu. Buka, smrad, ljuto guzva i sva cula angazovana. Slobodne krave koje jedu djubre po ulicama. Majmuni koji otimaju hranu iz ruku na zeleznickoj stanici i nocni vozovi skoro bez zena. Zlatni trougao, turisticki i naporan za samostalno probijanje kroz sve te ponude. Zapusteni roze grad probudjen da zaradi novac. Varanasi kao stalni rok koncert, nezaboravni vecernji obred koji se gleda sa Ganga i javne sahrane sa spaljivanjem. Cuveni stepenasti bunari. Bombaj i Kalkuta sa primesama Engleske, gde smo normalno setali nocu, ali smo to radili i u starom Delhiju. Tagore i majka Tereza i rakovi u kokosovom orahu. Razlicite kuhinje na severu u odnosu na Kalkutu, Asam i Gou, razliciti jezici, ljudi i religije. Sikizam koji hrani ljude i postovanje svih religija, hramovi prepuni cveca, hram menstruacije iznad Bramaputre i ljudi u Asamu koji iskreno zele da ti pomognu. Portugalska Goa i to kako niko ne pliva. Bengaluru silikonska dolina s najlepsim aerodromom. Elora i Ajanta pecine u Maharashtri najveca preporuka. Taj Mahal i na samo kilometar od njega sheroes kafic gde rade zene na koje je bacena kiselina najveci moguci kontrast. Rishikesh, Sarmat, Himalaji i Darjeeling, impresivne hiking staze u Kashmiru, safari parkovi sa tigrovima, nosorozima, slonovima i nazalost na slonovima, hram pacova, Kochin i plaze i nama manje poznatih sadrzaja za jos tri zivota... Konacno u Indiji smo upoznali porodicu s kojom smo postali veliki prijatelji i zajedno istrazujemo nase razlike i slicnosti.

Ja sam bio 2018, posetio Hyderabad, pa vozom 18 sati do Goe :D i onda let do Delhija.

Apsolutno nikakvih neprijatnosti nisam imao. Gou svakako svima preporucujem, samo to mesto je bukvalno sve suprotno onome sto mislite o Indiji, osim sto se krave setkaju svud okolo. Cisto, uredno mesto, lepe plaze, barovi, mesta za izlazak, bas preporuka.

Hyderabad i Delhi su vec dzungla za sebe ?. Mislim meni je bilo ok iskustvo kad sam vec tamo, ali iskreno nisam impresioniran nesto bio i Taj Mahalom i svim tim hramovima. Dosta veci utisak na mene ostavio recimo Angkor Wat u Kambodzi ako si bila tamo. Indijska hrana mi je top, jedna od boljih svakako al opet to zavisi od coveka do coveka. Ja sam jeo ulicnu hranu gde ti one njihove mekike neke umotaju u obicne novine, i nisam imao stomacnih problema. Tad je sve bilo poprilicno jeftino, ne znam sad kakva je situacija. Ti kao zensko, evropljanka verovatno ces imati mnogo zahteva za slikanje na ulici, a pretpostavljam da mogu biti i napadnj Indijci, ali niko iz grupa koje sam upoznavao nisu imali lose iskustvo. Mesec dana sam proveo tamo. Saobracaj je katastrofalan, prelazak ulice moze biti dosta stresan.. opet govorim za ta dva grada, mislim da su juzniji delovi Indije mnogo mirniji i lepsi. Ne znam ovako na brzinu sam nabacao neke informacije, ako imas nesto konkretno pitaj slobodno.. ako ides obavezno Goa neko vreme 

• 2 weeks later...

Bas dobro sto si pomenuo Gou, jer sam mislila da to preskocim )))

Nekako verujem da nije nista spec, i bojim se da ne gledam tamo Sodomu i Gomoru

kao na Tajlandu.