Jump to content

Featured Replies

Pozivno pismo za Brazi je jedna obicna i formalna stvar. Kao sto sam ti rekao, ja, CPF broj taj i taj, sa adrese te i te, garantujem da ce se osoba ta i ta i z Srbije, broj pasosa, taj i taj, pocev od datuma tog i tog do datuma tog i tog nalaziti na adresi na kojoj ja zivim. Ode u cartorio, registruje svoj potpis, potpise, oni joj pecatiraju i to je to (na portugalskom se kaze "abrir e conhecer a firma no cartorio", tako reci drugarici). Salje tebi, pa ti nosis u ambasadu, ili mozda cak i da skenira pa posalje na mejl ambasade, to vec dogovori u ambasadi.

Nism siguran, ali mislim da ne traze potvrdu koliko imas novca. Proverices vec u ambasadi. Ako traze, stavis sve sto imas na racun i trazis izvod sa racuna od banke.

Sto se voca tice, da, pitanje ti je nebulozno ;D Ja jedem sve redom i jos dobro funckionisem ::crazy:

A hrana je mnogo dobra, bez brige!

heheh!!! pa rekoh ja da je pitanje nebulozno!! ;) danas sam bila u ambasadi! :) i rekli su mi da cim mi drugarica posalje pozivno pismo da mogu da apliciram iako bih isla u maju! I rekli su mi da ona njima posalje email pa ce oni da joj valjda objasne sta da stavi u pismo itd! a kasnije kad meni posalje postom da i njima posalje tj. skenira pa posalje na email. Ja sam samo zaboravila da pitam danas kad bi trebalo da se vakcinisem!  :o

Je l' citas ti sta ti pisem :) Ako ides samo u Sao Paulo ili Rio, ne treba ti nikakva vakcina. Nece nista da ti fali, bez brige. Ne ides na Mars nego u Brazil, opusti se i uzivaj!

Sto se tice vakcinacije - to ti je u svakom slucaju bolje da uradis tamo. Kod nas se nekada dugo ceka za vakcinu posto nemaju stalnih zaliha.... a tamo je i jeftinije :)

srecan put

Tacno! Ako si bas resila da se pelcujes, koliko sam cuo, vakcina protiv zute groznice je besplatna na samom aerodromu Guarulhos u Sao Paolu. Ako te bas zanima, mogu i tacno proveriti.

• 2 months later...
  • 3 months later...

Zanima me da li je neko u skorije vreme trazio brazilsku vizu, sta se podrazumeva pod "dokazi o zaposlenju", da li je ok potvrda na memorandumu firme, ili je neophodno prikazivanje radne knjizice. Da li neko ima sugestiju kako da odradim neku k`o fol rezervaciju hotela?

Moja devojka je to radila pre oko godinu dana, ne secam se bas detalja. Najbolje da odes u ambasadu i pitas za detalje, ljubazni su i sve ce ti reci. Mozda ti se posreci pa i ukinu vize dok resis da krenes :) Evo, ja cekam vec godinu i par meseci da usvoje to u parlamentima, ali jos nista :D

A rezervaciju, pravu, mozes da odradis na sajtu booking.com, pa je posle otkazi, ne kosta nista, ako odaberes hotel koji ima opciju "free cancellation". Ili, mozda mozes u nekoj agenciji da dobijes za dzabe neku rezervaciju, pa posle otkazes.

Hvala Dragance, cekala bih ja jos, ali mi gori pod nogama, ako ove zime ne krenem necu verovatno nikada, buduci da mi dete krece u skolu sledece jeseni :cryy:

E, da, tamo pise i da na razgovor treba poneti dokaz o zdravstvenom osiguranju. To mi davno nije trebalo ni za jednu vizu, pa se ne secam kakva je procedura, zasto bih uplacivala osiguranje za troclanu porodicu, a da pri tom nisam sigurna hocu li uopste dobiti vizu?

Normalno je da ambasada trazi potvrdu o zdravstvenom osiguranju. Izvadis ga za period koji ti treba i nemas brige. Ne vidim razlog zasto ne biste dobili vize, pogotovo sto su pred samim ukidanjem. Nisam 100% siguran, ali mislim da postoji opcija za povracaj novca za zdravstveno osiguranje za slucaj da ne dobijes vizu. To proveri sa osiguravajucom kucom.

• 1 year later...

Cao ljudi evo po prvi put pisem na ovom forumu i drago mi je da postoji nesto ovako kod nas  ;D, cisto da dodam, prosle nedelje sam dobio Brazilsku vizu u roku od jednog dana  clap.gif' alt=':clap:'>, jako ljubazni ljudi svaka cast  ;D ;D ;D, ako nekom trebaju neke sveze informacije, slobodno pitajte :mah:

Slazem se...Jedna od najljubaznijih ambasada u Beogradu. Viza gotova za jedan dan!

• 3 weeks later...

ćao drugari,sad ste me baš obradovali,molim vas pišite sve što znate o ovoj temi,našla sam sajt ambasade i pošto se traže podaci o poslodavcu,zanima me koliko dugo se  mora biti u radnom odnosu da bi se dobila viza?  :-\ hvala u napred  klanj::

Govoris o poslodavcu u Srbiji i turistickoj vizi za Brazil?

Ako je tako, ne pita te niko koliko radis, bitno je da doneses dokaz da si zaposlena. Ili, ako nisi, onda izvod sa racuna kao dokaz da imas sredstva da finansiras svoj put. To je cisto da oni ispune svoju proceduru i da imaju dokumentovano za sebe na osnovu cega su ti izdali vizu. Ne bi trebalo da imas nikakvih problema sa njima.

Ne treba ti radna knjižica već samo potvrda da si zaposlena. Niko ne pita koliko dugo niti do kada. Mi smo imali fejk papire i prošli  ;D

da,da Draganče na to sam mislila! jeeeee hvala vam puno Draganče i Majo :* danas sam čula da smo konačno izašli iz recesije,možda ćemo onda napredovati i u ovom pravcu  ;) u svakom slučaju divno je što delite savete i iskustva! a zdravstveno osiguranje? imate neku preporuku?

ja sam imala besplatno, koje dobijaš ako imaš neku od kartica banka Intesa.

na žalost moj račun je u Meridijan banci ali do mog puta ima još vremena za sve promene,za sad samo prikupljam informacije jel ne volim ništa da radim na brzinu i u zadnji minut  :)

ja sam imala besplatno, koje dobijaš ako imaš neku od kartica banka Intesa.

Nije "neka" od kartica Banke Intesa, vec samo i jedino American express kartica.

Sto se ostalih varijanti osiguranja tice, Uniqa bi trebalo da je najpovoljnija, proveri. A zavisi i koliko planiras da ostajes. Jos jeftinija opcija je da izvadis Euro26 karticu, ako imas uslove za to, kosta negde oko 1000din, ne znam tacno, vazi godinu dana i uz nju imas neko osnovno Uniqa osiguranje za ceo svet, ali sa nekom malom polisom osiguranja. Raspitaj se o tome, posto ne znam da li je jos validno uz Euro26. Pre 2 godine je vazilo, samo od njih trazis potvrdu na srpskom i engleskom u vezi osiguranja, iskopiras i nosis u ambasadu jedan primerak, drugi zadrzis i poneses sa sobom na put.

Napisala sam 'neku' jer je pre dve, tri godine to bilo izvodljivo dobiti čak i ako imaš samo otvoren račun u banci Intesa, moja majka je preko te banke dobijala penziju, nas je ovlastila na svoj račun i oboje smo bili dobili to besplatno osiguranje za ceo svet. jedino smo 200 dinara mesečno plaćali održavanje kartice ako se dobro sećam, ali ni to nije dugo trajalo jer smo ih ugasili odmah po dolasku kući.Ne znam kako je sada, ali barem banaka ima na svakom čošku, najmanji je problem otići i pitati.

to za euro26 prvi put čujem,raspitaću se sigurno u opšte nije loša varijanta ako važi godinu dana i po celom svetu...obrigada  por tudo :D divni ste

Ja sam 2010. i 2011. godine vadio karticu Euro26, koja inace vazi za "mlade" do 30 godina :) I vadio sam je samo zbog tog osiguranja i bas za potrebe brazilske vize, doduse, ne turisticke, ali, svejedno, prihvaceno je, bez problema. 2012. sam vec morao da uzmem redovno osiguranje, jer sam usao u klub 30+ ;D

Evo sta kaze na sajtu Euro26, koja se se sad , koliko vidim, zove EYCA:

http://www.gpa.rs/vesti/uniqa-osiguranje

Takodje, na sajtu Uniqe, mozes proveriti koliko kosta osiguranje u kupiti ga online. Odlicno funkcionise, platis karticom, dobijes pdf na mejl, odstampas i to je to. Samo proveri sve uslove, pre nego sto kupis osiguranje.

https://webshop.uniqa.rs/prod/

Ja sam 2010. i 2011. godine vadio karticu Euro26, koja inace vazi za "mlade" do 30 godina :)

Ja sam tu imao kad sam bio na faksu u BG, u drugoj polovini 90-ih, ali je tada samo vazila za mlade do 26 godina :D