Jump to content

Featured Replies

e pa pošto imam tačno toliko godina 30 :/ mislim da mi ovo neće pomoći ali hvala na sajtu,kad sam išla za Nemačku uplatila sam preko Winera(kao njihovo je ) a za Italiju se ni ne sećam niko me živ za to nije ni pitao,ovo je ipak nešto drugačije

kad sam išla za Nemačku uplatila sam preko Winera(kao njihovo je ) a za Italiju se ni ne sećam niko me živ za to nije ni pitao,ovo je ipak nešto drugačije

Apsolutno nema nikakve veze "cije" je osiguranje. Tebi je najvaznije da uzmes najjeftinije, a svako osiguranje je duzno da ti pruzi pomoc, u skladu sa propisanim pravilima, za slucaj nuzde.

• 2 weeks later...

jel moguće da su ukinute vize između Srbije i Brazila??? sad sam pročitala na blogu!!!??

Ne samo da je moguće, nego je posle najduže procedure od strane brazilskog parlamenta i bilo krajnje vreme da se to okanča. Sada je samo pitanje kada će taj bezvizni režim da stupi na snagu. Najverovatnije od 1. januara sledeće godine, tako je bilo i sa vizom za urugvaj i za EU...

Gde, bre od 1. januara :) Ni za Urugvaj ni za EU vize nisu ukinute bas pocev od 1. januara, pa verujem da nece ni ovde :)

Mislim da je interes Brazila sad tu veci, jer ide Kup konfederacija, vec sad u junu, pa posle toga Svetsko prvenstvo u fudbalu, Olimpijske igre... Nadam se da ce to i zvanicno stupiti na snagu vrlo, vrlo uskoro. Nema vise razloga za prolongiranje.

Gde, bre od 1. januara :) Ni za Urugvaj ni za EU vize nisu ukinute bas pocev od 1. januara,

Izvini Draganče, ali za Urugvaj jesu i to 1. januara prošle godine, tako mi rekoše službenici na granici kada sam ulazila iz Argentine, ako oni lažu... a za Šengen se sećam da je takođe bio 1. januar koje god ono beše godine. Naravno da ne želim da se to dogodi i sa brazilskom vizom, što se mene tiče, kao što i sam znaš, trebali su ih davno ukinuti, i kad već nisu neka je zvanično ukinuta od sutra. U prva dva slučaja koja sam spomenula odluke jesu donešene ranije, ali su ti propisi ili kako god se već zvali počeli da važe od 1, januara naredne godine u odnosu na godinu kada je sporazum donešen i verifikovan u parlamentima.

A i što se mene tiče apsolutno je nebitno da li će ih ukinuti danas ili gore pominjanog 1. janura, važno je da su najzad i Brazilci verifikovali sporazum da  iće biti napokon ukinute na obostrano zadovoljstvo  clap.gif' alt=':clap:'>.

A i što se mene tiče apsolutno je nebitno da li će ih ukinuti danas ili gore pominjanog 1. janura, važno je da su najzad i Brazilci verifikovali sporazum da  iće biti napokon ukinute na obostrano zadovoljstvo  clap.gif' alt=':clap:'>.

Slazem se :spot:

Da se ne "svadjamo" mnogo oko neceg sto nije tema, ali, bezvizni rezim sa zemljama Sengena je stupio na snagu 19/12/2009, a sa Urugvajem 30/12/2011.

Mislim da je interes Brazila sad tu veci, jer ide Kup konfederacija, vec sad u junu, pa posle toga Svetsko prvenstvo u fudbalu, Olimpijske igre... Nadam se da ce to i zvanicno stupiti na snagu vrlo, vrlo uskoro. Nema vise razloga za prolongiranje.

*************************************************************************************

Toooo Draganče,slažem se,kakv crni 01.januar ja već pakujem stvari  :blob::party: to je to nema dalje šta da razvlače

Nazalost, kao i svaka sapunica i ova ce jos da potraje :bag:

Ambasada Brazila je danas izdala saopstenje, a povodom mnogih nedoumica oko ukidanja vize. Ukratko, postoji jos nekih 5 koraka koji treba da se obave, pa tek 30 dana nakon toga, ovo ce i formalno da stupi na snagu. Naravno, nema nikakve pretpostavke oko datuma kad bi to moglo da se desi. Tekst na portugalskom, mozete pogledati ispod:

"A EMBAIXADA DO BRASIL EM BELGRADO informa:

Em sua edição no. 4 ISSN 1677-7042, Nº 93, Seção 1, quinta-feira, 16 de maio de 2013, o Diário Oficial da União publicou o DECRETO LEGISLATIVO No 242, DE 2013, que “aprova o texto do Acordo entre o Governo da República Federativa do Brasil e o Governo da República da Sérvia sobre a Isenção de Vistos para seus Respectivos Nacionais, assinado em Belgrado, em 20 de junho de 2010”.

A publicação acima NÃO completou o processo legal interno brasileiro para a entrada em vigor do Acordo sobre a Isenção de Vistos (o “Acordo”) entre o Brasil e a Sérvia.

Os próximos passos serão:

a) A Casa Civil da Presidência da República preparará a promulgação do Acordo por meio de Decreto da Senhora Presidente da República;

B) O Decreto da Presidência será publicado no Diário Oficial da União;

c) O Acordo será ratificado pelos dois Governos;

d) As embaixadas do Brasil em Belgrado e da Sérvia em Brasília informarão os Ministérios das Relações Exteriores junto aos quais estão acreditadas sobre a ratificação do Acordo;

e) O Acordo entrará em vigor trinta (30) dias após a informação mencionada em (d) acima.

Assim, o Acordo sobre Isenção de Vistos entre a Sérvia e o Brasil ainda não está em vigor. Não há prazos legais estabelecidos para os itens (a), (B), © e (d) acima. Dessa forma, não há data prevista, neste momento, para o término da exigência de visto de viagem (turismo e negócios) entre o Brasil e a Sérvia. Por conseguinte, os viajantes brasileiros com destino à Sérvia e os viajantes sérvios com destino ao Brasil continuam obrigados a obter visto de viagem (turismo e negócios) antes de se deslocarem ao Brasil ou à Sérvia. A Embaixada do Brasil em Belgrado continuará a manter os interessados a par da tramitação do Acordo de Isenção de Vistos entre o Brasil e a Sérvia.

Belgrado, 20 de maio de 2013"

aaaaaaaaaaaaaaaaaa  :cryy::shockkk: al dobro je da se bar nešto dešava,nadam se da im neće trebati baš naredne 3 godine..hajde Draganče ti si tamo,poteraj to malo ahhahaah :)

Nazalost, kao i svaka sapunica i ova ce jos da potraje :bag:

Ambasada Brazila je danas izdala saopstenje, a povodom mnogih nedoumica oko ukidanja vize. Ukratko, postoji jos nekih 5 koraka koji treba da se obave, pa tek 30 dana nakon toga, ovo ce i formalno da stupi na snagu. Naravno, nema nikakve pretpostavke oko datuma kad bi to moglo da se desi. Tekst na portugalskom, mozete pogledati ispod:

"A EMBAIXADA DO BRASIL EM BELGRADO informa:

...

Evo prevoda texta uz pomoc gugleta-translejčeta  :comp: sa portugalskog koji je Dragance postirao:

"Амбасада Бразила у Београду извештаја:

У свом издању бр. 4 ИССН 1677-7042, бр 93, одељак 1, четвртак, 16. мај, 2013, Службени гласник објавио је Законодавни декрет 242, 2013, која "усваја текст Споразума између Владе Федеративне Републике Бразила и Владе Републике Србије о изузећа од виза за њихове држављане, потписан у Београду 20. јуна 2010. "

Публикација није завршила изнад бразилску домаћи правни поступак за ступање на снагу Споразума о визним изузеће ( "Уговор") између Бразила и Србије.

Следећи кораци су:

а) Цивилно Дом Предсједништва ће припремити доношење споразума указом председника Републике;

б) Уредба Предсједништва биће објављен у Службеном гласнику;

ц) Споразум ће бити ратификован од стране две владе;

д) Амбасаде Бразила у Београду и Србији у Бразилији обавести министарстава спољних послова, међу којима су акредитовани о ратификацији Споразума;

е) Споразум ступа на снагу тридесет (30) дана после информације из (д).

Дакле, Споразум о визним изузимању између Србије и Бразила још увек није на снази. Нема статутарна временска ограничења утврђених за ставке (), (б), (ц) и (д). Дакле, нема датума подесити у овом тренутку за завршетак захтева да путују без виза (туристичка и пословна) између Бразила и Србије. Дакле, бразилски путници везани за Србију и српске путнике у Бразилу још увек потребна за добијање виза (туристичка путовања и бизнис) пре него што се преселио у Бразилу или Србији.Амбасада Бразила у Београду ће наставити да заинтересованих страна у току са напретком Споразума изузећа од виза између Бразила и Србије.

Београд, 20. мај, 2013 "

pa dobro, ipak se pomera...neka deca su jos piskila u gace kad je sporazum izmedju 2 vlade potpisan, sad su ta deca vec i u skolu krenula, a nadamo se da ce, kad porastu dovoljno veliki da ne moraju da putuju sa mamom ili tatom, otici i u brazil bez cimanja za vize...vazno da se putuje i upoznaju nove stvari, a kad?!-pa vreme je vec relativna kategorija   8-)

pa dobro, ipak se pomera...neka deca su jos piskila u gace kad je sporazum izmedju 2 vlade potpisan, sad su ta deca vec i u skolu krenula, a nadamo se da ce, kad porastu dovoljno veliki da ne moraju da putuju sa mamom ili tatom, otici i u brazil bez cimanja za vize...vazno da se putuje i upoznaju nove stvari, a kad?!-pa vreme je vec relativna kategorija  8-)

Važno je da se pomera, na žalost, sećamo se i vremena kada se ništa nije pomeralo i kada nam vize NISU bile potrebne za nekih šest zemalja na svetu, a za sve ostale jesu... Znam da su Brazilci poslovično spori, kao i većina Latinoamerikanaca i to tako ide, ali dobro je da IDE. A ko je hteo da mu deca koja piške ili ne piške u gaće putuju i vide taj isti Brazil, taj je i otišao, za tih 20 $ i sa možda i fejk papirima, a ko nije hteo, tom je procedura čekanja od 5 dana i 20 $ izgovor.

ma sve će to biti superiška, u svakom slučaju koliko god Brazilci da su spori opet će biti brži od gomile drugih zemalja kojima nismo ni u planu za bilo kakvu saradnju..tako da..sve je to dobro!

da li neko zna, da li brazilska viza moze da se dobije bez uverenja o zaposlenju, ili studiranju?

mislim, da li je to pod obavezno, ili moze, ali i ne mora?..jer je to jedna od problematicnijih stavki, pogotovu za populaciju u srbiji gde 1/2 (bar) ljudi radi neprijavljeno?

vecina zemalja za koje nam trebaju vize( a da traze, kao i brazil, vise papira), ne trazi pod obavezno te papire o profesionalnom statusu, vec ukoliko nemate, onda samo o finansijskom ( racun u banci ili kartice npr.)..

Moze i bez uverenja o zaposlenju i studiranju. Dovoljno je da pokazes da imas dovoljno novca da finansiras svoj put.

Htedoh da stavim link ka sajtu ambasade, ali, tamo to bas  ne deluje najjasnije iz nacina kako je napisano. U svakom slucaju, potvrdjeno je u praksi pre koji mesec :)

mislim da sam ja to isto pitanje postavila nedavno ali super što je ponovljeno jel želim da se nadovežem,koliko je u opšte (bar okvirno) potrebno da se ima novaca na računu,pretpostavljam da može i na onu foru da u tom momentu imaš te pare (tj da in pozajmiš) pa da ih vratiš kad dobiješ vizu.. :/

Potrebno je da doneses potvrdu, izvod sa racuna. A sad, da li ces ti te pare pozajmiti na jedan dan ili kako ces se vec snaci, to ih ne zanima. U svakom slucaju, novac ce vam u Brazilu definitivno trebati :)

Koliko znam, zvanicno nema pravila koliko bi trebalo da imas na racunu, ali, okvirno je nagovesteno da bi trebalo da bude otprilike kao i za zemlje EU, dakle, racunajte negde na oko 50ak evra po danu planiranog boravka, s tim da nije striktno. Verovatno da vas nece odbiti ni ako imate nesto manje.

na sajtu ambasade gde se skida dokument (zahtev za vizu) traži se adresa poslodavca,profesija bla,bla bla pa to malo buni ljude koji nisu zaposleni ili rade na crno pa ne mogu da daju te podatke...

https://scedv.serpro.gov.br/frscedv/index.jsp

Samo da dopunim Draganceta...

Idi slobodno samo next, next.. do kraja sa praznim stranama, pa ce te na kraju kad stisnes 'submit' vratiti na pocetak i uokviriti crvenom sta moras da popunis.

Ona ostala polja ja uglavnom nisam popunjavao, tako da sam stranicu 'occupation' ostavio skroz praznu. Da se ne zbunis, Srbija je pod slovom 'R', Republic of Serbia ;)

Verovatno da vas nece odbiti ni ako imate nesto manje.

A ako nas ne odbiju, da li moze da se kaucsurfuje kod tebe, jedno mesec dana?  :roll: