Jump to content

Featured Replies

Posted

e pa drugari ta-ta-tira

od 8-17. septembra u Beogradu se odzava manifestacija "Dani evropske bashtine" :blob:

ako je neko zainteresovan za odlazak potrebna(obavezna) je prijava na Trgu Nikole Pashica 6> :bang:

ja sam bio juche da se informishem ali sam dobio samo flajer tachan program? nisu imali. :cry22: i bili su vrlo neljubazni :maddd:

Danas sam bio i uverio se da nisu potrebne prijave za sve i vrlo su ljubazni (napokon neko u ovoj zemlji) :blob:

deshavanja su sledeca:

Otvorena vrata zdanja grada

Stari dvor

Novi dvor

Vlada republike Srbije

Dvorski komleks na Dedinju

Narodna banka Srbije? -? opljachkamo istu i putujemo? :blob:

Dom narodne republike Srbije

Dom Jevrema Grujica

Kuca porodice Veljkovic

Francuska ambasada

Beograd ispod Beograda obavezna prijava

Tashmajdanske pecine? ? 9.i 10. u 10,11,12,13?

Lagumi u Karadjordjevoj 17? 16. i 17. u 10,11,12,13

Botanichka bashta 8.9.10.15.16.17. u 13h nije obavezna prijava :weed:

Razgledanja

Ikonostas zrkve Ruzice i Saborne crkve

Beograd sa reka

Izleti - takodje besplatni mada? kako sam prochitao u programu ne zvuchi mi bash najneshto a i ogromna je guzva

na Avalu,za Obrenovac, Mladenovac, Sopot, Surchin, Lazarevac, Barajevo, do Grocke

ja cu ici sigurno negde npr. ispod Beograda i to sad u subotu za grupu u 11-12 pa pravo u botanichku bashtu.

sutra idem da se prijavim!

neko zainteresovan??

ajde da budemo najbrojniji? :gossip: i naravno najglasniji :happyyy:

a posle idemo na? :pij:pijjj

ovo zvuci odlicno, potrudicu se da odem sutra i prijavim se, mada ne znam jos za koje dane i sta, posebno me interesuju te razne rupe i lagumi... a botanicka basta, pa tamo mozes uvek da udjes, i to besplatno, ako imas indeks (cak mi je neko rekao da moze da se udje i sa povlasticom za prevoz na kojoj pise student)

• Author

I zaboravio sam da kazem da rade od 10 - 18.

a telefoni amo za informacije 32-47-426 i 334-34-60

• Author

moze neko da te prijavi ali taj neko pije viljamovku pa ti vidi klanj::

ja idem sutra pa ko je za nek se javi

Za Beograd sa reka vise nema mesta.  :cry22:

Juce su nam ladno u TOBu prodali ulaznice za dvor na Dedinju i nista nam o ovom  besplatnom nisu prozborili. :psuje:

Bili da pitamo da li je predavanje o ulicama Beograda takodje uz prijavu. I suocili se sa slikovitom situacijom- oni sa Trga Nikole Pasica nas poslali u TOB kod Albanije, oni u prolazu ispod Albanije nas poslali u centralu kod Doma Omladine. Tamo, cim portiri nisu znali ispred cega portirisu, pozelesmo da nismo usli.  Izgleda da ih davno niko nije pronasao. Neke zene pocese da vriste da za celu manifestaciju nikad nisu cule i da su oni samo centrala, i da idemo kod onih u prolazu. Pre nego sto smo uspeli da zbrisemo odatle otese nam prospekt, u koji smo obelezili sta obilazimo, i izgubise se u nepoznatom pravcu. Posle prisilnog cekanja,  zbog taoca prospekta, i mnogo njihovog uzurbanog uzdisanja u prolazu, dobili smo genijalno objasnjenje da zovemo telefonom te iste prostorije, a javice se neko tamo. Verovatno mali patuljci zarobljeni u skrivenim kancelarijama.  Siroti turisti, ako ovde zalutaju. 

Za Zemun je zaduzena njihovo turisticko drustvo, za prigradske destinacije se prijavljuje verovatno na njihove telefone. Za ono ispod naslova Turisticka organizacija Beograda izgleda nije zaduzen niko.

na sajtu dana evropske bastine cini mi se pise samo Kazamati, ali evo sta je to zapravo:

U okviru obele?avanja Dana evropske ba?tine između 8. i 17. septembra Beogradska tvrđava i ULUPUDS priređuju dve izlozbe u kazamatima Vojnog muzeja. (...) Umetničkim jezikom ovde će biti iskazana priča o drvetu - njegovom obliku, fakturi, teksturi, strukturi, boji, simbolici.

pozdrav svima.bio sam prosle godine u obilasku laguma i ispod tasmajdana i u karadjordjevoj.mislim da je interesantno i da vredi videti.vodici su dobri(to su autori knjige"beograd ispod beograda".ima i zanimljivih prica.inace isto sam prosle godine bio i do nalazista u vinci.mislim da i to treba videti i cuti nesto o tome.vrlo su ljubazni i spremni da podele svoje znanle sa posetiocima.tamo ima inace i puno studenata sa arheologie i oni su nam objasnjavali.takodje sam bio i u zemunu i proveli su nas kroz centar i cak smo ulazili u milenijumsku kulu koja je inace zatvorena za posete(ako neko ide tamo neka ponese neku lampicu jer unutra nije bilo svetla)

bio sam u kazamatima vojnog muzeja na Kalemegdanuna noci muzeja. nista posebno.

organizacija je, cini mi se, konfuzna. ni oni sami ne znaju sta zele i kako zele da sprovedu to sto....

ide se i meni na turu beograd ispod beograda....mogli bi nesto da izorganizujemo...

mada bih rado video i skupstinu i dvorove....

hocemo li da se dogovaramo?

mene trenutno interesuje da vidim dvorove(bio sam u belom dvoru)stari i novi.ne verujem da cu ici u lagume ponovo da ne pravim guzvu neka oni koji nisu bili vide.moram videti sta je za vikend posto radim i ne mogu radnim danom.sutra cu ici da se prijavim(AKO TREBA)

Cudno da im sajt jos nije apdejtovan iako pocinju za koji dan....  :maddd:

Ja sam prosle godine obisao nekoliko mesta i bilo je bas dobro. Ali sada sam nesto zauzet, pa ne znam da li bih stigao jos nesto. Od onoga sto me zanima, mozda Narodnu banku, Novi dvor ili francusku ambasadu...

"Dom narodne republike Srbije" - jel zna neko gde/sta je ovo??

• Author

"Dom narodne republike Srbije" - jel zna neko gde/sta je ovo??

to je bivsha skupshtina SFRJ,SRJ,SiCG...

Bio sam danas tamo i kako su me samo zezali kad sam ih pitao shta je to? :bang:

samo da znate, malopre sam bila tamo i nema mesta  nigde jer je sve na zakazivanje, a zakazala se, citiram: " gerijatrija!". ostalo je samo za (bivsu) saveznu skupstinu. jako su bezobrazni svi sem jedne fine devojke, ali ona ne moze sve sama koliko god da crveni zbog ostalih i, ko zeli, neka ponese licne karte svih ljudi koje zeli da prijavi jer su neki zaposleni jako nepoverljivi (eufemizam)! ajd, pa srecno!

Da li za lagume treba da se odene toplije i obuje za sljapkanje, ili moze u civilu?

Zemunci su telefonski bili bash ljubazni.  clap.gif' alt=':clap:'>

mislim da ce morati da ucine nesto povodom prosirenja kapaciteta jer je interesovanje ogromno....  :ang222:

• Author

Ko nije bio danas na Tashu, i nije se prijavio, moze otici sutra u terminima10,11,12,13

i bez problema ce uci.Naravno ako ne bude 50 takvih u isto vreme.

Danas je  u grupi u 11 bilo dosta takvih "slepih putnika" pa izvolite  clap.gif' alt=':clap:'>

ajd uzdravlje :pivoooo:

a mnogo je lepo i zanimljivo... i one chike sto pricaju aka vodici su divni i svasta znaju. ja se nauzivah!  :blob:  :dance:

Sutra imam Tas i velika ocekivanja! clap

Danas isli na Dvorski kompleks, al uz ispalu-u grupi koja je platila, jer tad nismo znali za ovu besplatnocu, a nisu hteli da nam kazu! Nazalost, moj najjaci utisak je tetka koja nam je bila vodic ::crazy:. Svo vreme je tripovala da kasnimo i da pozurimo, i da cemo da se, ajoj zla, sudarimo sa drugom grupom. A ritam i kretanje je zavisilo, naravno od nje.  Sva je bila :weed: Neki od bisera: ovo je skupoceni tepih, rucno radjen specijalno za Dvor, pre 400 godina. Ovo drvece je pod zastitom prirode. Drugi utisak je prilicna nesloboda kretanja, npr. ne sme da se udalji 100m od kapele, da bi se osmotrio vidik na grad. I treci Zika Slika, koji prati grupu, kao i obezbedjenje, i uvaljuje fotografije koje je pravio a da nas ne pita. Unutra je fotkanje zabranjeno, samo Slika ima ekskluzivu.

Sam dvor, onako, malo hladan, vidi se da su u pitanju prostorije za zvanicno koriscenje. Ima dosta lepih skulptura i slika, a mozda najzanimljivije su prostorije ispod zemlje. I, naravno, okolina je divna. Svakako, kao deo istorije, nije lose da se obidje.

• Author

? ? Da li za lagume treba da se odene toplije i obuje za sljapkanje, ili moze u civilu?? clap.gif' alt=':clap:'>

moze u civilu ako nemash problema sa temperaturom za 15-20 stepeni manju nego u gradu!

ponesi neku trenerku, jaknu,skafander ili bundu.I nema mnogo shljapkanja

i moze li se na taj dvor (ili neki drugi) bez prijave, onako na blef???

Za ove su veoma strogi, upisuju broj licne karte i proveravaju je, zbog toga sto tamo zivi ko vec zivi.

ma, da, ja sam prijavljivala roditelje i ispao je veeeliki problem sto nisam znala da li je B u tajinoj licnoj cirilicno ili latinicno, sto je dovelo do potpunog gubitka poverenja veoma odgovorne zapisnicarke u mene i moje podatke a zarad sopstvene bezbednosti i zastite od desetak-puta-spomenute provere od strane strashnog MUP-a. Natezale smo se pola sata da su podaci ispravni jer sam zvala da proverim, neumoljivo je rekla da ona meni ne veruje jer, u redu, to sam proverila, ali sta je sa drugim nepoznanicama u vidi zagonetnih imena mojih babe i dede i tako dalje. anyway, ubedila sam je, posle bukvalno pola h, da ja to sve znam, a kad smo dosli do mamine licne, lupila sam da znam da je slovo cirilicno i, naravno pogresila. e, sad, da li je to toliko bitno za ulaz, reci cu vam u sredu ako mi uhapse ili ne puste mamu u narodnu skupstinu.  zvizhd

. e, sad, da li je to toliko bitno za ulaz, reci cu vam u sredu ako mi uhapse ili ne puste mamu u narodnu skupstinu.? zvizhd

Hej, i ti ides u tzv. "Dom narodne skupstine" u sredu? Wow.  :blob: Ja idem sa drugom od 11h.

Prosle godine sam isao sa mamom i bilo je haoticno. Pre svega, spisak iz Skupstine grada uopste nije stigao.  :dance:  ::crazy: Zaposlena iz Skupstine grada, tacnije zena iz organizacije nije znala sta se dogadja. Ni obezbedjenje Skupstine SCG nije imalo pojma, te se na kraju neke zene iz grupe umesase i na kraju mlada policajka u civilu poce da uzima podatke po principu "Jovo nanovo" i to cak nije ni uzimala licne karte, nego smo mi diktirali sami.  :fool: Bilo je bas veselo.

Obliazak vredi.  :-D Samo ponesi i foto aparat, posto sme da se fotografise. Ja nisam nosio prosle godine. :) Ove godine necu propustiti slikanje za govornicom u bivsem "Vecu gradjana".

ma jeb... vas bgd sta se sa ostatkom ostataka zemlje?!?!

nigde nije bilo vesti sta se desava.

tek danas sam iz novina saznao da je NESTO bilo u Baču.