Jump to content

Featured Replies

Posted

Поздрав свима,

ево ја и моји родитељи после дуже времена, вала има неких 8 година, одлучисмо да током јесени путујемо по Јевропи, односно да скокнемо на неколико дана у Мађарску.

И пошто смо јелте, свих ових осам година путовали по земљама чије визе се добијају без попуњавања формулара или је то чисто про форме, сада смо суочени са попуњавањем захтева за издавање визе за улазак у Републику Мађарску.

Интересује ме какав одговор Ви саветујете код неколико питања у захтеву, јер сам ја благо речено збуњен.

6. Место и држава рођења ОК, место ми је јасно, ту нема дилеме. Али шта уписати као државу? Да ли се гледа стање из године рођења, или актуелна локација места рођења на геополитичкој мапи света? Ја сам 1983. годиште. Можда питање звучи глупо, али шта ћу.? :-D

8. Држављанство при рођењу Опет дилема! Заиста шта да ставим? СФРЈ? Србија? Да ли се пише назив државе или онако придевски "југословенско", "српско-црногорско", "србијанско".....?

И последње питање које ствара дилеме је: 15. Држава и орган издавања пасоша За орган ми је јасно, у случају целе породице у питању је МУП Р. Србије - СУП Београд. Али држава ме опет буни. Датум издавања наших пасоша? из 1998. и 2002. године, даклем СР Југославија. Шта ту да се одговори?

Унапред се захваљујем на конструктивним одговорима, и извињавам се за овако тривијална питања, али шта да се ради.? :-) Египатски формулар је био смејурија, и пола да не попуниш добио би визу у Београду.

odgovor na sva pitanja je, ma koliko to banalno zvucalo - nebitno....

ako imas sva dokumenta koja su potrebna, dobices vizu, koju god kombinaciju srbija, jugoslavija i ostalog upisala.... ja sam vadio dosta viza, izmedju ostalog i za madjarsku i to nikad nije predstavljalo problem

kao sto ti je rekao poletarac sve je jedno...ja upisujem SFRJ jer je postojala ta drzava kada sam se rodio...a za izdavanje pasosa upisujem Republika Srbija......odnosno ono sto pise u pasosu..... bitno ti je pozivno pismo i to se gleda, a naziv drzave.....  :bag:

• Author

Хвала.  :dance:

Е сад, директно везано за Мађарску, савет је колико схватих на другом топику да се иде у Суботицу? И да ли је ОК да тражимо шестомесечну са два или више улазака иако имамо хотелску резервацију за једно путовање?

Probaj, nemas sta da izgubis.... nikad se ne zna......ako ti daju na 6 ili 12 meseci dobices multi...... u Beogradu je sa hotelskom rezervacijom to nemoguce izvesti.....trazili bi ti i povratnu kartu....  :bang:

nece ti dati u subotici osim ako nemas dobar razlog da trazis tamo (ili si iz vojvodine), ja sam morao debelo, uspesno i nadasve nadahnuto da se nalazem, i dobio sam je na 14 dana.. ni subotica nije sto je bila (mada se lipa i ravel izvrsno drze)