Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko moze da ukratko napise svoja iskustva iz Geteborga? sta obici videti i slicno? Ostajem nedelju dana, znaci vremena na pretek...

• 3 weeks later...

na  ovo pitanje  ces  dobiti bolji odgovor na serbiancafeu/diskusije skandinavija!

• 5 years later...

Samo da proverim da li je neko u prethodnih 5 godina bio u Geteborgu?  :biggrin:

Šalu na stranu, krajem oktobra putujem na 7 dana u Geteborg, Pretražila sam gomilu izvora na netu i sad sam u totalnoj konfuziji.  :wacko:

Zanimaju me standardne stvari, tipa šta videti u gradu, da li ima nešto zanimljivo u bližoj/daljoj okolini grada ili možda neki drugi bliži/dalji grad. 

Htela bih da odem možda do Malmea, pa do Kopenhagena, ili do Stokholma, Osla, ili možda nekog mesta u Danskoj.

Zanimaju me i neke praktične stvari kao npr. koja se valuta tamo koristi EUR ili SEK, da li mogu da plaćam u kešu ili moram karticom, kako im funkcioniše gradski/međugradski prevoz, da li postoji opcija da kupim kartu za gradski/međugradski prevoz koja važi par dana, i sl.? 

Kartu ću uzeti preko Wizz-a, a smeštaj ću da potražim preko CS-a i BW-a, pošto su hosteli, koliko sam uspela da vidim, najmanje 30 EUR/dan.

Kakva su vaša iskustva generalno?

Hvala unapred na pomoći.  :wub:

Zavisi sta te zanima ali mislim da imas dosta toga ovde

http://www.goteborg.com/en/city-guide/

U Svedskoj je SEK u Norveskoj NOK u Danskoj DKK.  Racunaj da karticu moras da imas sa sobom jer neke stvari npr karte za vozove iz automata ne mozes da kupis za kes kao i da placas prevoz. Pare mozes da menjas u menjacnicama http://www.forex.se/en/

Ima ih u SWE Dk NO ali je kurs dosta nepovoljan i provizija je 5EUR FIKSNO /radio sam tamo) tako da tije bolje da vadis iz automata.

Hvala za info! 

Za Dansku znam da imaju jaku proviziju, nisam znala da je slično u No i Sw. Videću onda da razmenim novac ovde...

bila sam igrom slucaja u februaru ....boravili u Stockholmu i promenili avion za polazak iz G.

Posle Stock/ meni se ne svidja....i pre bih isla da posetim sta si pominjala nego gubila vreme u G.

Pokazalo se tada da je bilo najpovoljnije SEK-e kupiti u beogradu, odradi na vreme jer ih nema uvek i svugde ...dobro je da ih narucis u menjacnici ili banci......

Smestaj nije jeftin pa bolje idi preko cs, klopa je ispala vise nego povoljna a hranile smo se sjajno, za to ne brini...u stockholmu obidji ostrvca brodom...sve ostalo ti je inace u bilo kom vodicu....