Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav!

Pre nedelju dana stigoh iz Albanije. Bilo je super i ako nameravate da putujete tamo, mogu da kazem da ne razmisljate mnogo i otputujete do kraja septembra (do tada ne treba viza), a ako vam treba neka informacije, pitajte...

Eeee, vratio se!

Daj neki putopis ili nesto, mislim da bi mnogima to bilo interesantno...

i reci , o kakvim vizama se radi? I Albanija nam uvodi vize?

:mrgreen:

Eeee, vratio se!

Daj neki putopis ili nesto, mislim da bi mnogima to bilo interesantno...

i reci , o kakvim vizama se radi? I Albanija nam uvodi vize?

:mrgreen:

Ван туристичке сезоне држављанима Србије, који су неалбанског порекла неопходна је улазна виза за Републику Албанију.  Изузетак су и особе насељене на КиМ, јер имају UNMIK личне карте, које су исто тако довољне за улазак у Републику Албанију.

А питање за постављача топика би било - јеси скокнуо можда до Саранде?  ::arabia: Чух да је море тамо супер, а и Крф, географски није далеко.

• Author

Trudicu se da sto pre sastavim neku vrstu putopisa, mada ne znam gde se to postavlja i kako. Bio sam u Sarandi, Krf je jako blizu, a sto se tice mora kao vode to je ok, ali zato u Sarandi  ima mozda stotinak metara prljave plaze. Najlepse plaze su izmedju Sarande i Valone- kilometri pustih pescanih plaza, nema nigde nikoga a more izgleda sjajo. U mestu Dhermi se nalazi kamp blizu mora, to je dobra polazna tacka za obilazenje tih plaza. Inace, Saranda obicno turisticko mesto sa restoranima, kaficima itd, znaci nista narocito...U blizini Sarande je arh. nalaziste Butrint, a to vredi videti

Uuuu super!!!

Ako bi pisao neki putopis, lepo srocis to u svom stilu u Wordu uz neke fotkice i onda posaljes nasem webmasteru i on to okaci na sajt :)

Jesi isao sam, backpackerska varijanta? Ili si imao neki povod? Kuda si isao, preko Makedonije ili...? Daj jos nekoliko "highlights" :) ... Koliko novaca?

Vidis, sto pre napises putopis, mi cemo manje gnjaviti pitanjima :-D

Ван туристичке сезоне држављанима Србије, који су неалбанског порекла неопходна је улазна виза за Републику Албанију. Изузетак су и особе насељене на КиМ, јер имају UNMIK личне карте, које су исто тако довољне за улазак у Републику Албанију.

A ovo oko viza, jel to znaci da nam nece trebati ni sledece godine u sezoni? (dobro nikad se ne zna sta ce se desiti, ali ako ostane kao do sada?)

• Author

Definitivno cu morati da napisem nesto i dam prakticne informacije sa troskovima itd. A sto se tice viza, dosada je vazilo pravilo da od valjda pocetka juna pa do kraja septembra nema viza, ali se na ulazu placa nekih 10 eura, neka kao taksa za koju se ne dobija nikakva potvrda i to placaju svi osim Makedonaca, Crnogoraca i Kosovara.

Za nestrpljive : dok Vasko sastavi priču, bacite pogled na ovla?no nju?kanje Albanije na početku moje priče http://forum.freebiking.org/viewtopic.php?t=133

ali se na ulazu placa nekih 10 eura

Upravo sam saznao da me nisu opljačkali. Hvala na obave?tenju. I čestitka za izbor destinacije. Imao sam ?elju da odradim ne?to slično, ali sam jedva na?ao saputnika i za ovu kratku turicu.

Trudicu se da sto pre sastavim neku vrstu putopisa, mada ne znam gde se to postavlja i kako. Bio sam u Sarandi, Krf je jako blizu, a sto se tice mora kao vode to je ok, ali zato u Sarandi? ima mozda stotinak metara prljave plaze. Najlepse plaze su izmedju Sarande i Valone- kilometri pustih pescanih plaza, nema nigde nikoga a more izgleda sjajo. U mestu Dhermi se nalazi kamp blizu mora, to je dobra polazna tacka za obilazenje tih plaza. Inace, Saranda obicno turisticko mesto sa restoranima, kaficima itd, znaci nista narocito...U blizini Sarande je arh. nalaziste Butrint, a to vredi videti

Звучи врло ОК. За Бутринт сам чуо да Грци са Крфа раде једнодневне туре, али то нашим посетиоцима и није од неке вајде (групне визе или пак индивидуалне са једним уласком у Грчку). Ако имаш неке слике Бутринта, било би супер.

• 2 weeks later...

A sto se tice viza, dosada je vazilo pravilo da od valjda pocetka juna pa do kraja septembra nema viza, ali se na ulazu placa nekih 10 eura, neka kao taksa za koju se ne dobija nikakva potvrda i to placaju svi osim Makedonaca, Crnogoraca i Kosovara.

hm.. ja sam pre mesec dana isao tamo preko kosova, iz prizrena za kuks, i ovi na granici su bili tako zbunjeni srpskim pasosem da su me pustili ne naplativsi nista  zvizhd

• 2 weeks later...

Звучи врло ОК. За Бутринт сам чуо да Грци са Крфа раде једнодневне туре, али то нашим посетиоцима и није од неке вајде (групне визе или пак индивидуалне са једним уласком у Грчку). Ако имаш неке слике Бутринта, било би супер.

Ja sam u junu bio sa zenom i decom u Sarandi.Isli smo sa Krfa na jednodnevni izlet i odlicna je tura.

Mislim Saranda je stvarno kao da si u Albaniji :-),ali je Butrint izuzetno zanimljiv.

Pasose nam nisu ni pogledali.

Saranda izgleda kao recimo Sutomore 70-tih.Jeli smo fantasticne skoljke i sireve,ali sve ostalo je boze sacuvaj.Zanimljivo je da su svi sokovi nextovi,imas chipsy,smoki i vecina proizvoda po radnjama je odavde.

Plaza je katastrofa,divlja gradnja na svakom mogucem cosku,soliteri pored mora,bunkeri....asfalta ima jedno 5 km sve zajedno,onda makadam do Butrinta.....ali je zanimljivo.

I realno je bezbedno,nikakvih problema nismo imali.