Jump to content

Featured Replies

Posted

planiram put do Kejpatuna i nazad(kopnom)...e sad interesuju me vasa iskustva oko vadjenja viza...

koja je procedura za vadjenje viza...da li je iko vadio vize dole u Africi...npr da se u Keniji vadi viza za Tanzaniju i sl...koliko traju procedure i sl...

...cenim da jedan pasos nece biti dovoljan za sve vize i pecate cak i ako izvade nov (nemam dvojno drzavljanstvo ali radim na tome ali dio ekipe(ide nas nekoliko) nema dvojna drzavljanstva tako da su ograniceni na jedan pasos)....idem kolima tako da me interesuje da li su potrebni neki specijalni papiri...

...da li ste imali problema sa prenosenjem odredjenih namirnica preko granice(klopa, alkohol, tehnika...

...molim vas da ne piste one rekla kazala nego licna iskustva....

Ne znam koliko si prelistavao forum, ali mislim da ce ti biti zanimljivo da pogledas sledeci blog https://www.klubputnika.org/Blogovi/76-afrika  momci koji su donekle presli slicnu rutu kopnom koju ti planiras.

A sto se tice viza pogledaj https://www.klubputnika.org/vize/20-afrika informacije koje ljudi dodaju su uglavnom iz licnog iskustva. Verujem da ces naci korisne informacije.

Dakle ubuduce, prvo pogledaj da li informacije koje trazis vec postoje na sajtu, bice lakse svima.

A sto se tice ostalog, javice se ko zna  :)

• Author

Procitao sve...ali vremena se menjaju posto su neke informacije postavljene pre nekoliko godina, dio telefonskih brojeva nije tacan I sl...a uz to za neke zemlje tamo gotovo da nema nikakvih informacija...kad sve prikupim onda cu da prosledim informacije I ovde...

Kao sto rece...deo puta...ja kanim malo vise od toga pa sam zbog toga pitao jer me pomalo zabrinjava cinjenica da jedan pasos nece biti dovoljan za skoro 50 viza...pa me interesuje da li neke zemlje imaju opciju da se viza dobije na zasebnom papiru..ovo sam radio u izraelu I oni ti daju vizu na nekakvom papiru na koji je uz to zaheftana moja slika

Naime plan je da se krene iz pariza...dio ekipe ce tamo da vadi vecinu viza I da se za nekih 5mjeseci vratimo u Beograd...dakle jedan veliki krug okolo afrike...zatim bliski istok, turska, grcka I kuci

• 2 weeks later...

Ne znam da li je neko upoznat o vizama za Zambiju?

sluzbeno je besplatna, a  pojedinci, neki  uostalom i sa ovog foruma koji su ulazili u Zambiju su besplatno usli na misice...

Sad sam video u odeljku "vize" da je cena 50$?

• Author

jel jel neku uspio dobiti vizu za JAR negdje usput na neku foru...ja slao mail jos nema odgovora...

po onome sto na sajt pise ja moram u Atinu, kolegica u Bec...

Bio licno u ambasadi Etiopije sa "onim sto je peske" otisao u JA na svetko prvenstvo. Fotke, novac, prijava.

A, dakle sa Cejlonom. Jel su tražili pozivno pismo? Koliko se čeka viza i kakvo je osoblje u ambasadi? Koliko kosta? Daj malo vise detalja, molim te.

Nisu trazili nista, samo novac i to smo se pogadjali. Mislim da je bilo 8000FT za jedan ulaz a za dva 15000FT. Viza vazi 30 dana od dana izdavanja.Osoblje cini ambasador, ili sta je vec, i docekao nas je u papucama jer tu i stanuje. Ambasada je u "teskom" predgradju oko 15km od centra grada.

Pa to je sjajno, bas ti hvala. A pitao sam se kako je Cejlon uspeo da dobije tu vizu s obzirom da iskustva africkih putnika sa ovog sajta govore da su Etiopljani bas problematicni.