Jump to content

Featured Replies

E dobro je da si ovo dao, da ljudi vise ne tripuju da Nis i Novi Sad imaju po pola miliona, a Beograd dva i po miliona stanovnika.

Secam se kako mi se drug u gimnaziji nacudio kad sam mu rekao da Novi Sad ima max 250000, on kaze mislio da ima milion, ili skoro isto kao Beograd !?!

Vole ljudi da preteruju s ovakvim stvarima... :maddd:

• Author

ma nema ni 200.000 po tom popisu =] zavisi sta se racuna naravno. valjda, ako se ne rachuna Kamenica i Futog, cca 204.000 ili tako neshto?

a iz Nisha su isekli jedno 17000 ljudi, malopre sam racunao, hm, valjda je birokratija kriva sta ga znam nisu spisak pravile Nishlije pa da znaju shta ide u a shta van grada, al opet, i pored toga dodje se do 190000 maximum.

Hah, a Bgd tek 1.300.000 hm mislio sam da je onih 1,6M samo grad kad ono vidish da je to sa sve Mladenovcem, Obrenovcem, Grockom.. hm =]

trebalo bi ove podatke uneti u sajt, tj. u opise mesta/gradova, cisto reda radi =]

a sto je zanimljivo, kad se gleda ona tabela sa procentualnim prirastajem, i kad se skroluje na dole, kako se brojevi pretvaraju svi polako u dvocifrene? hm, u sustini, to bi trebalo da je tuzno..

fin pdf =]

da, ali treba uzeti u obzir da su tu popisani samo ljudi koji su prijavljeni u tim mestima, a seti se koliko njih studira, ide u skolu ili radi u gradovima, a nisu promenili mesto prebivalista. tako da to nije bas pouzdano. ja znam makar 6 ljudi koji imaju, ne znam, krusevacku adresu ili nekog sela,a zive u bgd-u godinama. a i ja i citava moja porodica smo 5 godina ziveli ovde sa pristinskim licnim kartama. i jos- gotovo svi sa kosova i dalje furaju kosovske podatke zbog neke pomoci koju primaju ili poseda ili... ko bi ga znao, a zive svuda sem tamo.

• Author

e da da u pravu si jeguljo =] dobra dosetka, pa da, zato meni chudno otkud u mom selu 150 ljudi :)

ma sve jedno, statistika je oduvek bila zanimljiva za citanje =]

jesi li sigurna da se popis radi samo po tome ko je gde prijavljen? zato sto, mislim da su sad licne karte u kompjuterskoj bazi i onda, makar zarad utvrdjivanja broja ljudi i osnovnih podataka, ne bi ni bio potreban popis

Ma kakve kompjuterske baze. Ne postoji to kod nas na nekom normalnom nivou.

Jeste problem ovih brojki to sto mnogi nisu na popisu prijavljeni tamo gde stvarno zive. Meni pise da zivim u Majdanpeku, a u Beogradu sam vec sedam, osam godina. I znam mnogo takvih ljudi.

ne mogu da otvorim link, ali mogu da prokomentarisem....kamo srece da Beograd ima 1.3 miliona stanovnika....zivot bi bio idealan, bez guzvi..... Bogdanovic (gradonacelnik) je skoro rekao da je procena oko 1.7-1.8 miliona a verovatno sa studentima, sezoncima i crnogorcima ima i vise....

• 1 year later...
Просечна зарада у Републици Србији, исплаћена у октобру 2007. године, износи 40082 динара.

Čekaj... da li tu zaista piše da je prosečna plata u Srbiji preko 500 evra?  shtrumpf

edit: sada vidim da je u pitanju čista demagogija, jer kasnije na istoj stranici piše:

Просечна зарада без пореза и доприноса у Републици Србији, исплаћена у октобру 2007. године, износи 28720 динара.

Mada mi je i to malo sumnjivo... 370 evra prosečna plata? :king: