Jump to content

Featured Replies

ej drugari :mah:

kad otprilike mogu da ocekujem povoljne letove za 15./16. avgust, relacija Porto il Faro - Brisel?

Mesec dana pred let ocekuj Faro-Brisel odredjene datume oko 30-40e.

Bice odredjen broj karata kada se skine regular fare po toj ceni skoro 100%,mislim da mozes sa time da racunas.

Pozdrav svima!

Nova sam na forumu ali i u organizaciji ovakvih putovanja pa se nadam maloj pomoci. :)

Hteli bismo da u septembru odemo u Lisabon pa ako moze pomoc oko kombinacije letova. Avion mi nije omiljeno prevozno sredstvo pa se slabo snalazim sada u organizaciji. Citala sam ovo sto ste pisali pa mi sve deluje zamrseno i komplikovano da sam na korak da odustanem. :(

Hvala unapred ljudima dobre volje! :)

Pozdrav svima!

Nova sam na forumu ali i u organizaciji ovakvih putovanja pa se nadam maloj pomoci. :)

Hteli bismo da u septembru odemo u Lisabon pa ako moze pomoc oko kombinacije letova. Avion mi nije omiljeno prevozno sredstvo pa se slabo snalazim sada u organizaciji. Citala sam ovo sto ste pisali pa mi sve deluje zamrseno i komplikovano da sam na korak da odustanem. :(

Hvala unapred ljudima dobre volje! :)

dobrodosla  :)

nema razloga za brigu :) brzo ces uci u fazon i uskoro davati savete novim clanovima.. nije nista tesko :)

mozda je najbolje da nam napises koji vam je budzet za putovanje po osobi jer ima razlicitih varijanti za avion do lisabona. da li biste regulatnim kompanijama, ili moze i low cost itd. u svakom slucaju low cost je jeftiniji ali nosi odredjeni stres u vezi sa trazenjem kombinacija, prtljagom itd. no, vecina ovde tako leti, tako da ocigledno nije jako strasno :)

Za septembar ce biti jeftinoce 99%.

I dalje mislim da je za 2 i vise osobe najbolja varijanta Bg-Budimpesta-Madrid-Lisabon.

2 i vise zbog isplativosti odlaskom kolima do Budimpeste u odnosu na GEA travel.

Sada da kupujes (a rano je za kupovinu) termin odlaska.povratka 14/22.09. Budimpesta-Madrid-Budimpesta ima za oko 60e. Plus EasyJet Madrid-Lisabon-Madrid za sito toliko. Dakle, po osobi moze da se stigne za 120e plus Bg-Budimpesta-Bg (oko 20e).

Ovo su cene danas na sajtu....racunaj da ce za minimum 30% biti nize kada bude vreme za kupovinu...mozda i nize...

Ja ne mogu da verujem, vi ste ljudi genijalci. Ja sam nasla najjeftinije za oko 270e po osobi i vec sam htela da odustanem. Ne znam vise ni koja kombinacija.

Nemamo nista odredjeno sto se tice datuma, mada je taj navedeni savrsen. :) Hteli bismo tamo za godisnjicu braka.

Problem je i oko prtljaga, morali bismo i jednu torbu jer nema sanse da sve upakujem u dva ranca. Narocito ne u povratku. :)

Nemam nekog "letackog iskustva", vise volim cvrsto tlo pod nogama ali valjda cemo se snaci. Htela bih da organizujem nesto sama bez agencija, a njih uvek imam u rezervi.

Hvala vam puno svima!

Za septembar ce biti jeftinoce 99%.

I dalje mislim da je za 2 i vise osobe najbolja varijanta Bg-Budimpesta-Madrid-Lisabon.

2 i vise zbog isplativosti odlaskom kolima do Budimpeste u odnosu na GEA travel.

Sada da kupujes (a rano je za kupovinu) termin odlaska.povratka 14/22.09. Budimpesta-Madrid-Budimpesta ima za oko 60e. Plus EasyJet Madrid-Lisabon-Madrid za sito toliko. Dakle, po osobi moze da se stigne za 120e plus Bg-Budimpesta-Bg (oko 20e).

Ovo su cene danas na sajtu....racunaj da ce za minimum 30% biti nize kada bude vreme za kupovinu...mozda i nize...

Pozdrav ljudi!

Novi sam na sajtu, a hteo bih da idem za Lisabon negde u septembru (početkom septembra, da budem precizniji). Kako da proverim, tj. gde da odem da vidim za ove karte??? Molim te, Wolfbgd, ako možeš da budeš malo precizniji? Hvala ti!!!!

Hvala na informacijama, Ela!

Je li potrebno da karte rezervišem u napred ili je dovoljno samo da "banem" na aerodrom i tamo ih pazarim? I koja je logika sa tim popustom od 30% u septembru?

Karte se kupuju preko njihovog sajta ukoliko hoces da prodjes jeftinije, tako da prati cijene, provjeravaj te sajtove redovno da bi vidjeo kada su promocije za septembar. Karte ne mozes rezervisati (ovo nisu regulare avoiokompanije, nego niskobudzetne), tako da kada naletis na cijenu karte koja tebi odgovara kupujes ih.

Uglavnom, pogledaj malo te sajtove i kreni da gledas cijene za datume koji tebi odgovaraju.

Npr. kod ryanair-a je trenutno akcija za jul i avgust, karte idu od 13e pa navise. Nisu sve karte po toj cijeni i ne za sve datume, pa se naoruzaj strpljenjem i pocni sa pretragom. ;)

Imam u planu da Fudeksovim autobusom stignem u Budimpeštu i da iz nje otputujem 3. septembra za Madrida, a iz Madrida za Lisabon, a povratak 16. ili 17. Šta mi, ljudi, predlažete, za kada da rezervišem karte i za tamo i za vamo? Da li preko EasyJet-a da pre polaska iz Beograda kupim kartu preko interneta pa je podigenm u Madridu ili kada dođem tamo? To vas pitam zbog slučaja da kasni avion ili neke nepredviđene okolnosti, pa da ne ostanem i bez karte i bez para.

EDIT: Izvinite ako sam naporan, ali prvi put mi je da putujem na ovakav način, pa sam poprilično nesiguran.  :ang:

Imam u planu da Fudeksovim autobusom stignem u Budimpeštu i da iz nje otputujem 3. septembra za Madrida,

a povratak 16. ili 17. Šta mi, ljudi, predlažete, za kada da rezervišem karte i za tamo i za vamo?

znaci, kupis kartu Budimpesta-Madrid za 03.09. Madrid-Lisabon za 04.09. Lisabon-Madrid 16.ili 17. a istog dana i Madrid-Budimpesta. Sve si sam napisao tako da nema sta da se doda.

Jedino da ne postoji nikakva sansa da rezervises karte vec ih momentalno platis i odstampas.

Low cost donosi rizik koji je nenadoknadiv u slucaju kasnjenja na konekciju i sl. Zato, planiraj komotne razmake izmedju dva leta (spavanje u Madridu u odlasku ) i nemas brige.

Nisi naporan al svirepo te mrzi da iscitavas forum...

Hvala Wolf!

Nije da me mrzim da čitam, evo visim na forumu u poslednjih par dana konstantno, ali se smorim kada vidim da su neke informacije od pre pola godine ili godinu/dve i prosto nisam siguran da li i dalje važe.  :-[

Generalno, sistem se nije menjao. Trazis letove, uklapas ih i kada ti sve legne kako treba kupujes. Znaci, treba ti kartica kojom moze da se placa preko net-a (Internet kartice Intesa, Uni Kredit, Vojvodjanska, Erste...) i dovoljno novca na njoj.

Ukoliko ides na ovu varijantu sa uklapanjem vise letova...ukoliko je jedan skup ne odustaj od putovanja vec kupi onaj drugi ako je bagatela jer najcesce u nekom momentu i taj skuplji padne na razumnih 10tak evrica.

pozdrav!

sredinom avgusta treba da stignem do Brisela, odnekle iz Portugala, pa me malo hvata frkica jer ispod 100e bas i nema letova...

wolfbgd rece mesec dana pred - sto je otprilike sad, bi trebalo da uleti nesto, al jok. . .

da se strpim jos neko vreme, ili da ozbiljno ganjam neku alternativu?

Nasumicni izabrani datumi i mjesto polaska:

23.08. Porto-Madrid 12 eura

23.08. Madrid-Brisel 37 eura

Oba leta su ryanairom.

Edit:

Sad sam gledala za 15.08 i cijene su 12+68 eura

bolje idi na ovu varijantu preko madrida jer porto - brisel bas nema neku istoriju jeftinih karata...

sredinom avgusta treba da stignem do Brisela, odnekle iz Portugala, pa me malo hvata frkica jer ispod 100e bas i nema letova...

wolfbgd rece mesec dana pred - sto je otprilike sad, bi trebalo da uleti nesto, al jok. . .

Ovo pravilo ima izuzetak, a to je da bas i ne vazi u sred letnje sezone, kad ti hoces da se vratis. Ne ocekuj da ce biti ekstremno jeftino sredinom avgusta. Ovo sto ti je ponudjeno kao opcija u prethodnim postovima ti je verovatno najbolje sto moze.

Ćao,

kako mogu da vidim, puni ste rešenja za jeftine letove. Moji drugari i ja putujemo početkom Semptembra (od osmog do jedanaestog semptembra) u Porto. Studenti smo i naravno da bi smo voleli naći povoljnu cenu. Najjeftinije što smo pronašli je Budimpešta-Memmingen, Memmingen-Porto za 50 evra, plus prtljag 25evra po letu, ispadne nas 100 evra sve skupa. (Ryanair). Možete li da nam date predloge za polazak iz Beograda, Budimpešte ili Hrvatske. Kombinovali smo da platimo mini kombi do memmingena ili nešto tako. Interesuju nas vaši predlozi.

Zašto bi leteo za Memmingen iz Budimpešte, kad možeš iz Beograda?  ;) A posle nastaviš Ryanairom za Porto.

edit: Sad videh, verovatno skupa karta. :)

edit 2: A i nema let isti dan. :)

Bolje da nisam ništa pisao.  :roll:

Najjeftinije što smo pronašli je Budimpešta-Memmingen, Memmingen-Porto za 50 evra, plus prtljag 25evra po letu, ispadne nas 100 evra sve skupa. (Ryanair).

Ja uvijek uspijem da se spakujem samo u rucni prtljag, nikada mi nije nesto zatrebalo ili nedostajalo. Probajte i vi jer je ta cijena od 50 eura bas primamljiva. :)

Najjeftinije što smo pronašli je Budimpešta-Memmingen, Memmingen-Porto za 50 evra, plus prtljag 25evra po letu, ispadne nas 100 evra sve skupa. (Ryanair).

Ja uvijek uspijem da se spakujem samo u rucni prtljag, nikada mi nije nesto zatrebalo ili nedostajalo. Probajte i vi jer je ta cijena od 50 eura bas primamljiva. :)

Idemo da studiramo u Portugal na pet meseci, pa nemože da stane u ručni prtljag  :)