Jump to content

Featured Replies

preko expedie sam nasla to mi je bilo naaajpovoljnije nasla sam iste letove i preko skyscannera ali za jos dodatnih 100funti sto je naravno grrr...

ja sam znala da idem u drugoj polovini avgusta pa sam ondak dan po dan trazila ,kao 10 dana polazak npr 15.pa dp 25. i tako precesljala sve i kvaka naravno sto je najjeftiniji taj let je sto je u povratku let iz lisabona u 6 i 15h ujutru al iskreno bas me briga...sve ukupno i u odlasku i povratku letovi ce trajati oko 5 sati sa sve presedanjima a sto je najvaznije iz begisa se polazi..

aj pogledacu ti ja  :spot:

nasla sam ti samo 24.7 do 9.8 za 308 e  :x aj trazim jos samo mi reci da li su ti datumi bas fixni

Hvala ti na trudu :)

Ja uopste nisam lenja da idem iz nekog od okolnih gradova...ali izgleda da su te kombinacije sa lowcost kompanijama neisplative ako 3puta presedas i to sve u spicu sezone...Nego sam se zeznula sto nisam uzela karte pre 2mes za 220EUR...sve mi se cinilo skupo :-[

Da, fixni su mi datumi , od 22.7 (uvece) do 7.8.

• 5 weeks later...

Ne znam da li na dobrom mestu postavljam pitanje, al ajde da probam- je l neko leteo tj. sletao u večernjim satim oko 21h u Faro ? I ako da, kako je organizovan transpotr sa aerodroma ? Sajt im je prilično oskudana, a taxi bi do mesta u kome letujem(blizina Lagosa) izneo oko 100e !!! Mislim, više nego sam let do tamo...Eto, hvala unapred na svakoj informaciji  zvizhd

Ne znam da li na dobrom mestu postavljam pitanje, al ajde da probam- je l neko leteo tj. sletao u večernjim satim oko 21h u Faro ? I ako da, kako je organizovan transpotr sa aerodroma ? Sajt im je prilično oskudana, a taxi bi do mesta u kome letujem(blizina Lagosa) izneo oko 100e !!! Mislim, više nego sam let do tamo...Eto, hvala unapred na svakoj informaciji  zvizhd

Ivka ja sam došla tim u 9, pretpostavljam da je u pitanju avion iz Memingema...u svakom slučaju ispred aerodroma staje autobus čija karta košta nešto manje od 2e ne sećam se tačno i treba mu oko 20min do centra grada.

E diiivna si ! To je baš taj let, nego me zbunilo to što poslednji bus ide kao u 21:17, a mi slećemo oko 21h, pa sam se plašila da li stižemo za taj. HVALA ! Ma samo da se prevezemo do grada, a za Lagos ćemo da hvatamo neki drugi bus  ;D

Auuuu sad me ubi u pojam ! Ostaje nam da se nadamo da necemo vise platiti transport od avio karata... :o

Pa, platite smestaj u Faru za prvu noc, nadjite neki jeftiniji hostel. Ne morate po svaku cenu taksijem u pola noci do tog Lagosa.

http://www.booking.com/hotel/pt/low-cost-inn-faro.sr.html?sid=7f439f2db1622b29cd76e79a68f71974;origin=disamb;srhash=1310384296;srpos=1

ne moze se nazvati pristojnim smestajem ali za dremku od 23-07 ok i jeftino. Mi smo bili u sobi br1 i ocajna je. Za ostale ne znam kakve su. Generalno, bracni krevet i TWC u uglu sobe ogradjen pleksiglasom.

Po hiljaditi put ponavljam da za portugal svaki vid transfera na kraju ispadne skuplji od rent-a car-a. Pisali smo o kompaniji kod koje uzimamo auto i nema depozita i nikakvih zavrzlama.

Primer:

Faro Aerodrom - Grad 1,65x2 3,5e

Faro-Lagos 10e x 2 = 20e

To je 23e u pravcu uz lomatanje i uklapanje.

46e tamo i nazad u najboljoj varijanti.

Svi izleti i posete dal Taviri, Lisabonu, kontinentalnom delu, Sintri, Sagresu... evro po evro...

Auto vam je oko 20e-25e po danu. Razmislite i o toj opciji...

http://www.autorent.pt/

I nemoj da se ubijate u pojam. Kada ste vec tako uklopili i bukirali sve, sada ostaje samo da sve lepo spojite u jedan divan odmor. A da ce vam u Portugalu biti divno, nema sumnje...

Ne dozvoli da vas pisljivi transfer Faro-Lagos jos pre polaska izvede iz takta.

Jedna ideja (upalilo nekoliko puta do sada) ali ne garantujem... U to vreme (oko 21h) dolazi nekoliko aviona. E sad, najcesce su to englezi i nemci koji imaju uplacene hotele u Albufeiri, Lagosu, Sagresu, Salemi....i njih cekaju busevi ispred aerodroma. Nasi kumovi su ladno usli u taj jedan bus i vozili se do Albufeire "for free". Posle su se tom akcijom rukovodili jos neki putnici i upalilo je. Eto, ako ste avanturistickog duha, mozda i ustedite lovu na transferu :)

upravo sam danas kupila karte za lisabon preko rima za mart 2012 , sve ukupno 92 eura: beograd rim wizz, 13 mart, sedenje na fiumicinu do jutra, let sa easy jet do lisabona, i istim nacinom natrag 20 mart. mislim da je ovo dobra cena, jer se secam davne 2004 kad su nam trebale vize i kad nisu priznavali lowcost morala sam lufthansinu kartu da platim 500 eura preko minhena a ovako smo jos moje dve drugarice i ja nasle u lisabonu smestaj sa sest nocenja u trokrevetnoj sobi za manje od ukupno po 80 eura po osobi

Rezervisala  ;)  Ovo je jeftinije od svake druge varijante, a i korisnije. Hvala !

Pametno. Nema bolje varijante, ni opustenije. Sad nemas sekiraciju uklapanja svakojakih prevoza. Sa ovim cenama koje je Golosina iskopala mislim da otplacujes ceo rent a car samo sa nocenjem koji bi morala da platis u Faru u noci kada sletis.

E sada, da li ima depozita i koliki je za ovu rent a car kucu? Ne vidim nigde na sajtu...

Ima, poslali su mi u mejlu. Iznosi 200e za ovu najjeftiniju varijantu tj. za manje vozilo. Sledeći je 600, pa 1000e. Jedini je minus to što auto vraćamo na aerodrom, ali opet je preko dana lakše vratiti se od Fara do Lagosa. I da, dopalćujemo još 19e zato što auto preuzimamo uveče, a do 18h je besplatno.

E sad još da kupimo karte za povratak  ;D

Ne3, ne, 7.90e je sada u junu, a mi početkom jula plaćamo 18.90e dnevno, a od 16.07. će biti cena 25e čini mi se, nisam upamtila jer mi svakako vraćamo auto do 16. Probali smo da nađemo jeftinije, međutim, ova je ponuda najbolja. I da, dnevno je limit mislim 500km pa sračunaj koliko smemo za 6 dana, oko 3000km.

Aha, po nekoj logici, kad je low season, onda je tako povoljno. To je stvarno dzabe! A 500km po danu je vise nego dovoljno, toliko je ceo Portugal "dugacak" :D Vrlo korisna informacija. Ako me put bude naneo tamo, rado cu to iskoristiti. Hvala golosina i ivka :)

200km je limit ali moze da se doplati additional km....

a jel koristite auto samo taj dan ili cete da se vozikate okolo naokolo?

Vozikamo se okolo naokolo sve do 16. dok ne počne high season ;D Ići ćemo svuda gde ste nas upućivali  ;) Evo proveravam mail i ograničenje je samo 3000km nema dnevnog. Da niste u tom periodu tamo ???

ne, od 18-29.avgusta smo u Portugalu i to bas na jugu.

A u oktobru cemo opet Lisabon plus Braga i Porto.

U rent a caru je najcesce neogranicena kilometraza ali ovi su stvarno brutalno jeftini tako da nije cudo sto pokusavaju na svemu ostalom da profitiraju. Ukucao sam upit za period kada bih rentirao i 120e za 9 dana sto deluje nestvarno. I sabrao mi je sve dane i napisao da imam "dozvoljenih" 1800km sto mu dodje tih 200 dnevno. Btw, kada se sve sabere, 200km po danu je sasvim dovoljno.

Vama se bas svidja taj Portugal ;D Otkad ste na forumu, ovo je vec x-ti put da idete tamo, kako vam ne dosadi ;)