Jump to content

Featured Replies

sad mi nije jasno.... do Madrida ili do Lisabona?

Svejedno, pošto sa oba aerodroma imam prevoz do krajnje destinacije.

zamolio bih nekog ako moze da mi pojasni da li postoji direktni let do lisabona iz beograda....imam kod sebe 500 eura na raspolaganju za kartu.....stanovanje me ceka besplatno bilo bi fino ako bi neko mogao da mi pojasni kada ima letova i koliko je karta evo moje email adrese [email protected]  hvala unapred...

ne postoji... mozda ce biti od sledece godine TAP, ali za sada ne.

To ti je laksa varijanta.

Bg-Memmingen-Porto....trebalo bi da se uklopis u 70tak eur u pravcu.

Nazad preko Brisela pa u Bg.

Pa to bi bilo super, još iz Beograda...A kako funkcioniše to sa cenama, kad opadaju? Kad da očekujem tih 70e u pravcu? I gde mi preporučujete da ih tražim, ja trenutno gledam edreams, za sad je 335e najjeftinija varijanta (Beograd-Milan-Porto) Imam dosta pitanja posto nikad nisam kupovao online karte, i hvala vam na svim odgovorima  clap

Inače jel bio neko u Portugalu, kakve su cene hrane, taksija, smeštaja (gledamo da nađemo nešto jeftinije od hotela)...

za sad je 335e najjeftinija varijanta (Beograd-Milan-Porto)

Preskupo. Ako ne naidju te cene od 70eur u jednom smeru, probaj da uklopis 2 leta po smeru.

Npr. Budimpesta - Madrid, preko WizzAir-a, u jednom smeru 30ak evra, Madrid - Porto, preko RyanAir-a, povratna 65 evra. Ispadne 100 evra avion u oba smera.  A imas vremena da uklopis letove i da se snadjes za deo do Budimpeste. Imas voz Beograd - Budimpesta, 26 evra je povratna karta.

Ostale pare iskoristi za nešto što voliš, a ne što moraš :)

upravo sam se vratila iz Lisabona. Cene su tu i tamo, moze se rucati do 10 evra, porcija ribe i vino ili pivo. isto kao i pica. Iznajmila sam ekstra apartman u Alfami 250 eura za 6 nocenja, za cetiri osobe (renoviran, ful opremljen, predivan pogled na reku Tejo, a gomile fado bircuza svud unaokolo), po soping molovima nisam manijacila , ali prijateljice jesu i kazu da je sve jeftinije nego kod nas. Mene je samo ubijala cena prevoza 5 eura za dnevnu kartu, nekako mi se to ucinilo mnogo. Lisboa card nisam koristila, jer sam uklopila nedelju kad je za vecinu muzeja besplatan ulazak. Izlet za sintru me kostao 12 eura prevoz (kruzna karta: voz Lisbon sintra, autobus po Sintri, autobus do Cabo di Roca i Cascaisa i suburban voz Cascais do Cais de Sodre), cene ulaznica u muzeje od 3 pa do 7 eura, oceanarijum je mislim 12 (meni draze bilo da drmnem neko vince i posmatram reku nego hobotnice i ajkule)....

Zahvaljujuci "hekati" ja nisam odustala od posete prelepom Lisabonu,već na njen nagovor krenula i puna sam prelepih utisaka,jednostavno LISBOA IN MY HEART...

To jednostavno treba doživeti.

A što se tiče letova easy jetom tu cene nepadaju već kostantno rastu kako se približava vreme leta,dok kod wizza treba pratiti i izabrati najbolju mogucu ponudu,odnosno ćekati povoljan trenutak.

Preko Rima je takodjer dobra veza za Lisabon jer uvek ima šta da se poseti i obidje dok se čeka let.

A što se tiče letova easy jetom tu cene nepadaju već kostantno rastu kako se približava vreme leta,dok kod wizza treba pratiti i izabrati najbolju mogucu ponudu,odnosno ćekati povoljan trenutak.

Netacno. Ne znam koliko dugo pratis Easyjet site. Cene koje su sada npr 27.99 eur po pravcu za  Madrid-Lisabon za maj mesec kostace za 20tak dana 24.99 pa 17.99 a onda i na 13.99. Sad vidim da ima karata i za 6.99 u aprilu dok npr u januaru ako si pratila ta cena nije postojala vec su se vrtele gore pomenute.

Easyjet, naprotiv, u zavisnosti od popunjenosti kabine zna bas dosta da spusti cenu karata posebno na linijama koje pokriva sa 2-3 polaska dnevno.

Cak i Rim-Lisabon zna da varira samo sto to ne pratim bas svakodnevno (svaki drugi dan  ::crazy:) jer je konekcija nikakva pa to ne uzimam u obzir kao rutu putovanja.

upravo sam se vratila iz Lisabona. Cene su tu i tamo, moze se rucati do 10 evra, porcija ribe i vino ili pivo. isto kao i pica. Iznajmila sam ekstra apartman u Alfami 250 eura za 6 nocenja, za cetiri osobe (renoviran, ful opremljen, predivan pogled na reku Tejo, a gomile fado bircuza svud unaokolo), po soping molovima nisam manijacila , ali prijateljice jesu i kazu da je sve jeftinije nego kod nas. Mene je samo ubijala cena prevoza 5 eura za dnevnu kartu, nekako mi se to ucinilo mnogo. Lisboa card nisam koristila, jer sam uklopila nedelju kad je za vecinu muzeja besplatan ulazak. Izlet za sintru me kostao 12 eura prevoz (kruzna karta: voz Lisbon sintra, autobus po Sintri, autobus do Cabo di Roca i Cascaisa i suburban voz Cascais do Cais de Sodre), cene ulaznica u muzeje od 3 pa do 7 eura, oceanarijum je mislim 12 (meni draze bilo da drmnem neko vince i posmatram reku nego hobotnice i ajkule)....

U trznim centrima ste imali klopu za 5e obrok (Saldanja, Campo Pequeno, kod Santa Apolonie...) i mogucnost da kupite gotova jela u marketima (pola pileta sa varivom je 4e). Mada, koliko vidim vi ste isli na varijantu hedonizma...sednes popijes, pojedes... sto je malo skuplja ali svakako sjajna stvar.

Da li to znaci da je dnevna karta poskupela za skoro 30%? Evo, gledam na carris.pt  ....5.00eur je stvarno dosta... Sto se tice prevoza sve mi je opravdanije to sto svaki put uzimamo rent a car... stvarno se nakupi za transfer...po osobi 12 sintra, 5 po gradu, 5 do Freeporta.... ovako, Hotel sa free parkingom ili BB i opusteno.

Mi smo isli u Oceanarium poslednji put i nije mi zao parica... mnogo su blesavi pingvini, patkice, ajkulice....

Jel poskupelo jos nesto da se ne zagrcnem kada pocnu da mi skidaju sa plastike....

znam da je jeftinije jesti po trznim centrima, ali meni ne pada na pamet da odem jednom u deset godina u Lisabon i nabijem se u trzni centar. Kupovala sam dosta po Ludlu, to mi je anuliralo troskove hedonizma.... Napisala sam samo cene na koje cete naici u samom gradu. Sto se tice renta car...da znas kakav sam vozac...rekla bi mi da ipak unajmim i vozaca :)) Kafa u gradu je oko 1.20, supa se moze naci za 1.20 takodje u okviru prato dias (dnevni meni), ali on ukupno opet ne izadje ispod 6.5 eura (ogradjujem se od soping centra i meka gde je mek , kolko videh 1 euro). Ili ja toliko volim Italiju, ili mi se samo ucinilo da je Rim jeftiniji od Lisabona, ili samo ja bolje poznajem Italiju i znam mesta gde se moze jeftino a fino klopati. E da, koga zanima kupovina (samo sam prozujala po Vasco di Gama centru, prijateljice su bile u Free Portu i jos nekim, obuca je neverovatno jeftina, patike i slicno, ali ja sam se ipak bazirala na to da osetim grad. E da, u blizini naseg apartmana je i Fiera da Ladra (buvljak ) i tu se zaista moglo naci svasta i nove robe naravno. Tu sam se zalepila za marokanski stand sa isusovkama, ekstra koza, 10 eura i posle besomucnog cenjkanja dosla do nekih 6.5)

ja jesam bivsi novinar, nije problem da obnovim legitimno legitimaciju, ali se ne bi trudila za oceanarium , nisam ljubitelj ribe ni u vodi ni u tanjiru :))

E da, u blizini naseg apartmana je i Fiera da Ladra (buvljak ) i tu se zaista moglo naci svasta i nove robe naravno. Tu sam se zalepila za marokanski stand sa isusovkama, ekstra koza, 10 eura i posle besomucnog cenjkanja dosla do nekih 6.5)

Jel bese utorak i subota? Mi smo naleteli kada je bilo pakleno vruce pa smo samo protrcali ali videla sam da ima svakojakih drangulija...

Znaci, apartman vam je bio u krugu 28ce blizu tvrdjave?

Subota je bila, ali mislim da je i utorkom. apartman je bio u sokacetu Rua dos Remedioss, odmah kad se krene uzbrdo od Santa Apolonije sa strane vojnog muzeja. 28 je bila blizu.

U vezi gradskog prevoza, cisto da ne ostane nezabelezeno, napisao bih da smo mi samo prvi dan placali gradski prevoz, a kasnije sve  zvizhd ... kontrolore nismo videli...

pa sad, u metrou i ne mozes da se vozis bez karte....kako mislis da udjes u njega? jedino ako se ne "prilepis" uz nekog drugog pa tako utrcis. Mada, iskrena da budem, nijednom nisam natrcala na neku kontrolu, ali i vidim da svi , ama bas svi kucaju karte....

mi smo u tramvaju za Belem u oba pravca isli bez karte ali i bila je prilicna guzva tako da ne verujem da bi kontrola u to usla.

Jedini put kada smo videli kontrolu je u busu koji ide na aerodrom sa M.Pombala. Dnevna karta nam je isticala u npr 10.35 a kontrola je usla u nekih 10.25... Ne zelim da pomislim sta bi bilo da su usli 3-4 stanice kasnije...

To je jedini put da smo ih uopste i primetili jer su uniformisani pa ih je lako snimiti kada ulaze u bus. U 28ci je majstor nekim turistima pokazivao na aparat da se otkucaju kada su ulazili...mada, nema sanse da moze da iskontrolise zadnja vrata... Kako stvari stoje, Beograd postaje najtezi grad za sverc komerc jer koliko ima kontrolora ispade da je to najunosniji i trazeniji posao. Nikada u zivotu nisam videla kontrole kao poslednjih par meseci u Beogradu.

Što se tiče kontrole karata u Lisabonu u nekih 6 dana dva puta sam nabasla na kontrolore i to nedelja iz pravca Belema prema gradu i na izlazu iz metroa tako da mi nikad neće pasti napamet da se švercujem,mada sam imala karte.

Tara, cak su se i one moje opametile pa su zadnja dva dana kupovale dnevne karte :)

• 2 weeks later...

Inače me zanima kako funkcioniše to online bukiranje avio karata i hotela...Ok, rezervišem, platim, i šta onda?