Jump to content

Featured Replies

Inače me zanima kako funkcioniše to online bukiranje avio karata i hotela...Ok, rezervišem, platim, i šta onda?

....i poklonis nekome

clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'>

I kazes: "Evo, ja dosao" :)

Aj, sad ozbiljno! Dakle, aviokarte, kupis online, stigne ti potrvrda na mejl, gde imas obicno neki broj rezervaicje ili sta vec. Obicno treba i nesto da odstampas i poneses na aerodrom. Sa tim i sa pasosem odes na salter za check-in i to je to. Kad budes kupio kartu, reci tacno koja je aviokompanija u pitanju, pa cemo ti reci sta ti tacno treba. Mada, sve ce ti oni lepo objasniti u mejlu koji ti posalju kao potvrdu da si kupio kartu.

Sto se hotela tice, isto ces dobiti potvrdu na mejl, neki broj rezervacije ili slicno. Pozeljno je i da odstampas deo koji je predvidjen za stampanje i odes na recepciju hotela, pokazes im i to je to. Ako nisi platio ceo iznos preko neta, platices u hotelu. U vecini slucajeva, cak ne treba nista ni da stampas, samo se pojavis, kazes da si rezervisao na to i to ime, pokazes dokument i dalje vec sve po redu.

Hvala :P  Za sada su povratne karte iz Budimpeste do Madrida oko 140 e...

Temisvar-Madrid-Temisvar su ti oko 90e. Ako nisi emotivno i teritorijalno blizi Budimpesto ovo je daleko povoljnija varijanta... Ili 40e povratna ako iz Budimpeste ides Ryanom. Ovo su cene za maj mesec...nadam se da ne putujes sledece nedelje..

Putujem u julu...Ja sam gledao wizzair, ne mogu da nađem cenu na ryan airu...

jul mesec, ista cena u oba pravca.... Znaci, povratna oko 80e. Strpi se malo pa ce biti najverovatnije i nize

Depart:

Budapest T2 16:40

Arrive:

Madrid T1 19:50

1 x Adult

Fare: 10,209.00 HUF

Online Check-In:  2,040.00 HUF

EU 261 Levy: 680.00 HUF

ETS Levy 85.00 HUF

Taxes / Fees:  0.00 HUF

Total Price:  13,014.00 HUF

Ne znam kako trazis i gde trazis ali skoro ceo jul su ove cene a jun je pun povratnih karata za 25e.

Depart:

Budapest T2 16:40

Arrive:

Madrid T1 19:50

1xAdult

10,209.00 HUF

Fare: 10,209.00  HUF

Online Check-In: 2,040.00 HUF

ETS Levy: 85.00 HUF

Total Price:  13,014.00 HUF

No Taxes

Adult

10,209.00 HUF

Only 2 seats left at this fare

Wed11 Jul 12

FlightFR 8367

16:40 Depart

19:50 Arrive

Coming Back From Madrid T1 - Budapest T2

Mon, 16 Jul 12

from

11,079.00 HUF

Tue, 17 Jul 12

Wed, 18 Jul 12

from

7,569.00 HUF

Thu, 19 Jul 12

from

16,489.00 HUF

Fri, 20 Jul 12

from

10,209.00 HUF

Sat, 21 Jul 12

from

7,569.00 HUF

Sun, 22 Jul 12

from

7,569.00 HUF

Depart:

Madrid T1 20:55

Arrive:

Budapest T2 23:59

1 x Adult 10,209.00 HUF

Fare:  10,209.00 HUF

Online Check-In:  2,040.00 HUF

ETS Levy: 85.00 HUF

Total Price: 13,014.00 HUF

No Taxes

Adult

10,209.00 HUF

Only 4 seats left at this fare

Fri20 Jul 12

FlightFR 8368

20:55 Depart

23:59 Arrive

Total 26,028.00  HUF

Optional charges such as administration and checked baggage fees are not included.

Click here for details

Ja ne razumem.... kakav search?

Odaberi HR jezik i ukucaj destinacije i book

posle ukucaj capcha i dolazis do prozora gde imas po 7 polazaka i povrataka...

Trazis cene koje ti odgovaraju i nastavis sa rezervacijom.

Na cenu koju imas dodaj 6e po osobi /rezervaciju

I nemas gde osim na ryanair.com da trazis...

p.s. mozda nisam dobro objasnila ali ne znam ni kako bi drugacije tako da ako neko ima bolji put za pretragu na Ryanu...please...

@Thias

Samo malo detaljnije isprati sajtove dok kucas datume, i sve ce ti se samo reci. Uzmi u obzir da se Boom (jasno mi je gde ides) zavrsava u subotu 04og avgusta, obicno su za vikend skuplje karte. Tesko je da ces stici istog dana na let, doduse, to vec zavisi od Boom bus-a. Jos jedna stvar, za isti bus, povratna karta ti kosta 85 eura, iz Madrida ako se ja dobro secam, pa moras da ukalkulises i to. Naravno, i cene koje dobijes na sajtu avio prevoznika su bez doplate za prtljag, koji ako nosis placas za svaki let posebno.

Anyway, see you there :-)

Ma nema problema u vezi Booma, znam kad je boom bus i prema tome i tempiram dolazak/odlazak, a izgleda da ću morati da izblejim dan-dva u Madridu posle festa...

A što se tiče letova na ryanu meni povratna ispadne oko 55.000 HUF...Što je malo mnogo :P

• 2 weeks later...

pozdrav svima!

putujem u lisabon 31.jula pa me zanima sta mislite o varijanti budimpesta-barselona 45e ryanom te barselona-lisabon 38e easyjetom? da pazarim il da cekam povoljniji trenutak-ako ce ga biti? 

Ako su u pitanju povratne karte, cena je odlicna. Ako nisu, mozda moze i povoljnije. Ma da, obzirom da je cena za 31. jul, sto je spic sezone, mozda bolje da uzmes karte i ne mislis vise. Nemoj da ocekujes preterano jeftinu cenu za taj period.

Proveri i kombinaciju iz Budimpeste za Madrid, pa odatle za Lisabon. Pogledaj i Wizzair iz Temisvara ili Budimpeste za Madrid. Imas i varijantu BG-Rim, Wizzom, pa iz Rima Easyjetom do Lisabona. To samo ako te interesuje iskljucivo Lisabon.

Ako te zanima kako stici do Portugala uopste, pogledaj kombinacije Wizzom iz BGa do Brisela ili Memingena, pa odatle Ryanairom za Porto ili Faro. Istim putem i nazad, vidi kako se uklapaju letovi.

Ko planira da obilazi Portugal a ne da bude samo u Lisabonu, predlazem sletanje u jedan grad a poletanje nazad iz nekog drugog jer su IC i AP vozovi u Portugalu bas skupi, pa da se ne biste vracali npr 2 puta u Porto ili Lisabon... Takodje postoji let Ryanom Porto-Faro, uglavnom duplo jeftiniji i naravno 5 puta brzi od putovanja vozom.

hvala dugoprugashi! skratili ste mi muke :) sad ganjam za nazad, tak da ako naidjete na nesto zanimljivo -  :gossip: Faro, Porto - sve dolazi u obzir!

pozdrav!

• 2 weeks later...

Pozzz dragi forumasi, pronasla sam nesto sto mi se cini zanimljivo kao jos jedna od opcija za Lisabon ali i mnoge druge destinacije... Naime od septembra preko Italijanske AirOne (flyairone.com) iz Bg ce biti letova za Milano, Malpensa(MXP) sto nam otvara mnogo mogucnosti za dalje odrediste preko Easyjet-a  :) cak se u mnogo slucajeva i satnice lepo mogu ukombinovati pa tako recimo 25.sep iz Bg se polazi u 9.30 a dolazi u 11.30 u Mil (35e) i kroz 5 sati je let za Lisabon (36e)...

Ja nisam mnogo pratila ovo kao destinaciju ali sam se odmah setila Wolfbgd-a kao miljenika i mnogo vas jos je pominjalo Portugal u raznim opcijama i zanimalo se pa se nadam da ce nekom ovo biti od koristi... ali opet, ako nije povoljno il ako je vec pisano negde a da nisam primetila, ne zamerite  :-[

Na listi destinacija iz Milana na sajtu easyjet-a ima jako puno odredista koje wizz ili ryan recimo nisu pokrivali ili su konekcije bile lose... U svakom slucaju ja se obradujem svakoj novoj mogucnosti  :party:

Ili recimo 25.sep iz Bg se polazi u 9.30 a dolazi u 11.30 u Mil (35e) i vec u 12.35 ima let za Porto (31e)... malo gusto recimo ako bi se kasnilo ali u normalnim uslovima jos ako i ne cekirate prtljag...  :)

Ivana, hvala na brizi za nas portugalce  ;D

Odmah svima da kazem koji nisu bili da sam se prilicno izlomatala od Terminala 1 do Terminala 2 i da za to planinarenje treba vremena. Prvo, Wizz ili AirOne slecu (i polecu) sa terminala 1. Aerodrom je prometan i treba dosta vremena da se probijete do exit-a. Onda, hvatate free shuttle koji vas vozi sa Terminala 1 na terminal 2 sa kojeg leti EasyJet. Terminal 2 je vec manje haotican i lak je za snalazenje mada uopste nije mali.

Znaci, tanke vremenske konekcije zaboravite. Pride, shuttle ide na svakih 20min tako da i to treba da se ukalkulise...

Sve u svemu, bas velik aerodrom, guzva na sve strane i gomila letova. Posto je i wizz krenuo da leti na Malpensu iz Debrecina i Budimpeste, ostaje samo da se nadamo da ce jednoga dana krenuti i iz Beograda. Prednost je sto wizz takodje koristi terminal 2.

Hvala na dopuni i bitnim informacijama, ovo znatno menja situaciju i dobro je za dalje planove uzeti u obzir jer nisam imala ni predstavu da treba toliko vremena... onda ova druga varijanta koju sam navela definitivno otpada...  :)

Primetio sam da na ryanairu ima gomila nekih taksi i dodatnih troškova koji sve ukupno koštaju skoro kao i same karte, pa me zanima šta sve to obuhvata. Najviše me zanima zbog prtljaga, želim da znam da sam kupovinom karte završio sa troškovima.