Jump to content

Featured Replies

Posted

nepal1-thumb.jpgBio je to moj prvi susret sa hinduizmom. Pašupatinat nije bio običan hram od četiri zida i krova već čitav kompleks, svetilište, univerzum. On je najstariji hinduistički hram u Katmanduu i najveći hram boga Šive...

Autor: Marko Nikolić (Slumpy)

Pročitajte ceo tekst

У другом делу си чини ми се више посветио пажњу храмовима, природи, историји... него људима, мада мене ово друго више занима, одличан текст у сваком случају :)

Читам све ово што знаш о религијама, и не изгледа да се први пут сусрећеш с њима, изгледа као да си прочитао осам књига да се припремиш за овај текст, свака част на детаљима и знању! :)

УБР, да ли би те мрзило да напишеш пар редова о визи за Непал, трошковима пута...

Hvala na strpljenju onima sto citaju putopis jer jeste malcice dugacak :-) Reljo, primedba ti je na mestu, i sam sam svestan da je opisivanje grada ili zemlje kroz prizmu arhitekture, prirode i materijalnih tvorevina, na kojem pociva tradicionalni putopis, danas u neku ruku prevazidjeno. Mozda je ovo moj poslednji putopis u klasicnom stilu. Mada ne mogu da osporim cinjenicu da me najvise privlaci ''putopisanje'' iz perspektive religija. Kad budem nasao vremena napisacu putopis o Indiji kroz prizmu tamosnjih vera i bogova.

Vizu za Nepal sam dobio na granici. Jao ne secam se vise koliko bese dolara... Cak se i ne secam da li sam ikakav formular popunjavao za vizu :-) Znaci, opusteno je sa Nepalcima. Leteo sam Arabia air-om iz Istanbula preko UAE do Katmandua, povratna bese oko 400e, s tim sto sam nazad leteo iz Dzajpura, Indija. Iskustvo puta od Nepala do Indije je jako iscrpljujuce. Ja sam isao od Lumbinija do Varanasija (>400km) i put je trajao od jutra do mraka... Mislim da sam i to opisao u ovom putopisu, u poslednjem delu...