Jump to content

Featured Replies

Pozdrav svima

ja sam se skoro vratio iz Sirije, Jordana i Libana, pa ako imate neka pitanja rado cu odgovoriti!!!

@slavica

1. kurs:

1 EVRO = 60 SYP

1 USD = 45 SYP

1 EVRO = 0.9 JOD

1 USD = 0.7 JOD

1 EVRO = 1800 LBP

1 USD = 1500 LBP

Mi smo u Jordanu uzeli kola benzin je 0.55 JOD sa 90 oktana, dizel mislim da je oko 0.435 JOD, u Siriji su slicne cene ali nisam obracao paznju koliko su tacno.

Izlazna za ljude je 550 SYP sto je oko 9 EVRA.

Izlazna taksa iz Jordana jos uvek postoji i kosta 8 JOD.

Takodje vize za Tursku nisu ukinute (10 evra).

Mogu samo da dodam da nas je npr. vecera u alepu, za 7 osoba kostala oko 20 EVRA, smestaj 250 SYP (dorm), ulaznice u sve moguce muzeje, tvrdjave, rusevine... kostale su oko 10- 20 SYP ali uz obavezno posedovanje International Student Identity Card!!! Inace su cak i do 15 puta skuplje.

P.S. Veliki pozdrav za Nislije od Novosadjana!!!

Najlepše hvala za ovako iscrpne informacije - mnogo obimnije nego što sam se nadala  :)

Ako bih još mogla da zamolim za informaciju koliko je taksa za ulazak automobila u Siriju. (Predpostavljam da ste tim autom koji ste uzeli u Jordanu ušli i u Siriju - ili niste?)

Još jednom hvala unapred :)

Neki nasi zemljaci koje upoznasmo sada u Siriji (pre 20ak dana), rekose da su platili 300e za ulazak kolima u Siriju  :shockkk: :shockkk:  :bang: Zbog toga su auto tamo i ostavili, pa su u Jordan isli busom i tamo uzimali rent-a-car.

Za ovih 300e stvarno ne znam da li zavisi od velicine i kubikaze auta, ali izgleda da su sve cene "skocile" od pre godinu ili dve.

Inace, litar goriva u Siriji je 20SYP, ako se nesto nije promenilo poslednje 2-3 nedelje :) :)

p.s. VELIKI pozdrav za Novosadjanje, i da se vidimo negde i u Srbiji, a ne samo "tamo daleko"  :banana: