Jump to content

Featured Replies

Posted

Jel ima neko da nije isao u Segedin zbog shoppinga? Sta ima tamo zanimljivo da se radi/vidi/pojede? Sta ne bi trebalo propustiti?

ma interesantnih relativno starih zgrada kada ides iz pravca Srbije, pa na toj glavnoj dzadi sa desne strane. Ima jedna interesantna crkva kada prodjes skretanje za centar, pa na toj istoj gl. ulici sa cini mi se leve strane, zaboravuila sam kako se zove, ali se secam da je interesantne i spoljasnjosti i unutrasnjosti, bila skoro pre 20godina, pa zaboravila. Obavezno probati sladoled u jednom neuglednom drvenom kiosku na Zelenoj pijaci, kada ga probas shvatices sto ga stavih med` znamenitosti :D Ako se setim jos cega javnem...

• Author

Lepih i monumentalnih zgrada ima i deluje kao lep grad, ali je uvece puuuuust....

Nadam se da cu sutra stici do zelene pijace :)

Kako najeftinije doci do Segedina iz Beograda?

Da li ici vozom do Subotice pa odatle autobusom ili nekako drugacije?

I iz Subotice sam nasao samo jednu liniju (linija 51) da ide do segedina i to u 6:30 ujutru ne znam da li ima jos nekih opcija...

hvala

Lepih i monumentalnih zgrada ima i deluje kao lep grad, ali je uvece puuuuust....

Nadam se da cu sutra stici do zelene pijace :)

Pojedi sladoled i za mene :D,  a sto se tice nocnog zivota probaj malo da se aktiviras na CS-u, ima grupa u Segedinu, pa ako oni ne znaju ne znam ko zna  ;)

http://www.couchsurfing.org/group.html?gid=10471, vidm da se spominje neki festival piva u Segedinu i da grupa ima stotinak clanova kada oduzmes nase drugare iz NSa, BGa, Nisa...

bg" post="51585" timestamp="1276002470"]

Da li ici vozom do Subotice pa odatle autobusom ili nekako drugacije?

I iz Subotice sam nasao samo jednu liniju (linija 51) da ide do segedina i to u 6:30 ujutru ne znam da li ima jos nekih opcija...

hvala

Ja sam vise puta izvisio za autobus na relaciji SU-Segedin. Neki rasporedi voznje koje sam nasao na netu za polaske  iz Subotice su se pokazali krajnje nepouzdanim. Najbolje nazovi stanicu direktno i pitaj kad su autobusi. Zadnji put kad sam isao navodno je postojao autobus oko 9 ujutru, medjutim, na stanici su me samo nemo gledali i rekli da mozda ima nesto oko podneva. Uhvatio sam neki bus do Horgosa i posle pesacio do granice. Sa madjarske strane je odmah posle prelaza autobusko stajaliste odakle idu autobusi za Segedin. Mislim da ima autobus ide na svakih sat vremena ili tako nesto a mozes da probas i stopom, dosta brzo ce ti neko stati...

• Author

Elem, danas sam obisao grad danju i zaista je fenomenalan! Tisa se toliko rasirila da je poplavila ogroman deo s obe strane.

Mogao bih reci da je Segedin grad parkova, trgova i statua. Obisao sam svasta, cuo razne price, saznao mnogo o raznim bitnim licnostima predstavljenim statuama kojih ima na svakom koraku :)

Imaju tramvaje kao beogradske, samo su mnogo cistiji i odrzavani :)

Za ove sto pitaju o shoppingu u Madjarskoj, preporuka da svrate do centra bar na kafu ili u neku cukraszdu kad zavrse u Tescu :)