Jump to content

Featured Replies

Posted

Neka ovo bude "berza" Lonely Planeta, gde mozemo da ih posudjujemo,razmenjujemo, prodajemo, poklanjamo... uvek je najbolje kupiti novi jer su u njemu najsvezije informacije, ali i starija izdanja mogu puno da znace i da pomognu :) .

Kada gledate da sve troskove u planiranju puta svedete na minimum, L.P. nije ni tako zanemariva stavka, narocito kada su u pitanju "punija" izdanja tipa- Indije, Kine,Australie... a i kada pravite neku multi turu treba vam vise komada, sto znatno povecava izdatke :?.

E pa da ja otvorim berzu  ;D

Posto uskoro krecemo put Afrike i na Bliski Istok, potrebna su mi izdanja za

Keniju

Tanzaniju

Ugandu

Siriju

Jordan

ili neko izdanje koje obuhvata ove destinacije, tipa- Istocna Afrika, Bliski Istok...

pa ko ima vodic za neku od navedenih zemalja, neka se javi  :)

E, a sto se tice ponude imam za:

Thailand

Juznu Afriku

Kambodzu

Australiu

pa ako nekome zatreba, javite se  :mah:

A sta mislite o digitalnoj biblioteci. Svako moze da iskenira svoj primerak, papravi .pdf i okcaci na sajt?  Mislim da bi bilo od velike koristi da knjiga moze da se downloaduje u toku puta, a neke samo neke stranice odstampaju.

Imam:

LP Bliski istok

LP Jordan

LP Libija

LP Ceska i Slovacka

LP Njemacka

LP Budimpesta

DK Budimpesta

RG Europe on a budget

• Author

A sta mislite o digitalnoj biblioteci. Svako moze da iskenira svoj primerak, papravi .pdf i okcaci na sajt?  Mislim da bi bilo od velike koristi da knjiga moze da se downloaduje u toku puta, a neke samo neke stranice odstampaju.

Super ideja, i ovo moze da bude veoma korisno i prakticno, a i solucija za one koji svoj primerak ne bi zeleli iz nekih  razloga da posude, sto je razumljivo

Po meni je najjednostavnije da jedni drugima svoje vodice stavimo na raspolaganje, jer svakome ce danas sutra zatrebati neki, a na nama je prvenstveno da ih cuvamo, vratimo vlasniku, i probamo da se oduzimo tako sto cemo i mi mozda nekom drugom na isti nacin pomoci...

E pa meni je krenulo hvala puno Chiviti na ponudi javicu ti se za L.P. Tanzanija

samo jedno podpitanje...da li je u sklopu vodica i Zanzibar?

Evo da u ponudu ubacim i Vijetnam

Sto se tice preuzimanja L.P-a, najbolje je licno ili brzom postom(150 din) na "stetu" onog kome je potreban.

A sta mislite o digitalnoj biblioteci. Svako moze da iskenira svoj primerak, papravi .pdf i okcaci na sajt?  Mislim da bi bilo od velike koristi da knjiga moze da se downloaduje u toku puta, a neke samo neke stranice odstampaju.

Ne moramo nista skenirati, drugi su vec sve pripremili:

Na ovaj drugi link su samo LP vodici iz 2007-2008 (i nesto malo van toga), a prvi link ima sve i svasta, LP, DK, Frommer's, i desetica drugih izdavaca na Engleski, Ruski, Francuski, Nemacki....

Otstampate samo to sto vam treba, zasto da nosite sa sobom 2, 3 knige.

PS. Ako je ovo piratski post, moderatori mogu da obrisu  :comp: Mislim da ne bi trebalo da bude problem  :yok: Pa koliko drugih piratski stvari ima na forumu (samo jedan primer, PRESS kartice  ;D)

Одлична идеја!

ја на жалост немам ниједан водич да позајмим,можда понеку мапу и фину књижицу о КлермонФеран области у Француској :)

а треба ми водич за Пољску(Варшава) и Венецију и/или Венето покрајину, путујемо за две недеље јупиии ..

:)

Cena stampe A4 formata 100-500 strana dvostrano je 1.5 din po strani.

Ko ne ume sam da nadje sta mu treba neka pita....

Ja imam LP Rusija i Belorusija

upravo sam donela iz Beca National Geographic Travel Costa Rica, bio je dzabe. :D

Moj LP Indija i dalje nije pronadjen... molim da se posteni nalazac javi

;D

jest da sam daleko pa ne mogu da se usemim u ova pozajmljivanja, ali mislim da bih imala i jedan problem u celoj ovoj stvari. ujedno me zanima i kako vi to resavate. naime, moji LPi su potpuno iskrabani, iscrtani, razvuceni, izvakani i ne znam sta ne sve jos posle svakog putovanja. zato mi nije najjasnije kako bih koristila neciji tudji, jer ako svi pocnemo da saramo po tudjim .. ujuj

kakvi su vasi i kako se uopste obuzdavate da ne skrabate...

Moji su ocuvani, pisala sam samo po praznim stranicama i to uglavnom kontakte ljudi koje sam upoznavala, samo ponesto je markirano, recimo zutim fluorescetnim markerom.

A kako se obuzdavam, uvek imam u njima gomilu papirica koji su dobri za obelezavanje stranica (najvise mrzim da na licu mesta vrtim i trazim nesto sto bi trebalo da je tu negde) a sada vidim i za nesvrljanje po knjizi jer uglavnom belezim mvazne stvari po njima.

pozdrav!

planiram biciklom Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru pa bi mi trebao Lonely Planet Western Balkans koji sve to pokriva, ako neko ima neki koji pokriva samo neko od navedenih zemalja opet super

dosao bih biciklom da preuzmem a vratim cim se vratim sa ture koju planiram iduceg meseca

ako neko ne zeli posudit vec prodat opet nek se javi, bitno mi je da prodjem jeftinije neg da kupujem novu

hvala unapred

pozz

Slavisa

Ja imam LP Rusija i Belorusija

upravo sam donela iz Beca National Geographic Travel Costa Rica, bio je dzabe. :D

Jos Marina, jako to zelim :dance: Videcu se sa Vladom u sledeci cetvrtak da mu dam moj vodic za Siriju, ima li sanse da mi posaljes to po njemu? Mooooooooooooolim te. Ako treba doci cu u Indeoneziju da ti ga vratim. Znas da ove jeseni palim za Kostariku i bila bih vise no zahvalna :tt: Vracam ga, naravno.

Dobio sam mejl od hostelworlda da prodaju Lonely planet-ove vodice u varijanti, platis 2 dobijes 3. Ako je neko zainteresovan, neka potrazi na njihovom sajtu!

Znas da ove jeseni palim za Kostariku

Majaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je moja dream destinacija!  :roll:

Poslacu ti, imam u pdf-u neki adventure guide Costa Rica!

'oces me povesti sa sobom?  :stop:

Majaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je moja dream destinacija!  :roll:

Poslacu ti, imam u pdf-u neki adventure guide Costa Rica!

'oces me povesti sa sobom?  :stop:

Kakvo pitanje, pa naravno da cu te povesti:D. Videcemo se, nadam se uskoro povodom onih "Putumayovaca" pa ces mi i to dati. Diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivno

• 6 months later...