Jump to content

Granica / Carina / kontrola karata - Kelebia (Madjarska) - Subotica

Featured Replies

Pa ako ce tebi biti tesko, mozda nekom nece. Mozda ce neko uzeti u obzir da imam 52 godine i da bas ne baratam ovim forumima kao vi mladi...ne znam sto bi bilo tesko. A ja sam spremna da pomognem svima. A sve sam procitala i postavila svugde svoja iskustva. Malo vise tolerancije ne bi skodilo, a i uvidjavnosti....

Kad pisete odgovor, imate Additional Options. Tamo kliknite na Notify me of replies i primicete email svaki put kad neko nesto odgovori. gent

Ako neko bude imao svezi info, molim vas da mi javite na [email protected],jer na forume odem samo kad nesto proveravam..... :bang:

pa ne mogu da verujem. jel ti stvarno misliš da će neko tebi da šalje informacije na mail, zato što te mrzi da čitaš forum, umesto da je ovde podeli sa svima??? znači strašno !

Molio bih za malo vise tolerancije i lepsi pristup! Ne vidim u cemu je problem kad gospodja trazi da joj neko nesto posalje na mejl, jer to nije neuobicajeno ovde, salju ljudi jedni drugima odgovore na pm.

@mamahaker,

citajte cesce forum ili koristite additional options, nema druge :) Ljudi ovde izdvajaju vreme da procitaju pitanja, kao i da odgovore i na Vas post, tako da postujte to :mah:

• 2 months later...

Nema veze sa Mađarskom, ali ima sa carinom, pa ne bih otvarao novu temu.

Naime, drugari su kupili devojkama tašne, torbice koje su kopije originala Šanel, Guči, bla bla bla. Neko im je rekao da postoji mogućnost da im iste budu oduzete onog trenutka kada uđu u neku od zemalja Evropske Unije. Ja nisam znao šta da im kažem za to, iskreno ne verujem da takva mogućnost postoji, ali bih želeo da čujem i od vas... Istina ili ne?

Ko sto oduzimaju i fake press legitimacije, kineske telefone, hakovane ipadove i skidaju ti Hugo Boss gace ako nisu original ;D Samo nek' idu i sepure se sa "Goocha" torbama ;)

Bilo mi glupo da otvaram novu temu, kada je naslov ove dobar :D

Gospođa je uhvaćena kada je kupovala, i to u zemlji članici EU.

Vecina carinika su strucnjaci za prepoznavanje originalnog Armanija jer im njihove radne sposobnosti/mogucnosti omogucavaju da pomenutu marku koriste. Takodje, strucnjaci su i u prepoznavanju kvalitetnog duvana pa zato niko od njih ne duvani drinu, moravu razne krdze itd itd... A kakvi su tek strucnjaci u prepoznavanju kvalitetnih marki automobila, mozes videti na primeru njihovog voznog parka. Jbg, ucili su skolu za taj posao i zato nemoj sumnjati u njihove sposobnosti ...  :) ...

• 1 year later...

Na relaciji Beograd -> Budimpesta, koliko se voz zadrzava u Subotici i sta se tacno desava tamo? Da li voz prvo stoji na stanici u Subotici odredjeno vreme, pa se onda pomeri dalje i carinici onda kontrolisu? Konkretno, u kom trenutku je moguce izaci iz voza (i kasnije se vratiti u voz) i koliko traje ta pauza?

Kad stigne voz u stanicu Subtica,tu putnici udju/izadju i to traje nekih 5 minuta (3-4-5 min. recimo).

Onda se voz pomeri 100 metara napred i stane.Tu je carina.I tu ulaze nasi carinici.

Ti mozes da izadjes iz voza dok je u stanici "Subotica" (dakle,kad stane prvi put da putnici udju/izadju) i kad se on pomeri tih 100 metara da opet udjes u njega.To nije neki poseban problem,jedino sto MORAS (ne moras,ali ce ti panduri/radnici sa zeleznice traziti da tako postupis) da udjes na prva vrata na koja naidjes,a to su zadnja vrata poslednjeg vagona.Ako ti zvuci komplikovano objasnice ti oni,ne brini.

Ali,kad je voz vec stao na carinu (tamo ispred stanice Policije) mislim da ti vise ne mozes da izadjes iz voza dok carinici ne zavrse svoj posao.Tj. mozes,al da te niko ne vidi :) (znaci,malo teze)

A oni obilazak voza zavrsavaju za jedno 10 minuta,ali cete svi u vozu cekati jos jedno 20 minuta (dakle,pola sata ukupnog zadrzavanja)...mada nikad nisam znao zasto je to tako ???

Interesuje me da li mozda neko moze da mi kaze da li ima KONTROLE KARTE izmedju Kelebia (Madjarska granica, zadnja stanica) i Subotice?

Da li naprimer Carinici ili kondukteri traze ili gledaju karte izmedju Kelebia i Subotice?

Koliko ja znam ne.

Usput da spomenem i ovo:ako ides onim dnevnim vozom (koji krece iz BG-a u 11.03;mada Rax kaze da ce uskoro ukinuti taj polazak) onda ti madjarski kondukter UVEK upada u voz u Subotici (dakle,pre Kelebije) da pregleda karte.To je onaj voz,sto je neko spomenuo,gde je kondukter redovno obavestavao putnike (na madjarskom) koji je sledeci grad/stanica i slicno.U ostalim polascima (madjarski) kondukteri ulaze tek u Kelebiji...

Kad stigne voz u stanicu Subtica,tu putnici udju/izadju i to traje nekih 5 minuta (3-4-5 min. recimo).

Onda se voz pomeri 100 metara napred i stane.Tu je carina.I tu ulaze nasi carinici.

Ti mozes da izadjes iz voza dok je u stanici "Subotica" (dakle,kad stane prvi put da putnici udju/izadju) i kad se on pomeri tih 100 metara da opet udjes u njega.To nije neki poseban problem,jedino sto MORAS (ne moras,ali ce ti panduri/radnici sa zeleznice traziti da tako postupis) da udjes na prva vrata na koja naidjes,a to su zadnja vrata poslednjeg vagona.Ako ti zvuci komplikovano objasnice ti oni,ne brini.

Ali,kad je voz vec stao na carinu (tamo ispred stanice Policije) mislim da ti vise ne mozes da izadjes iz voza dok carinici ne zavrse svoj posao.Tj. mozes,al da te niko ne vidi :) (znaci,malo teze)

A oni obilazak voza zavrsavaju za jedno 10 minuta,ali cete svi u vozu cekati jos jedno 20 minuta (dakle,pola sata ukupnog zadrzavanja)...mada nikad nisam znao zasto je to tako ???

Hvala!

Nisam samo razumeo, da li je moguce izlaziti iz voza u tih 20-ak minuta nakon sto carinici odrade svoj posao? Konkretno, zeleo bih da se vidim sa nekim na stanici te hocu da iskoristim sto vise vremena je moguce.

Kada granična policija i carinici obave svoj posao nije moguće napuštati voz. To znači,  (posle pregleda) da si napustio zemlju Srbiju.

Da,ne mozes da napustis voz.

Mislim,mozes,ali cete neko od pandura/radnika odmah upozoriti da se vratis unutra (bar jedan-dva radnika dezuraju,tj. gledaju da neko ne izadje iz voza dok je voz tu na carini).

Sad kad sam poslednji put isao za Budimpestu,neki Italijani izasli iz voza da bi popusili cigarete,ali im ni to nisu dozvolili,nego su morali da stoje na ona 2-3 stepenika na ulasku u vagon i tu da puse.Znaci,prakticno MORAS da budes u vozu.Sem ako te policija ne izvede napolje radi ispitivanja.

• 5 years later...

Cao hocem da pitam ako patuvas so voz od beograd do skopje jel ima pasos kontrola