Jump to content

Featured Replies

Posted

Moram da pitam, a nisam siguran u koji Forum ovo spada pa sam pisao prvo na jedan drugi. Mada mislim da spada ovde...

Za kupovinu karata na Keletiju:

1. gde se uzimaju karte? Ima li neki specijalan salter za inostrane relacije ako se ide za Srbiju?

2. da li moram racunati da se treba cekati u redu za kartu? Verovatno da necu imati puno vremena jer moram da idem sa Nyugati na Keleti. Verovatno da cu imati samo nekih 15 minuta do polaska.

3. Da li se moze uzeti karta na nekom automatu?

4. Ako bih isao sa Kőbánya-Kispest, onda bih mogao da idem sve do Kelebije ali u tom slucaju moram da presedam jer voz koji ide iz Kőbánya-Kispest staje u Kunszentmiklós-Tass i tu onda imam 16 minuta da sacekam voz koji ide sa Keletija prema Beogradu. Ovo je mozda malo rizicno? Specijalno ako se nemoze racunati da vozovi idu na vreme?

5. Da li kasne ti vozovi u Madjarskoj?

6. Da li se moze uzeti karta na Kőbánya-Kispest koja vazi do Subotice? Ima li salter ili automat na Kőbánya-Kispest stanici?

Puno hvala unapred!

Pozz

• 4 weeks later...
  • Author

Evo bio sam i video. Salter za karte ima i moze se uzeti karta.

Za internacionalne karte se ipak treba otici i uzeti na Internacionalnom salteru (na primer Keleti-stanica) jer oni znaju koliko toliko engleski a imaju uvid u vazeca smanjenja, povlastice itd.

A u ostalom i nema neke vece koristi putovati sa  Kőbánya-Kispest kad je Keleti smesno blizu.