Jump to content

Featured Replies

Posted

Zanima me da li neko ima informacije/iskustva/hvalospeve... o Danskoj i Kopenhagenu: zivotu, radu, stanovanju...

Vec sam dobila dosta informacija i kontakt od Spavaca (hvala hvala!!), ali od dodatnog ne boli glava :)

evo neke sitnice koje ja znam

1. proslog leta upoznala u sred pustinje u maroku bracni par danaca i njihovo troje dece. ona pise za LP a on je fotograf. rekli su mi da je danska super za zivot u smislu standarda zivota ali da je uzassssssno dosadna.

2. kolega koji je cesto isao poslovno u dansku i na mnoga druga mesta po svetu je istakao dansku kao najdosadniju zemlju u kojoj je bio.

3. drugarica ovde iz portugala je zivela dve god u danskoj i stalno je hvali u odnosu na portugal, kako se bolje zivi, ljudi su bolji, vise ti pomognu kao imigrantu npr itd itd.

nisam ulazila u detalje u prici jer je danska jedno od retkih mesta na svetu koje me ama bas ni malo ne znanima (predrasuda ili sta) shtrumpf

• Author

Cula sam i ja da je Danska dosadna, ali onda sam videla slike i cula price iz Kristijanije, pa sam pocela da menjam misljenje :)

Ja planiram za nekih mesec dana da posetim Kopenhagen. Mene jako privlaci Kristijanija. Zna li neko da li moze tamo da se kaucsurfuje?

da, kristijanija jeste zanimljiva. bas me zanimaju utisci odande. i njima su danci bili dosadni pa su napravili drzavu u drzavi :)

Zna li neko da li moze tamo da se kaucsurfuje?

Moja prijateljica je bila pre dve godine i zivela je dve nedelje u necemu sto bih mogla najblize opisati kao skvot. Slucajno je zavrsila tamo, u[poznala u parku jednu preformerku, skontale se i zavrsila dve nedelje sa njom na istoj adresi :D.

Zna li neko da li moze tamo da se kaucsurfuje?

Moja prijateljica je bila pre dve godine i zivela je dve nedelje u necemu sto bih mogla najblize opisati kao skvot. Slucajno je zavrsila tamo, u[poznala u parku jednu preformerku, skontale se i zavrsila dve nedelje sa njom na istoj adresi :D.

vaooo o tome ja sanjam  ;D

• 1 month later...

E ljudi sad sam videla ovu temu,i mene jako zanima Danska -Kopenhagen.Zanima me koliko je tesko otici tamo ?Da li u opste postoji mogucnost ikakva,ako neko zna rado bih volela da cujem vasa iskustva.

Posto decko i ja razmisljamo o toj opciji,ali nas zanima da li je to izvodljivo ili ne??

Bila bi vam zahvalana za bilo kakve informacije. :)

koliko tesko je otici u Kopenhagen? Ako mislis turisticki - to je vrlo lako  :D A ako mislis da tamo nadjes posao - kolko znam bez znanja danskog - vrlo tesko  :102:

Mislila sam na to da nadjemo posao i da zivimo tamo.Hvala u svakom slucaju na odogovoru.Ako nesto saznas vise od informacija,ako ti ne bude problem ti podeli sa nama :)

Ja cu sigurno jos da gledam i da se raspitujem o tome pa ako bude postojala mogucnost neka da odemo pokusacemo...pa sta bude.

pozz

Izvinjavam se, tek sam naknadno videla da je tema na podforumu Zivot i posao u inostranstvu. Nisam to odmah primetila, pa mi je zato pitanje delovalo neodredjeno, mislila sam da zelite turisticki da idete  :bag: Ne znam nista iz prve ruke o zaposljavanju tamo, samo price rekla-kazala.

Ne znam ni ja oko zaposlajvanja ali imam sveze utiske iz Kopenhagena. Predivan grad, za zivot idealan! Prekrasni parkovi, lepe ulice, luka je toliko cista da se u njoj kupa!  A i narod mi se svideo, bili su srbacni i znaju da se zezaju.  kiklop

• 2 years later...

Zanima me neki jeftin a pristojan smeštaj u Kopenhagenu... Ima li neko neki predlog?

Imam dilemu da li da koristim CS posto idem na neku konferenciju gde ću biti od jutra do večeri, pa ne bih baš da samo uveče dođem mrtva umorna, prespavam i ujutru zbrišem iz kuće, a hosta ko šiša.

Bilo bi dakle idealno da imam tamo neku tetku, al kad nemam...

Mi smo bili smesteni u maloj slatkoj kucici,poslednja stanica metroa Vanlose station,Bed&bath se zove hostel,to je ustvari privatna prelepa kucica u njihovom stilu..od cigle,sa predivnom bastom,zelenilom,svaka preporuka.

Ja sam bio u Danhostel koji je definitivno najbolji hostel koji sam video u zivotu.

Ima 5 zvezdica, sve unutra je novo i cisto, namestaj danskog dizajna, cela zgrada sa liftovima tik pored kanala i mosta koji vodi do Kristijanije.

Mislim da je cetvorokrevetna soba bila 24 eura 2006 godine kada sam bio tamo.

Vredi svaku paru.

• 3 months later...

Da poreknem svoje predrasude iz gornjih postova. Bila sam u Danskoj nedelju dana i vratila se potpuno odusevljena onim sto sam mogla da zakljucim o stilu zivota tamo.