Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko moze koliko izadje povratna karta Beograd - Ljubljana, i da li postoji neki jeftiniji nacin da se prodje ta relacija (kao na primer da se uzima od granica do granica) i koliko bi onda izasla karta?  :mrgreen:

I da li neko zna neki jeftin i pristojan smestaj za jedno vece u Ljubljani?

Da li neko moze koliko izadje povratna karta Beograd - Ljubljana, i da li postoji neki jeftiniji nacin da se prodje ta relacija (kao na primer da se uzima od granica do granica) i koliko bi onda izasla karta?  :mrgreen:

I da li neko zna neki jeftin i pristojan smestaj za jedno vece u Ljubljani?

Koja ti je polazana tacak?

Imas hsotel Alibi u samom centru Ljubljane, najjeftinja soba ti je 16eur

povratna Beograd Ljubljana je po nekoj specijalnoj tarifi 50 eura. Beogradskom Lastom je povratna 56 eura.

KAda dođeš u zagreb:

a) uzmi putnički za dobovu, pa iz dobove za ljubljanu opet putnički. Nije neka ušteda s obzirom na cijenu međunarodnog a i ne vozi baš puno vlakova zagreb-dobova pa provjeri na sajtu hž-a.

B) opcija je, ukoliko se odlučiš za ovu gore varijantu, a nemaš vlak za dobovu jest da odeš valkom Zg - Harmica i onda odpješačiš kojih 2,3 km (granica je tik do željezničke stanice harmica) do dobove pa tamo uzmeš putnički. Idu svaka 2 sata mislim prema ljubljani. Provjeri na sajtu sž-a dobova - ljubljana

c) autostop, ali to nisam probao

d) dogovori vožnju preko http://prevoz.org/ (dobova-ljubljana bi trebalo biti oko 4-5 eura, ili manje ako se uspiješ dogovoriti s nekim), možda ide neko direktno iz srbije za ljubljanu ili iz zagreba - to vidi na http://katalog.gradiste.com/default.asp

Spavanje u rogu ili metelkovoj ako hoćeš džabe bez cs, planeta i ostalih komjunitija, ako ne onda plati  :)

• Author

Polazna tacka je Novi Sad. A jel neko od vas zna koliko kosta povratna karta Vinkovci - Zagreb ili Vinkovci - Dobova ili Zagreb - Dobova, i koliko para kosta od granice Slovenije do Ljubljane. Koja je adresa hostela Alibi?

Imas jako dobar hostel  H20stel ulica Petkovškovo nabrežje 47 , blizu je železničke stanice i blizu je centra . platio sam smeštaj oko 17 evra +1.5 taksa . Mislim da ti je vozom najjeftinije , kupi specijal po ceni od 50 e i nemaš nikakva presedanja i matletiranja . Ono što znam da sam voz na relaciji ljubljana-zageb platio oko 13.5 e , isao je u 6.25 .

pozdrav i pitaj ako te nesto jos interesuje za ljubljanu i zagreb , bio sam tamo za 1. maj . :dance:

Nasao sam informacije za cene karata po hrvatskoj, ali interesuje me sledece.  Koliko kosta karta od granice sa Hrvatskom (mislim da je Dobova u pitanju) do Ljubljane ako se kupi u vozu?

Dobova je u sloveniji. Pogledaj na sajtu sž-a

• 1 year later...

Od septembra sam Erasmus u Ljubljani, pa ako neko ima sveze informacije oko cena stanova, i svega onoga sto je zanimljivo i bitno da se zna za zivot tamo. I ako ima jos kolega Erasmusa koji idu neka dignu dva prsta 123    a mogu i bivsi Erasmus studenti da podele njihova iskustva.

lol ja sam, Mirko.  Znam da ti ides, nego javljajte se ljudi, posebno vi koji ste vec bili i imate informacije...

btw Mirko, kako ide fora sa boravisnom vizom, jel mozes da koristis to npr. da odes do Londona jer njima nije potrebna viza za UK? Ili za bilo koju drugu zemlju gde je nama potrebna viza a slovencima ne.

Za stanove oglase pogledaj ovde: http://www.salomon.si/oglasnik.aspx/01

Na mapi izaberes samo region Ljubljane, Vrsta moze biti Stanovanje ili Soba, a Tip je "oddam". Za jednu garsonjericu od 15m^2 placas od 200 do 300 evra mesecno, zavisi gde se nalazi, uglavnom mnogo je bolje ako nadjes cimere onda troskovi mogu da padnu na 100 evra/mesecno.

Stan si trebao traziti jos u junu jer u avgustu pocinje sezona lova na stanove i sad je nemoguce da nadjes dobar i jeftin stan. Nemoj se iznenaditi ako mesec dana ne budes nasao nista, posto kazem ponuda je mala a potraznja ogromna. Ako nadjes nesto dobro onda se smatraj srecnim i nemoj biti izbirljiv. Kasnije, u novembru, decembru je vec lakse traziti stanove ali onda je vec malo kasno za tebe. Da ti kazem svoje iskustvo, ja sam trazio u Avgustu oko mesec dana stan, a ponude su bile: soba ispod zemlje i bez prozora za 500 evra, soba na selu gde ne idu ni busevi za 350 evra itd. Ako ti ne smetaju sumnjivi likovi, zene u maramama sa 10-oro dece i komsija koji bije zenu u 4 ujutru, onda probaj u Hotelu Lipa, to je gasterbajtersko mesto i relativno su jeftine sobe. Tamo je lakse naci sobu zbog uslova koje sam naveo, ali realno ne postoji prava opasnost za tebe, nece te opljackati itd. Mnogi studenti su tamo ziveli i preziveli (npr. ja) ;D

Sa vizom ne mozes u Englesku i Irsku, mozes se kretati samo unutar sengenske zone.

Oddelek za Tujce se nalazi u Tobačnoj ulici, tamo se moras prijaviti nakon sto stignes u Sloveniju. Dobices jedan papiric, izgleda bezvezno kao wc papir, to je tvoja licna karta, ako te policajac uhvati bez njega placas 300 evra. Smatraj da je to najvaznija stvar koju moras imati sa sobom svo vreme.

Kad stignes u Ljubljanu obavezno kupi bicikl, mozes naci polovan u Rog-u za 70-ak evra. Pare ti se vrate kroz 2 meseca (mesecna za bus je 36 evra).

Bicikli obavezno ali 70e je mnooooogoo za bajs! Ja platio 20e na www.bolha.com