Jump to content

Featured Replies

Posted

Kako najjeftinije do Indije? Nije cak ni bitno koji je deo Indije u pitanju jer vih voleo da je obidjem celu (koliko je to moguce) a i pretpostavljam da transport unutar Indije nije skup. Cuo sam da iz Istanbula ima povoljnih karata ali ne znam koje su kompanije u pitanju...

440 eur Bg-Delhi Aeroflot. Air Arabia-om nekih 370 eur iz Istanbula, ali dok platis kartu do tamo... nije vredno cimanja.

Pa ja sam platio 270 eura kartu, što mi opet dodje kao vredno cimanja;) (a i nije baš neko cimanje do istanbula);)

• Author

to 270 e iz istanbula u jednom pravcu ili povratna? koja kompanija je u pitanju? cimanje je najmanji problem... bitno je sto jeftinije proci

Povratna, airArabia (preko Šarže). ;) Samo to je npr bilo oko 4 meseca unapred. idi na www.airarabia.com pa vidi tamo

OK, ali, treba na tih 270 evra dodati i transport do Istanbula i jos uracunati da ces ako ides vozom, izgubiti 2-3 dana samo na to i na cekanje u Sarzi. Ako si ogranicen brojem slobodnih dana, vise se isplati sesti lepo u BGu u avion, presedanje u Moskvi i eto te u Delhiju. Time dobijas oko 2 dana vise u Indiji, za 100 i kusur evra. Mislim da vredi!

Pa da, al vidiš da dečko kaže da vreme nije problem. Jeste cimanje, al ja sam tako išao, i nisam nešto to doživeo kao problem.. Mada opet, ja imam 23godine, tako da zavisi;)

Dobro, necemo se svadjati :) Neka svako vidi da ima vise opcija. Ja prvi volim vise da se cimam nego da platim, ali, nekad mi je draze da 2 dana provedem u obilsaku neceg sto zelim da vidim, nego u transportu i tranzitu. Konkretno, moja drugarica je isla u Indiju, pa nije bas mogla da kupi karte 4 meseca ranije, jer nije znala kad ce imati godisnji. I vec resila preko Airarabie, koja nije pritom bila bas tako jeftina, kao sto je tebi bila. I onda smo u zadnji cas iskopali Aeroflot iz BGa, za nesto malo vise para, ali sa manje cimanja i sa jos 2 dana vise u Indiji. A njoj je to mnogo znacilo jer je ionako dobila manje godisnjeg nego sto je planirala.

Pa da, tu si u pravu, to je ta otežavajuća okolnost kad radiš.. Mada ako ne radiš, šta te košta realno jedan dan, ili 2, manje više. ;) kad vidim kako se ljudi (po priči ovde) sve snalaze da bi putovali, prosto mi bude bedak kad ja odsednem u hotelu, umesto hostelu itd (a da ne pominjem couchsurfing) and all that jazz...

• 2 weeks later...

A ovi letovi preko UAE imaju tranzit? Odnosno da li prilikom promene leta obavezno prolazite kroz pasosku kontrolu?

Ako ides Arabijom iz Istanbula ili Atine preko Sarze (svi njihovi avioni slecu u Sarzi) za Indiju, i neces izaci iz aerodroma, nema pasoske kontrole i nema pecate u pasosu.. Ima samo cekanje, cekanje, cekanje  ::crazy: I rodjaci iz Pakistana  lol::  :pivoooo:

• 2 years later...

Moja iskustva su sasvim pozitivna. Nekima je bio izgubljen prtljag ali ja sam ptovao samo sa ručnim.

Varijanta do Indije:

Istanbul - Dubai  (povratna oko 170 evra  Pegasus )

+

Dubai - Čenai (povratna oko 180 evra  INDIGO )

http://book.goindigo.in/skylights/cgi-bin/skylights.cgi

Ukupno 350 evra

+ prevoz do Srbije (ima više varijanti...)

---------------------------------------------------------------------------------------

ILI

Skoplje - Dubai ( povratna oko 230 evra Pegasus )

+

Dubai - Čenai (povratna oko 180 evra  INDIGO )

ukupno 410  evra

----------------------------------------------------------------------------------------

ILI

Beograd - Lucknow  oko 460 evra povratna  FLYDUBAI (stop u Dubai)

pegasus od oktobra leti iz istanbula za bg, tako da kapiram da ce i ovo za indiju od tad biti more reachable  ;)

• 1 month later...

sve sto sam gledala je skoro 700 evra tamo i nazad a treba stici i do Frankfurta... Bolje preko Istambula i jeftinije.

Jeste ali sam ipak postavio za svaki slučaj,

ipak je ušteda u vremenu velika,

a ove druge varijante su malo i poskupele...

Ako neko nađe bolju varijantu još bolje  ::arabia:

I varijanta

SWISS air

Beograd - Cirih - Mumbai

oko 640 evra povratna

::arabia:

(slično je i Lufthansa Bgd---Mumbai oko 700 evra)

• 2 months later...

Ako neko naleti na neku promociju za Indiju (februar mesec),

neka postavi ovde  ::arabia: