Jump to content

Featured Replies

Posted

Nemacka, Holandija, Luxemburg, Francuska, Spanija, Portugal, Austrija, Slovenija..... posto bih zeleo ovo i sa vama da podelim, a oduzima mi vreme da pravim blog... ja sam napravio na svom sajtu odeljak o mojim zgodama i nezgodama... nadam se da je ovo mesto gde to mogu da uradim... administratori nadam se nemaju nista protiv.... vasi saveti, komentari i sve ostalo su dobro dolsi....? evo linka http://www.milansijakov.com/slike_sa_putovanja.html

Heh, slicice su odlicne, ima bas ludih. Dobri su i komentari... kao sto sam ti vec rekao, vredi ti kupiti fotoaparat :)

Samo se ti nauzivaj i za nas...

:mrgreen:

• Author

... hvala.... jel ima neko mozda neki svet... ili tako nesto... sta bi trebalo videti... kad sam vec ovde... znam da ima brdo sajtova na ovu temu, ali nemam bas preteranovemena za sve to.... pa ako nekoga ne mrzi nek baci koju...

vecno unapred zahvalan...  :-D

Brate ja se palim na stadione ... i toplo bih ti preporucio sve stadione u nemackoj ... stvarno su dobri. Berlinski olimpijski je izgradjen 35. godine mislim a i dan danas je jedan od najboljih u svetu (doduse renoviran je za SP 2006.).  Za mene su stadioni jedine gradjevine sa dusom ... Tu u Berlinu je Dzesi Ovens prkosio nacistima 36. a pre 2 meseca Italijani pobedili Francuze u finalu SP! Dakle njega bi trebao da vidis ali must seen je po meni najbolji stadion u jevropi (uz park princeva) koje je zbog neznam ni ja cega otisao u zaborav. Stadion izgradjen za potrebe olimpijskih igara 1972., nije renoviran od tada a tvrdim da ni dan danas niko sem nemaca i mozda japanaca nemoze da izgradi tako lep objekat. Ceo olimpijski park je cudo arhitekture. Te olimpijske igre su poznate i po pogibiji izraelske reprezentacije. Stadion je kasnije, 1974. bio domacin finalne utakmice svetskog prvenstva koju su nemci dobili protiv najljucih protivnika Holandjana sa 2:1! Nepravedno je izostavljen sa spiska stadiona domacina SP 2006 i time propustio da pored cudesnog Asteka stadiona u Mexiku postane stadion na kojem su odigrane dve finalne utakmice SPa! Bio je i domacin finala prvenstva evrope 1988. i ... mislim da je to razlog zasto su nemci izgradili novi stadion ... sugavu i skupu Alians arenu. Naime te 88. su nemci ispali od Holandjana u polufinalu odigranom u Hamburgu golom Van Bastena u 88. minutu. Na kraju su holandjani postali prvaci jevrope u sred Bavarske, najbogatijeg dela Nemacke i jevrope. Tu sramotu nemci nikada nece zaboraviti, njima je draze da holandija izgubi nego da nemacka pobedi! Sta mislis zasto su slavili kad su izgubili polufinale od Italije ove godine? Zato sto su bili bolje plasirani od narandzastih!

Ej, pa osvezio si mi secanje na Tubingen, pa i na Mercedesov muzej u Stutgartu :)

Jesi bas u Tubingenu stacioniran? Neka praksa, ili sta?

Tu ti je blizu Donaueschingen, gde se nalazi izvor Dunava. Pa eto ti predloga da odes to i vidis. Nije bas spektakularno, mislim sve je to u lepom parkicu i ima neka palata, ali je bas fino i dozivljaj je ipak videti malo vrelo iz kojeg se kasnije razvije tolika reka! A i razbija iluzije o tome kako Dunav izvire pod Svarcvaldom, tj. ja sam to drugacije zamisljao.

A mogao bi da posetis i zamak/dvorac Hohenzolern. Vrlo reprezentativan. To je opet tu negde oko Donaueschingena. Nalazi se na vrhu brda, onako bas kao sto bi zamislio jedan zamak. Mi smo dosli busom do nekog dela, a onda stepenicama uz brdo i bas je super. Unutra je sav enterijer ocuvan i bas je onako pravi pravcati zamak i mislim da je vredno videti ako te takve stvari zanimaju :)

pozdrav  :king:

Bilo bi lepo kad bi skicirao svoju putanju po Evropi. Interrail je bolesno dobra stvar, ja sam se nocas vratio sa svoje interrrail pustolovine po srednjoj Evropi, 17 gradova za 22 dana. Uskoro izvestaj? 123

• Author

bice uskoro i skica puta... stvar je u tome sto sam ja ovde na praksi... pa ne putujem bas mnogo bar ne ovaj prvi mesec... medjutim u sl. petak mi se zavrsava praksa i krecem na put po evropi... ( imam interrail za dva meseca) viza mi vazi do 25. oktobra... tako da pravo putovanje tek sledi... posto cu od ove prakse nesto i da zaradim... odlucio sam da kupim rolere ovde i onda cu da vijam po evropi skatenights... ne znam da li ste culi za to... ali je pravo ludilo... desava se u toku cele godine odredjeni dan u nedelji... u svim vecim gradovima evrope... i na takvim desavanjima bude po 5000 ljudi na rolerima... :)

pozz za sve? :LOLLL:

u Dresdenu sam bukvalno za dlaku izbegao zatvaranje ulica? :banana: zatvaranje pocinje oko 19h......iz voza sam video razjarenu gomilu.....? :blob: a malo je falilo da me pregaze? :king: pazi, osiguranje ti ne vazi ukoliko se povredis na rolerima? kiklop

Bravo Slumpy, bas si leteo... meni je rekord 25 gradova u 7 zemalja za 35 dana, a prethodne 21 u sest za 31 a one tamo 15 u sest za 30 dana.....napredovao sam..... sve to zavisi od velicine gradova koje posecujes kao i od tvoje zelje i snage? smartass

cekamo putopis? :pivoooo:

Kelso,

toplo ti preporucujem da kupis u nekoj knjizari vodic Lonley Planet, Rough Guide ili DK za zapadu Evropu....citaces ih u vozovima.....i ustedeces vreme provedeno za kompjuterom.... kostaju oko 25 evra.... odlicna investicija!

Bravo Slumpy, bas si leteo... meni je rekord 25 gradova u 7 zemalja za 35 dana, a prethodne 21 u sest za 31 a one tamo 15 u sest za 30 dana.....napredovao sam..... sve to zavisi od velicine gradova koje posecujes kao i od tvoje zelje i snage? smartass

cekamo putopis? :pivoooo:

Putovanje interrailom je prava jurnjava i mislim da je neću skoro ponoviti, a s druge strane čini mi se da je to jedini način da se proputuje zapadna Evropa (dobro, mo?e i stop, ali trajanje vize ograničava to) jer su tamo?nji vozovi neprihvatljivo skupi za nas. Pa dobro, onda idem u ne-zapadnu Evropu. :-)

... odlucio sam da kupim rolere ovde i onda cu da vijam po evropi skatenights... ne znam da li ste culi za to... ali je pravo ludilo... desava se u toku cele godine odredjeni dan u nedelji... u svim vecim gradovima evrope... i na takvim desavanjima bude po 5000 ljudi na rolerima... :)

:cry22: Hocu jaaaaaaaaaa  :cry22:

Posto je septembar, a tada su tamo najzesci popusti rasprodaje letnje robe to znaci da su i roleri bagatela.Ja sam moje za 30e pazarila, a klizaljke Adidas su kostale samo14e.

Ako su ovi moji preziveli godinu dana ubijanja po razrovanim Novosadskim ulicama  klanj::, tamo ce da idu kao po puteru.

Ajde odvozaj jednu ulicu za mene. I slikajjjjjjjj. Cekam te slicke kao ozeblo sunce.

• Author

hehe... kiko vidim koliko strasno pricas o stadionima... ali moracu da te razocaram, nisu mi glavna preokupacija... obecavam da ako naletim na koji obavezno cu da ga slikam samo za tebe...  :party:

:LOLLL:

• Author

E da za vikend sam bio u K?ln-u ima po koja lepa slicica... okacicu danas sutra....

i jos jedna vazna stvar za sve koji putuju... izdacu i kraci prirucnik....KAKO PRONACI KASIKU U VELIKOM GRADU...  :banana:

:-D

:LOLLL:

Brate ... slikao sam ih ja  ... i bio na njima za vreme svetskog prvenstav! :)  :LOLLL: Lep provod pa se  i ja nadam da cu napisati moj putopis! :)

Kelso slatko sam se nasmejala tvojoj muci za kashikom, stvarno je slatka pricica!

Slumpy ... mapa ti je skroz zamrshena... hocu objasnjenje... mogao bi neki putopis napisati...

inace toliko ljudi je lootalo po evropi, miroslav irena... pa sad i vas dvojica a nijedan putopis nismo videli!!!  :psuje:

uveshcu neke kazne!!!

Slumpy ... mapa ti je skroz zamrshena... hocu objasnjenje... mogao bi neki putopis napisati...

inace toliko ljudi je lootalo po evropi, miroslav irena... pa sad i vas dvojica a nijedan putopis nismo videli!!! :psuje:

uveshcu neke kazne!!!

Zapravo, ja sam svoj putopis (zapravo, to je nesto izmedju dnevnika i putopisa) napisao jos u vozovima, ali sad ga trenutno prekucavam. Poslacu Lazaru, mada je poprilicno dug? ::crazy:

Kelso slatko sam se nasmejala tvojoj muci za kashikom, stvarno je slatka pricica!

E jes bas dobra pricica, tuzni puding u potrazi za kasikom koja ce ispuniti svrhu njegovog postojanja...  :-D

Slumpy, onaj harmonikas i dete su za izlozbu, a prepoznao sam i neke Slovenke tu i tamo  ::crazy:

:mrgreen:

Inače, Manca je bila odličan host, ali? :shh: Ovaj forum se čita i u Sloveniji.

Slumpy, da li mislimo na istu mancu iz brisela?

Inače, Manca je bila odličan host, ali? :shh: Ovaj forum se čita i u Sloveniji.

Slumpy, da li mislimo na istu mancu iz brisela?

Ah, ne! Manca iz Ljubljane ima username na HC-u 'manca1'? :king:

• Author

E ljudi !!!!  :party: Kratak pozdrav iz Aachena... nisam u mogucnosti da odrzavam sajt dok sam na putu pa ce to da saceka 15.okt ili tako nesto kad se ja vratim...  :LOLLL:

Iz Aachena cu da palim u Berlin, pa u Lisabon za 30e... www.ryanair.com mnogo jeftino pa sam kontao.... bolje da idem dole avionom nego da se klackam po vozovima 40 sati... a mislim da je i usteda novca i vremena...

Inace kupio sam rolere i vozao sam SKATE NIGHT u Frankfurtu.... UHHHHHHHH!!!!!!!!!!  :party: :party: :party: Bilo je mnogo dobro.... po mojoj slobodnoj proceni bilo je oko 1000 ljudi i presli smo oko 30ak km... ako ne i vise... Treabalo bi da vozim i u Berlinu za koji dan (01.10) no jos je o daleko... :)

Pozdrav  :spot: