Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Putujem krajem jula u Minhen na samo jedan dan (idem na koncert), pa bi mi znacio neki savet kako da sto jeftinije prodjem.

Znam da Panonijabus ima autobus koji saobraca svakog dana i kosta nesto manje od 100e. Ono sto mi je problem je sto autobus stize u 4 ujutru u Minhen, a u povratku krece tek u 19h i morala bih da placam dva nocenja u hostelu, a hosteli u Minhenu su (po mom misljenju) preskupi. Mozda neko zna neki dobar hostel?

Druga varijanta je da odem vozom u Budimpestu, pa odatle brzim vozom za Minhen. Racunala sam da bih mogla da idem vecernjim vozom koji po redu voznje stize u 5 ujutru u Budimpestu, a onda ima u 7:10 voz za Minhen. Polaze sa iste stanice, ali me svakako brine da li je moguce da voz iz Beograda kasni dva sata i da mi propadne ova druga karta... Zna li neko da li vozovi iz Srbije kasne i koliko? Da li neko ima iskustva s ovim vozom?

Znam da postoji i voz iz Beograda, ali mi je opet problem zbog vremena kad stize. :(

To su jedine varijante za koje znam. Da li neko zna jos neki nacin da se stigne do Minhena? Neki drugi autobus ili kombinaciju vozova i autobusa? Svaki savet bi mi puno znacio!

Aleksandra

• Author

Hvala puno na toj informaciji! Verovatno cu onda ici vozom, osim ako mi neko ne predlozi neku bolju varijantu. A nadam se da ce makar neko da se seti jos neke kombinacije kako do Minhena... Please, ljudi, pomagajte!  flowers::

cao aleksandra ,

par puta sam isao tim nocnim vozom za Budimpeštu i za divno cudo bio je tacan u minut u dolasku , prosto da ne poverujes . A sta kazes na varijantu da ides za Minhen preko Ljubljane ali sa presedanjem , ako ti ne odgovara onaj termin voza iz Beograda?  Put bi te izasao oko 130 evra - povratna , mislim da ti je to malo jeftinije nego direktno iz BG-a , 50 e ti je specijal do Ljubljane i oko 80 e Ljubljana -Minhen . Kolko vidim u tvom pitanju ti bi da sto manje nocis u Minhenu .Imas u 21.40 voz iz Beograda za Ljubljanu , tamo si u 7:23  , u 9:27 imas voz za Minhen koji je u Minhenu u 15:33 .( imas i voz u 23:50 iz Ljubljane u Minhenu je u 6:15) zavisi sta ti odgovara . U povratku imas u  23:40 iz Minhena u Ljubljani si u 6:03 , u 08:15 imas iz Ljubljane za Beograd u Beogradu si u 17:20 . Ako nisi nikad bila u Ljubljani moja ti je preporuka da je obidjes jer ti je centar jako blizu zeleznicke stanice tako da bi onda imala voz u 14:48 za Beograd u Beogradu si u 23:27. pozdrav  :)

• Author

Cao, Tavel, hvala ti na ideji! Super mi je ova varijanta preko Ljubljane, nisam znala za to. Drago mi je i da znam da taj voz do Budimpeste definitivno ne kasni, tako da mogu da se oslonim na njega. Ali, ipak volim da imam alternativnu varijantu ako mi to iz nekog razloga ne bude odgovaralo. Hvala puno na predlogu! :)

Inace, van sezone(oktobar, pa nadalje), najjeftinija varijanta je avion. Beograd-Minhen, povratna Lufthansom, je bila nesto manje od 100eur. Doduse, kartu treba uzeti 15-20 dana ranije.

I ja se predomisljam za jedan koncert u Minhenu - 20.jula, ali duzi ostanak!

Avionske karte su preskupe, nista od toliko najavljivanih

low cost kompanija, tako da se mozda i ja odlucim za voz.

Najveftinija varijanta je sa Lufthansom 270 evra !!!

Ova varijanta preko Ljubljane je veoma interesantna -

a cujem da je Ljubljana veoma lep grad.

• 3 weeks later...

Ova varijanta sa avionom zvuchi dobro. Da li neko zna mozda tacnu cenu i koliko se otprilike putuje?

Inace isto idem na koncert 22. jula (Gackt). Ali najverovatnije necju nocjiti vec odmah povratak. Ako neko zna jos neku varijantu sa autobusom molim vas, neka javi!?

• 2 years later...

Nema vas ovde duže, al' 'ajd da probam  :kamp:

Zanima me da li je neko putovao iz Ninberga do Minhena (naravno što jeftinije)

Imam let iz Kaljarija i oko 20h sam u Ninbergu, a hoću dalje u Minhen. Poslednji autobus kreće u 20 i 45 za Minhen :bang: Vozovi sa bahn.de su mrak skupi 

Kupiš Bayern Ticket za 22 EUR preko sajta bahn.de i možeš RE (Regio Express) vozom koje imaš u 21.10, 21.36 i 21.39 iz Nirnberga za Minhen, najbolje je ako stigneš na ovaj prvi pošto on putuje 1h50min, a druga dva putuju 2h47min odnosno 3h. Nažalost, posle ovog u 21.39 ima samo skupih ICE vozova...

• 4 years later...

Gledam kombinacije iz Srbije (Beograda) do Minhena i nazad.Za poslednji vikend u novembru (dakle,za mesec dana).

1. avionom,Lufthansa - za taj vikend najjeftinija karta je 17120 dinara (nesto vise od 140 evra).Ima za 13000 (oko 110 evra),ali treba potrefiti datume (radnim danima).Putuje se sat ipo,svakodnevno.

2. avionom,Wizz Air - ima kombinacija za 8850 din. (oko 74 evra),ali je mana to sto Wizz nema polaske svakodnevno,vec 2 puta nedeljno (utorkom i subotom).A jos veca mana je sto ne ide direktno za Minhen,vec za Memingen,sto je nekih 100 km zapadno od Minhena (pa treba posle doci do Minhena).Leti se isto sat ipo.

3. busom,Serbia Tours - cena je 75 evra,imaju svakodnevne polaske.Na to treba dodati 3 evra po pravcu za prtljag i jos poznati harac od 5 evra "za granicu" (isto po pravcu),ko je naivan da plati to.Putuje se oko 12 sati.

4. busom,kombinacija sa FlixBus-om - nekako otici do Budimpeste (bus/voz),pa onda Flix-om do Minhena.Iz Budimpeste je 73,80 evra,imaju svakodnevne polaske,vise puta dnevno,putuje se 8 ipo sati (u slucaju da se ne preseda negde,posto ima i kombinacija sa presedanjem).

5. vozom - ima kombinacija za 78 evra (iz Novog Sada),tj. za 84 evra (iz Beograda).Uzme se Budapest specijal (ako se krece iz BG-a) za 26 evra,tj. Backa specijal (ako se krece iz NS-a) za 20 evra,a na sajtu madjarskih zeleznica se uzme povratna karta ili Munchen Special ili SparNight-München (obe karte su po 58 evra,ako se rezervisu na vreme).Imaju svakodnevne polaske,vise puta dnevno,ali se putuje solidno dugo (do Budimpeste 8 sati,pa jos do Minhena 7 sati;ali zbog presedanja put moze potrajati i ceo dan).Doduse,putuje se (koliko vidim) RailJet vozovima (higher class).

6. automobilom,Bla Bla Car - koliko vidim,cene su 90-120 evra,putuje se oko 12 sati.

Ako nekom bude zatrebalo (sve navedene cene su cene povratnih karata)...

Edited by Laza GNR

Mislim da može da se iskombinuje preko Hrvatske. Prema sajtu getbybus, iz Vinkovaca do Minhena ima bus za 174kn, odnosno ~ 23e. A do Vinkovaca možete vozom koji ide za Zagreb, čak je mislim dovoljno da kupite kartu do Šida. Jer hrvatski kondukter ulazi tek u Vinkovcima.

Prema istom sajtu iz Zagreba ima ludačkih akcija i karata za 18kn, odnosno malo više od 2e, i reguralnih za 109kn (14.5e), 120kn (17e).... Voz Beograd - Zagreb je 29e, a može se proći jeftinije ako se putuje u grupi.

Ovo što sam ja pisao je za jedan pravac.

Edited by Kokosanceros

• 1 year later...
Gledam kombinacije iz Srbije (Beograda) do Minhena i nazad.Za poslednji vikend u novembru (dakle,za mesec dana).
1. avionom,Lufthansa - za taj vikend najjeftinija karta je 17120 dinara (nesto vise od 140 evra).Ima za 13000 (oko 110 evra),ali treba potrefiti datume (radnim danima).Putuje se sat ipo,svakodnevno.
2. avionom,Wizz Air - ima kombinacija za 8850 din. (oko 74 evra),ali je mana to sto Wizz nema polaske svakodnevno,vec 2 puta nedeljno (utorkom i subotom).A jos veca mana je sto ne ide direktno za Minhen,vec za Memingen,sto je nekih 100 km zapadno od Minhena (pa treba posle doci do Minhena).Leti se isto sat ipo.
3. busom,Serbia Tours - cena je 75 evra,imaju svakodnevne polaske.Na to treba dodati 3 evra po pravcu za prtljag i jos poznati harac od 5 evra "za granicu" (isto po pravcu),ko je naivan da plati to.Putuje se oko 12 sati.
4. busom,kombinacija sa FlixBus-om - nekako otici do Budimpeste (bus/voz),pa onda Flix-om do Minhena.Iz Budimpeste je 73,80 evra,imaju svakodnevne polaske,vise puta dnevno,putuje se 8 ipo sati (u slucaju da se ne preseda negde,posto ima i kombinacija sa presedanjem).
5. vozom - ima kombinacija za 78 evra (iz Novog Sada),tj. za 84 evra (iz Beograda).Uzme se Budapest specijal (ako se krece iz BG-a) za 26 evra,tj. Backa specijal (ako se krece iz NS-a) za 20 evra,a na sajtu madjarskih zeleznica se uzme povratna karta ili Munchen Special ili SparNight-München (obe karte su po 58 evra,ako se rezervisu na vreme).Imaju svakodnevne polaske,vise puta dnevno,ali se putuje solidno dugo (do Budimpeste 8 sati,pa jos do Minhena 7 sati;ali zbog presedanja put moze potrajati i ceo dan).Doduse,putuje se (koliko vidim) RailJet vozovima (higher class).
6. automobilom,Bla Bla Car - koliko vidim,cene su 90-120 evra,putuje se oko 12 sati.
Ako nekom bude zatrebalo (sve navedene cene su cene povratnih karata)...
Hvala za odlican presek prevoza! Veoma korisna informacija i detaljno objasnjeno.