Jump to content

Featured Replies

Beograd-Niksic(Ostrog)-Bar-Herceg Novi-Dubrovnik-Split-Rijeka-Trst-Venecija-Trst-Rijeka-Plitvicka jezera-Bihac-Sarajevo-Beograd.

• 1 month later...
  • Author

Ево да поднесем рапорт.

Аутомобил сам средио најосновније, дакле трапове итд. Кренули смо на пут 30. јула прво на Охрид два дана, касније на Крф 1. августа.

Пут до Охрида је добар, али проблем је што ми је упало да возим ноћу по планини до Охрида, нисам видео ни белу мачку, али смо стигли, све кул. То је било оно време када је била криза са горивом у Грчкој па смо при поласки на Крф купили канистер од 20л и наточили чорбу за сваки случај.

Ишли смо преко Битоља, гранични прелаз Ники и били смо једина кола. Одатле магистралом до Енатиа Одос новог аутопута који је супер али су све кривине, узбрдице и низбрдице и 45км тунела. :)

Дакле Охрид-Игуменица 370км. На Крфу сам убио неких 750-800км. У повратку смо ишли из цуга до Србије, дакле 910км од Игуменице, срећом није било фрке не границама.

Са колима нисам имао ни најмањи проблем (Џа нек благослови Јапанце). Просечна потрошња при нормалној вожњи ми је била око 6-6.5, а при ненормалној вожњи (150км узбрдо у повратку и тако то) је 7л.

Троје у колима, по глави испаде око 110 еур чорба, путарине и трајект за кола и три особе. Дакле 330 еур укупно.

Било је супер, као што рекох ништа се са колима није десило док нисам паркирао у БГ. Пробудим се ујутро, а видим да ме неко очешао на паркингу. :)

Дакле, скоро 3000км убих, ауто стар 20 дина. :)

Добродошао!

Само једно питање, колико је био трајект (по особи и за ауто)?