Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko ima iskustva sa trazenjem privatnog smestaja u Ankoni-italijanskom letovalistu u blizini Riminija? Putujem u sopstvenoj organizaciji i zanima me koje su mogucnosti da se tamo -na licu mesta nadje smestaj(neki jeftiniji ;)

hvala na pomoci :)

Cao svima,

Da, idemo zajedno, law budget varijanta, inace po prvi put samostalno, te smo totalno neupucene. Kako najjeftinije doci do Riminija i Nnkore i kako naci extra jeftin smestaj? Pls help! :)

Hvala!

Marija R.

Do Riminija:

Iz Temisvara wizzair-om do Forlija, a odatle vozom.

Avionsku kartu mozete naci kada je promocija i za 6e (da sa svim taksama) ,a voz je 5e

Smestaj:

Koristite 'couchsurfing'.Jeftinije od toga ne moze, a mozete upoznati mnogo zanimljivih ljudi.

Eto, to vam je najbolja  law budget varijanta  ;)

Do Riminija:

Iz Temisvara wizzair-om do Forlija, a odatle vozom.

Avionsku kartu mozete naci kada je promocija i za 6e (da sa svim taksama) ,a voz je 5e

Smestaj:

Koristite 'couchsurfing'.Jeftinije od toga ne moze, a mozete upoznati mnogo zanimljivih ljudi.

Eto, to vam je najbolja  law budget varijanta  ;)

Hvala puno Kompe,

Prosto neverovatno kako su niske te cene sto si nabrojao. :)

Te promocije preko wizzair-a, da ne znas kad su ili je to povremeno i neodredjeno? I da li mozes da nam das website gde mozemo da nadjemo voz koji si spominjao? (vidis da smo noobs :))

Hvala opet,

Marija

Odes na sajt www.wizzair.com, u padajucem meniju odaberes Temisvar-Forli, datume koje ti odgovaraju i izbacice ti cene. Onda pomeraj nedelju unapred, unazad, dok ne vidis kad je najjeftinije, pa se tad uglavi u taj termin :) I proveravaj svakodnevno, cene su podlozne promeni. Cim vidis nesto jeftino, kupuj! Povoljne karte mozes naci obicno za mesec, dva, tri unapred!

Cene vozova pogledaj na www.trenitalia.com.

I savetujem ti da detaljno iscitavas teme sa foruma, nacices i nauciti svasta, a i nama ustedeti vreme da ne ponavljamo odgovore, ok ;) Obrati narocito paznju na sekciju "Jeftini letovi". A za svaki pojam koji te zanima, koristi opciju search.

A kad se vratis s puta i dozivis, saznas nesto zanimljivo, podeli to sa nama na forumu  :pivoooo:

Cao svima,

Da, idemo zajedno, law budget varijanta, inace po prvi put samostalno, te smo totalno neupucene. Kako najjeftinije doci do Riminija i Nnkore i kako naci extra jeftin smestaj? Pls help! :)

Hvala!

Marija R.

Najjeftnije je ako hocete samnom sad u ponedeljak kolima :) Ja idem za Rim ali mogu malo da promenim rutu ako ste zainteresovane.

Mi smo bili prosle jeseni u septembru. Temisvar-Forli smo uzeli za 29e povratnu. E sad, da li mislis na Ankonu koja nije letovaliste u blizini Riminija nego luka koja je po velicini jednaka kao Rimini. Obisli smo taj ceo potez a smesteni smo bili u

http://www.booking.com/hotel/it/majestic-milano-marittima.html?sid=dc130c4950b4ac83a8c52f2fc0568df7

Ovaj hotel je udaljen oko 25km od aerodroma Forli a isto toliko samo juzno je i Rimini. Ancona je minimum 100km juzno od Riminija sto znaci i oko 150km od Forlija. Sad, ne mogu tacno da se setim ali proveri na mapi....mislim da su tolike distance a bitno je da utvrdimo da ne postoji jos jedna Ancona.

www.comune.ancona.it

Ancona je luka i kao takva nama se nije nesto dopala. Nisam cak ni primetila neke silne hotele kao u npr. Milano maritimu, Riminiju (deo koji gleda na marinu....ne onaj iza Frederico fellini aerodroma), onda u Riccione-u, Cattolici (mnogo dobrih hotela za pristojne parice...npr kada smo probali na bum da nadjemo prenociste u 4* nocenje sa doruckom nas je kostalo 53e - po 27e...sto je malo vise od skupljih Hostela a vredi ihahaha ako ni zbog cega ono zbog bazena, saune i jacuzi-ja)...

URGENT : pripremite se da cene u vanpansioonu uopste nisu "studentske" u tom delu Italije....nisu ni kao u Milanu ali prilicno samaraju. Daleko od Low budget

Aerodrom Forli-Cezena ima gradski bus 2e. Iz Cesene imas konekciju za sve u okolini. Taksi Forli-Cervia(gde smo mi bili...cca25km) je trazio 35e. Da nas je bilo 4 ok, ovako nam se ucinilo puno.

P.S. Rimini je mnogo lep gradic sa finim plazama...