Jump to content

Featured Replies

Nije mnogo interesantno da se ustopira neki sleper koji ide direktno do Istambula! Mozda bi trebalo da bude obavezno zaustavljanje u par gradova ... da se naprave obavezne fotke sa nekim natpisom  na nekom odredjenom mestu! Ili da se organizuju Hc-ovci  da ucestvuju u kontroli!

:comp:

DA,..  mora da bude nekih kontrolnih tacaka....

To sve bi trebalo da padne na sastanku - pravila igre i dr...  :gossip:

:fool:

Igra je nemilosrdna! teg

Ako ispred Beograda ustopirash nekog ultra brzog BMW-a koji je bash sad krenuo za Istanbul i nece se nigde zaustavljati... ti si pobednik!

Ne vidim svrhu kontrolnih tacaka. Kad svi stignemo u Istanbul, svi smo tu, sto bi se kontrolisali usput. Nije ovo Frushkogorski maraton!

Ponesesh sve sta ti treba, svog para za rucicu i put pod noge, ili pod tockove!  :-D

Ljudi, kako stojite sa vremenom poslednji vikend u oktobru?

Znaci cetvrtak petak 26.10., 27.10.?

Posle sinocnjeg razgovora jedne male ali znacajne grupe ljudi pomislili smo da bi bolje bilo, ako svi navedeni krenu na put, da se rasporedimo u 2 dana. Kome vishe odgovara cetvrtak, kome vishe petak!

Sta mislite o tome?

:-D

Igra je nemilosrdna! teg

Ako ispred Beograda ustopirash nekog ultra brzog BMW-a koji je bash sad krenuo za Istanbul i nece se nigde zaustavljati... ti si pobednik!

Bas o tome i pricam! Treba da se igra ucini neizvesnijom!

Zaustavljanjem u razlicitim gradovima svi dobijaju podjednaku  sansu da  ustopiraju ultra brzog BMW-a .....ili ultra sporu FAP masinu!

Pa igra i jeste neizvesna, ne znash da li je neko ustopirao Shumahera pa ce mozda da te pretekne... sa tim kontrolnim tackama samo otezavamo put nekome. Ako neko na primer, na Bugarskoj granici ustopira nekog ko ide do Plovdiva a nama je kontrolna tacka u Sofiji... ko je lud da dolazi u Sofiju?

Comprende?

Zadatak je da se sto pre stigne do Istanbula! A sta cesh usput raditi... to je samo tvoja volja i tvog partnera naravno!

Mozda je najbolje resenje da nadjemo nekog finog i postenog coeka iz Istanbula na CSu ili HCu pa da se svi jave njemu kad stignu u Istanbul i da on upisuje vreme. Znamo vreme kad smo posli i onda izracunamo kolko je kome bilo potrebno i znamo ko je pobednik! Meni taj veekend odgovara ali samo ako se vratim do ponedeljka ... dakle rizicno je ... u ponedeljka moram da budem u Italijanskoj ambasadi za vizu!

• Author

Mislim da je nemoguce ustopirati sleper s kojim cete se voziti od beograda do istanbula - tj. ako biste i uspeli, to bi bilo vrlo neisplativo, iz prostog razloga sto se npr. bugarsko-turska granica prelazi i po nekoliko dana ovim metodom :)

sto se tice ultra-brzih bmw-a, ja mislim da ova trka nikako ne bi smela da uskrati iskustvo stopa od 1000 km ultra-brzim bmw-om preko 2 granice na balkanu, drugim recima, ne znam da je ovo neko uspeo da izvede, ali mislim da mu ne treba uskratiti sansu

sto se tice insistiranja na checkpointovima, mislim da je to losa ideja. prosto, sve su sanse da cemo se zaglavljivati usput, verovatno svi, na raznim mestima, a dodavanje novih mesta na koje treba izgubiti nekoliko sati (sve i ako ti ne upropaste neku duzu voznju), kao sto bi to bila sofija svakako nece pomoci stopiranju kracim danima koji su vec krenuli. ja licno verujem da niko ko krece u ovaj poduhvat nije u fazonu prevare i ne vidim kakvu bi satisfakciju mogao da ima neko ko bi za let avionom ili nesto slicno dobio titulu ultra-stopera.

moja ideja je bila da trka zavrsava na odredjenom mestu u istanbulu i da se tu prosto cekamo. (pada mi na pamet izlaz na more na besiktasu, onaj veliki mol, levo od mesta gde se hvataju brodici, a na kojem uvek ima pecarosa - ovo mesto je dobro jer nije tesko doci do njega - sa svakog ulaza u grad ima neki dolmus, a nije tolika guzva, osim bas u sred spica)

(sad sam video kikinu ideju - i to je dobra ideja, jer je vreme faktor, videcu - a nek vidi i jos neko ako hoce, ima li zainteresovanih u istanbulu)

jednostavan nacin da se kontrolisu ljudi koji nose fotoaparate je zahtev da slikaju znakove na putevima gde god stignu (isto tako ne verujem da ce neko ko vec ima fotke znakova bugarskogboguizanozja zeleti da iste koristi da bi nekog prevario). kasnije mozemo i da izradimo najzanimljivije :)

eto tako, meni je uskoro ispit, pa se zato ni ne javljam, a onda idem na kratko u crnu goru i vracam se 1. oktobra. ako bi vam odgovarao sastanak na samom pocetku oktobra, ja sam za. inace, poslednji vikend u oktobru mi u ovom trenutku deluje kao pogodan datum.

meni ima smisla taj vikend, mada cu zbog toga propustiti poslednje delove Jazz Festivala ... ali nema veze .. idemo  :eat:

Predlog pravila za razmatranje: da parovi krenu od rampe u jednakim vremenskim razmacima, od recimo 10 minuta niz autoput. Prvi par treba da hoda (broj parova+1)x10minuta, pre nego sto pocne da stopira ... kada stignemo u Stambol Charshiju, izmerimo vremena, razlika i vidimo ko je el kampeon :)

i ja bih...u istambul...brojte i mene.... :blob: ali ne znam da li cu moci da dodjem na ta krilca  :gossip:

Ja nisam vise sigurna ni sta mi odgovara sto se termina tice.. (mozda maaaalo kasnije??), ali bilo bi krajnje vreme da se nadjemo i "kao" dogovorimo, jer ja ne znam ko bi mi bio partner/ka, jel..  ::crazy:

Ja cisto sumnjam da bi uspeli da se vratimo u sl. ponedeljak, koji god to vikend bio?

ups...kolega panaonski mi je odlicno ukazao na cinjenicu da nema sanse da odemo tamo i vratimo se za vikend....a ja sam naravno mislila da je to izvodljivo....sta cu, moja masta radi svasta....  :bag:

tako da ipak ne racunate na mene....da je neki raspust ili tako neko leto, isla bi....ali fax, o, fax.......  zvizhd

Dragi moji i drage moje...

posle nekoliko ispijenih kafa sa raznim clanovima ovog foruma zakljucila sam da preuzmem organizaciju nasheg buduceg putovanja u svoje ruke.

1) Polazak se planira za 27.10.2006 sto dodje petak.

2) Oni koji imaju parove neka se prijave do petka 6.10.2006 kao i oni koji nemaju parove pa da uparimo ljude. Kada se to desi onda cemo odrediti vreme polaska svakog para. Pokret ce biti izmedju 6 i 10 ujtru navedenog datuma u intervalima od po pola sata.

3) S obzirom da ide, nadam se, nas milion da ne bi bili rashtrkani svuda po Istanbulu po raznim HC clanovima predlazem da nam gospon' Lazar kaze adresu i ako ima broj telefona onog jeftinog hostela u centru grada kako bi rezervisali krevete. Mislim da je prica bila o hostelu koji koshta 3 eura za noc i predlazem da ostanemo 3 noci u Istanbulu. 

4) Molila bih sve parove da nabave neke autokarte Balkana kako se ne bi izgubili negde u Nedodjiji pa da moramo da ih trazimo. Oni koji znaju put ili misle da ga znaju neka se snalaze bez autokarte.

5) Procedura dobijanja Turske vize za one koji nikad nisu bili u Turskoj: Kada stignete na granicu sa desne strane od jednog finog cike za 10eura kupujete markicu koju lepite na praznu stranu pasosha i odlazite do malih kucica (slicne onima na naplatnoj rampi) i tamo vam unose podatke u kompijuter i udaraju vam crveni pecat. Posle toga idete na proveru istog i ako vam slucajno ne lupe pacat onda ce oni na proveri da vicu mnogo na vas (mada manje vishe nama svejedno i ovako mnogo nas ne zna Turski) i poslace vas nazad da vam udare pecat. Znaci kad dodjete do dela sa compom obavezno proverite da li su vam lupili pecat.

6) Mali predlog koji ne mora da se usvoji je da svaki par ima po shator ako se ne daj Boze nekom desi da zaglavi u sred noci u nekoj opet Nedodjiji a noci ce biti relativno hladne pa spavanje na otvorenom u vreci za spavanje nije preporucljivo da vas ne bi lecili 3 dana u Istanbulu turskim cajem.

7) Za nagrade dogovor sledi uz krilca mada je predlozeno da ovi koji izgube skupe pare i kupe nargile pobednicima. Kako cemo odrediti pobednike Nera i ja smo doshle do vrlo zanimljive ideje da ne bi cimali nekoga da nam bude sudija a to je da svaki par kad stigne u Istanbul nadje neki staticni sat (kao sto su ovi kod nas na crkvama, stanicama i slicnim mestima) i da uslika sat. Tako cemo imati uvid kad je ko stigao a po rasporedu znacemo ko je kad krenuo. Da uslikate svoj sat ne dolazi u obzir jer se ti satovi lako steluju napred nazad (radije nazad)

8 ) Sto se tice Nishlija jedan predlog je da dodju u Beograd noc pre pa da krenu kad i svi a drugi predlog je da im samo dodamo 3,5 sati jer je otprilike toliko potrebno od Bg-a do Nisha

9) Molim Beogradjane da pronadju nacin kako stici do naplatne rampe kod Bubanj Potoka i da ga detaljno opishu.

10) Kontrolnih tacaka nece biti ali gde god stignete uslikajte se... cisto za uspomenu i dugo secanje. Ako vam se ide preko Timbuktua a vi samo napred!

Uh, mislim da je to to. Ako neko ima josh koji predlog neka se javi.

Mislim da ne bi bilo loshe da pustimo na forum HC-a da nam Turci naprave neko okupljanje clanova negde u gradu. Znam da su oni uvek raspolozeni za to.

Ajde sad... pakujte se pa da krenemo!

Ja 30.10. u podne moram u Italijansku ambasadu za vizu ... dajkle ... nema sanse! :( Aj viked ispred? 20.?

Neizvodljivo zbog cele organizacije stvari a koliko znam 27.10. je jedini slobodan vikend vecini clanova a da pomeramo za Novembar moze da bude jako hladno i zeznuto.

:-(

Najgore je u celoj organizaciji stvari sto ne mozesh svima ugoditi. Nazalost! 

ej turci,... . . . .

ja imam neku operaciju nosa 12.ovog,.. pa nemam pojma u kom stanju cu biti 27.,,al je....em mu,. -- valjda cu biti sposobna !!,. zna li neko, baj d vej,..nesto o postoperativnim stanjima,..  ::crazy: ??

Al meni se toooliko ide,...da bih isla i sa razbucanim nosem,... samo glava da me ne boli,...

A jel,..  . .  i jel to mora strogo do 6.10. da se prijavi,..??? ( mislim -oni koji imaju par )

:fool:

Ma prijavi se kad hocesh samo se prijavi...

inace josh jedan razlog zashto ne moze da se ide 20-tog... upashcemo u kraj Ramadana.

Ramadan se zavrshava mislim 24-tog.

jaaaa ... nisam u trci :/

Idem put Hohenhajma ili tako nekog mesta na samom kraju Austrije ... mislim, sve je ok, putujem ja, samo u pogresnom smeru, ali cu vas razbucati anyhow ^^

Ja znam da ja ne odustajem, a mislim da takvih ima jo? bar troje.

A vi sta svi gubitnici i smarate... :psuje:

Ja javljam u ponedeljak, utorak - zvanicno, inace 93% idem.. A moja drugarica 76%..