Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo putnici ovako imteresuje me da li znate za koliko se moze naci jeftino prenociste uHong Kongu ostao bih oko 10 do 15 dana.

Interesujeme i koja je cena ulicne klope i sta treba obavezno  videti.

Voleo bih da prenociste bude u onim Kineskim kako bih se izrazio Narodnim cetvrtima gde nisu oni neboderi i milioneri.

A kazitemi i bezbednost kakva je ajde dajte odgovore veliki pozdrav za sve vas.

Pozdrav,

ja sam bio u Hong Kongu, odusevio se, sjajno proveo i super najeo.. Sto se tice prenocista, ne bih ti savetovao te male hotele.. nekako ne znam.. ne ide. Ipak je to grad solitera i stvarno je smesno biti u nekom prizemlju hotela kad imas predivne poglede sa 20-tog i 30tog sprata. Ja sam bio u Harbour Grandu 8 dana i bilo je totalno ultimate experience. Jeste cena bila 160 eura nocenje za nas dvoje, ali vredi svaku paru.

Link hotela: http://www.harbourgrand.com/hongkong/luxury-hotel-,default-en.html

Ulicna klopa je smesna cena i ima je na svakom cosku tako da ne bih puno pricao o tome, ali higijena nije na nivou. I restorana koji nista nisu skuplji ima mnogo mnogo., pa bi ti pre preporucio da se hranis u njima.

Sto se tice bezbednosti, savrseno je bezbedno. Nisam u toku mog boravka video nijedan incident.

Za prevoz do Hong Konga preporucujem Qatar airways (iz Vienne) koji ima sjajne ponude za first class uslugu. Toliko je dobro da se put i ne oseti, a u Dohi imas lounge sa sve saunom, masazom i sl, free.

• Author

Hvala daxy

Ali zaista 160 eura je puno da li ima smestaj za 10 eura ili slicno za noc.

Kazimi sta je bolje poneti Dolare ili Eure kako ih gledaju tj kako ih menjaju koja valuta bolje prolazi.

Zatim sta videti gde si ti bio i slicno.

Sta kupiti ne mislim na tehniku imam dosta pitanja  hvala ti unapred e da viza sta je potrebno za vizu i dali se vadi u Beogradu koja je cena karte.

• 2 months later...

Tek sam sada video ovaj post. Ako jos nisi otisao, ili jos te interesuje, evo nesto iz mog iskustva

Smestaj nisam placao u HK, ali malo sam citao o tome. Posto prostor u HK je jako ogranicen i jako skup, nema nesto jako jeftini smestaj. Mislim da je najjeftiniji krevet negde oko 15-20eur i to u sobe bukvalno 2x2 metra, stare, bucne, sa krevete na sprat normalno. google ce ti pomoci vise od mene o ovoj temi.

Sta imas za videti, pa puno toga. Ima jako dobrih sajtova za HK, sta posetiti, sta je 'must see'. google opet. Ja sam jedan dan odvojio za Lantau island (giant Buda sa hram koji je u blizini, i Tai O selo, koje je 'must see'), jedan dan za setnju kroz HK island i niz ulice izmedzu oblakodera, jedan dan za setnju niz Kowloon, dan za hramove u Kowloonu (posetio sam 3 + jedan park, 'must see'), ondak Stenly i plaze...

Moras otici i do Macao bar na jedan dan, kao i bar na jedan dan do 'mainland Kine', tj bar do Shenzen i 'Slendid China' park.

O terminu za poseti HK, ako mozes biraj Oktobar, i to drugu polovinu Oktobra. Vreme je perfektno za setnju, nema kise (ili je jako slaba i retka), nebo je bez oblaka, temperature su 25-30, vlaznost bar podnosljiva.

Taj put mi je bio 'the best experiance so far'.

Srecan put.

PS @daxy: dali ti si neki direktor, imas 3000 eur platu? 160eur nocenje? first class letovi?

Patem kad sam kod letova, trebalo bi biti najpovoljnije aeroflot. Vidi koje su cene iz Beograda. Ili Budimpeste. Ja sam platio kartu 400eur iz Istanbula-aeroflot.

• 1 month later...

Obozavam HK! Bio sam 2 puta. Jednom u oktobru i jednom u aprilu. Nisam primetio neku bitnu razliku u temperaturi i vlaznosti. Cak sam drugi put (april) sve to bolje podnosio. Mozda sam inao srece, a mozda i zato sto sam tada bio spreman na ono sto me ceka.

Za smestaj ti ne mogu mnogo pomoci. Isao sam poslovno i oba puta sam bio smesten u City Garden Hotelu koji u tim periodima kosta oko 100 USD 2-krevetna soba/noc. Ovde mozes naci gomilu hostela, od kojih neki deluju sasvim pristojno pa sam pogledaj: http://www.hostelbookers.com/hostels/hong-kong/

A sto se tice cetvrti... od nebodera neces pobeci, ima ih svuda :)  ali na osnovu ovoga sto si napisao cini mi se da je ono sto trazis Kowloon,  a bilo bi ti najzgodnije i da bude negde u blizini Nathan Roada. Mada, sa tako dobrim gradskim prevozom kao sto je u HK lokacija i nije preterano bitna.

Za gradski prevoz obavezno uzmi Octopus karticu. Ne neku od turistickih, koje svuda reklamiraju, nego obicnu koju koriste i lokalci. Tom karticom placas sve vrste gradskog prevoza a mozes placati i u Meku, KFC-u, 7 eleven....

Od atrakcija koje sam ja posetio (na zalost nisam stigao bas sve da obidjem):

Victoria Peak - Stvarno fenomenalan pogled na grad. Moze da se ide i autobusom ali nemoj. Idi tramvajem/uspinjacom koji je sam za sebe atrakcija.

360 Ngong Ping -dzinovski Buda i okolina

Ocean park - to je zabavni park sa rolercosterima i jos gomilom sprava, ali imaju i fenomenalan i ogroooman akvarijum, akvarijume sa meduzama... i ono sto je meni bilo najbitnije - to je jedno od samo par mesta na svetu gde se mogu videti dzinovske pande. Ali, bas kad sam ja bio... njihovo staniste se renoviralo i nisu mogle da se vide. To sam naravno saznao tek kad sam stigao tamo i platio ulaznicu (ako se dobro secam, sa prevozom 180HK$) Bez obzira na pande, vredelo je.

Avenue of Stars - jeste da su zvezde uglavnom lokalne ali vredi videti. Zar da dodjes u HK a da ne vidis spomenik Bruce Lee-u? Preporucujem da ides uvece, imaces pogled kao sa razglednice na HK Island. A kad si vec tu mozes se provozati i Star Ferryjem koji staje u blizini.

Temple Street i Ladys Market- nocne pijace koje ne treba propustiti, bez obzira da li planiras nesto da kupujes ili ne. Haoticno, bucno... i zanimljivo. Osim nebrojenih tezgi tu ima i gomila prodavnica, restorana, salona za masazu i ''masazu''...

Disneyland - nisam bio. Kazu da je relativno mali.

Izlet do Shenzhena - meni je bilo zanimljivo. Nisam hteo da bacam pare na agencije, nego sam isao lokalnim vozom sa TST stanice. Kinesku vizu sam izvadio u BG.

Ima u HK jos dosta toga da se vidi... ali imas i na netu gomilu sajtova gde mozes naci te informacije. Procunjaj malo i vidi sta ti deluje najzanimljivije.

Hrana je uglavnom dobra. Ja sam doruckovao u hotelu, a ostalo... gde stignem. Fancy restorani me nisu zanimali. Jeo sam tamo gde jedu i lokalci, to je siguran znak da nije preskupo. Osim u kineskim jeo sam i u indijskim restoranima kojih ima dosta, cak i u nekim japanskim... Ne secam se tacno cena, ali nije skupo. Sigurno neces ostati gladan.

Koliko sam mogao da primetim HK je veoma bezbedan grad. Cuo sam da ima mafije, ali oni gledaju svoja kineska posla i belce (Gweilo-e) ne diraju. To ne bi bilo dobro za turizam koji im je ogroman izvor prihoda. Najneprijatnije sto ti se moze desiti (meni nije) je da ti u guzvi nestane novcanik. Naravno, mozes naleteti i na klasicne Tourist traps & frauds. Pogledaj malo po netu. I to je na gomili mesta detaljno opisano. Npr, ako odes u neki nocni klub (ne verujem da hoces, posto ti je budzet ogranicen, ali ipak...) i pridje ti super zgodna kineskinja, koja hoce samo da porazgovara sa tobom...  Sanse da je to uradila samo zato sto si joj se svideo su jako, jako male.

Pande? Nije to nesto sto je obavezno u HK, jednostavno nesto sto sam zeleo. Kao sto ljudi kad odu na Tajlandu idu u hram tigrova, u Australiji zele da vide kengure, u severnoj Africi jasu kamile... meni je bila zelja da u Kini vidim pande. Nekako mi idu uz taj deo sveta. A i kao sto sam napisao, to je jedno od samo par mesta na svetu gde se mogu videti.

• 1 year later...
  • 1 month later...

Da li se izlaskom iz Kine u Hong Kong smatra da je neko izašao iz zemlje?

Pitam, zato sto mojoj supruzi koja je u Nanning-u će za mesec dana isteći 3 meseca kontinuirano obnavljane turističke vize, pa treba da na kratko izadje iz zemlje.

Hong Kong je najbliži ...

Da li može tako?

I gde se vadi ponovo kineska viza u HK?

Nikodijević ???... or anyone?

Da li se izlaskom iz Kine u Hong Kong smatra da je neko izašao iz zemlje?

Da..

I gde se vadi ponovo kineska viza u HK?

http://www.fmcoprc.gov.hk/eng/zgqz/bgfwxx/default.htm

Viza za drzavljane Srbije je 30HKD..

Dosta je velika guzva tamo u konzulatu, rade od 9h do 12h i od 14h do 17h.. Ima dva reda koja pustaju u zgradu, jedan je za one koji podnose zahtev, a drugi je za ove druge koji su dosli po gotovu vizu..

Kada udjes u prostoriju di su vize, uzmi broj sa automata.. Kada zavrsis predaju zahteva i dobijes papir sa cenom vize i datumom kada da dodjes po pasos, idi do saltera broj jedan, tu placas vizu.. To mozes uraditi cim dobijes papiric sa cenom da posle ne bi gubio vreme kada dodjes po pasos jer su redovi svuda ;) Pasos se podize na salteru broj dva.. Ne traze da vlasnik pasosa bude prisutan prilikom preuzimanja, dovoljan je papiric da je viza placena ;)

Ako ti treba neka duza viza od 30 dana, probaj na poslednjem salteru (mislim da je broj devet), ovdi sedi neki konzul i sa njim raspravis sta mu nije jasno..

Ceka se cetiri dana, racunaju i dan kada si predao pasos.. Ako hoces da ti viza bude gotova sledeci dan, naplacuju +300HKD..

Ovako su stajale stvari u decembru prosle godine, nadam se da nista nisu menjali..

Srecno ;)

Hvala puno na odgovoru, ilegalac!

Ta birokratska sr*nja mogu da oduzmu puno vremena i živaca, a ti si detaljno objasnio!

Thx!  :pivoooo:

• 2 weeks later...
Hvala Wink Da li ime metro direktno sa aerodroma za Guangzhou? (ako znas) ps.zensko sam Wink

Mislim da moras otici do  Kowloon stanice metrom, a odatle imas direktnu liniju ZA gz, druga jeftinija opcija je da dodjes do prelaza Luohu i kad udjes u shenzen tu uzmes expres do gz.

Ja sam uglavnom sletao u makao, pa odatle u kinu, pa odatle u hong kong

• 4 years later...

Ja bih iz Macaa u Kinu. Kako to izgleda i da li iz tog prvog Kineskog grada ima dobrih saobraćajnih veza ka Guangzhou?

• 4 weeks later...

Odes na granicni prelaz s Kinom (mozes besplatnim shuttle busovima koje hvatas ispred onih najbesnijih kazinoa), predjes ga pesice i vec si u gradu Zhuhai.
Zel.stanica "Zhuhai GongBei" je na 200m (samo pravo) od granicnog prelaza. Tu hvatas brze vozove do Guangzhou-a. Vozova ima na svakih 15-30 minuta, voznja traje oko 70 minuta, a karta je oko 70 juana.
Baci pogled na redosled polazaka:
http://www.chinatrainguide.com/guilin-railway-station/stntostn.php

poz!

On 5/23/2016 at 8:36 PM, pedjalon said:

Ja bih iz Macaa u Kinu. Kako to izgleda i da li iz tog prvog Kineskog grada ima dobrih saobraćajnih veza ka Guangzhou?

Kad planiraš? Ja u avgustu nastavljam od HK (letim do tamo), pa ferijem u Makao pa onda vozom u Guandžo po stvari. 

27. juna let za HK, nakon par dana do Mcau i Kine, te nazad u HK odakle imam let za Hanoi. Itd.

21 avgusta nazad za Budimpeštu iz Bangkoka.

Edited by pedjalon

• 1 year later...

Pozdrav svetski putnici,pitanje jedno,da li se prilikom sletanja u HK i dalje dobija onaj listic,ili se lupa pecat u pasos? Hvala puno

• 3 weeks later...
1 hour ago, altinjani said:

hi,Bese za Shenzhen visa free,nas pasos. hvala

Nije mi baš najjasnije pitanje, ali pretpostaviću da je u pitanju Srpski pasoš i odlazak u NR Kinu (PR China, Mainland). :smile:

Ako je to pitanje, onda je odgovor DA nije potrebna viza za ulazak u NR Kinu za boravak do 30 dana.