Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne videh da ima ovakva tema a puno ljudi ide cesto tamo , pa dajte neke predloge i iskustva.

Treba mi smestaj na 2 dana, da ne bude nesto previse skupo ni previse jadno  :P

Ja sam skoro bila u Central Hostel Bergamo. Odlican hostel, u samom centru, pet minuta od zeleznicke, odakle se hvata izmedju ostalog i gradski bus do aerodroma. Cisto je i novo, toplo preporucujem.

Milano-Bergamo mi je tranzit, imam dan lufta i moracu da prespavam jednu noc, ali ne znam gde je bolje, Milano ili Bergamo jer imam let sa aerodroma u 8. Do sada sam saznala da iz mi iz milana treba bar sat vremena do aerodroma i to busom koji polazi sa Stazione. A koliko traje voznja iz Bergama? Jel' bolje da tamo uzmem ovaj hostel koji preporucujete? Iz Milana do bergama stizem vozom?

Hvala unapred flowers::

Ako si sama onda ti je isplativije bergamo-milano vozom, a ako vas je troje na primer onda je jeftinije sa aerodroma direkt do milana. I voz i bus putuju isto cini mi se. Isao sam vozom ka milianu a busom nazad i mislim da je isto. Voz je malo jace od cuku vremena isao.

Ja ti predlazem da ne ides u Milano (za jedan dan ne mozes puno da vidis a iscimaces se oko prevoza, pogotovo sto ti je let rano) nego provedi taj dan u Bergamu- jako simpatican gradic, ima sta da se vidi, a ujutru uhvati gradski do aerodroma. Inace cene su ti sledece: gradski aerodrom - centar Bergama 1.7e, voz Milano - Bergamo 4,2e najjeftinija varijanta. Taj shuttle sa aerodroma do Milana je nesto skuplja varijanta nego prethodna, ali je i brza jer dok odes do zeleznicke pa sacekas voz..nadam se da sam malo pomogla..

3.90 je najjeftinija varijatna za voz.

Ne znam bergamo je prelep ali isto tako mislim da moze dosta u Milanu da se vidi za jedan dan. Takodje ja sam isto imao jutarnji let iz bergama i stigao sam busem iz milana do aerodroma bez problema jer ti busevi krecu od ranog jutra da voze.

Ih, ne moze puno da se vidi...pa kako obilazite grad !?

Ja sam u Milanu za jedan dan obisao prilicno puno, a kada sam kasnije pricao sa prijateljicom (koja je turist. vodic), rekla mi je da sam sve obisao...pritom, da napomenem da iskljucivo koristim stopala i nikada (bukvalno nikada - sto mi ledja zameraju) ne sedam u metro, autobus etc.

Sam mislim da bih voleo da vidim jos samo par stvari, ali se zaista za jedan dan moze videti mnogo toga.

Besplatni smještaj u bergamu bi trebao biti na ovoj adresi:

BERGAMO

Circolo Underground Spazio Anarchico

Via Furietti, 12/b (Bg) 24126 Bergamo (Malpensata)

underground at inventati.org

Hvala vam na savetima!

Ja i mislim da Milano obidjem pri odlasku, takodje cekam prevoz za dalje, a da u Bergamo odem i tamo budem pri povratku (slazem se da je sjajan gradic, bar po onome sto sam sa neta uspela da vidim :-[)

A kakav je to besplatan smestaj u Bergamu?  flowers::

Mozes malo da pojasnis o kakvom se besplatnom smestaju radi, posto nisam uspeo da pronadjem informacije na netu?

Nisam bio, no pretpostavljam da je ili skvot (casa occupata) ili socijalni centar (centro sociale).

probaj im pisati na [email protected], kazi da ti treba smjestaj na toliko dana i da nemas para da placas skupe hostele pa ces viditi sta ce ti rec. Trebalo bi biti pozitivno. Moguce je i da neces spavati na toj adresi nego te neko od drugova/ica primi u svoj stan. Neka ti to ne bude cudno nego prihvati ponudu ako ti odgovara.