Jump to content

Featured Replies

Posted

Prvo cao svima, super je forum  :mrgreen:

A sad pitanje:

Predao sam zahtev za novi pasos koji mi stize 12., a ja u Siriju krecem 13, tako da nemam vremena da vadim vizu na novom pasosu.

Da li ja mogu da izvadim vizu na stari pasos koji je sad kod mene, i da sa njim udjem u Siriju? Tako da u Siriju udjem i sa novim i starim ponistenim pasosem (ali vazecom vizom u njemu) koji ce na sebi imati 2 rupice.

da ides u zemlje sengena nebi bilo problema usao bi glatko.sto se sirijaca tice najbolji odgovor ces dobiti u ambasadi.jer spekulacije mogu skupo da te kostaju....

Nisam bas siguran da negde mozes da udjes sa ponistenim pasosem?! Probaj, urgiraj da ti izdaju ranije pasos, jer ti je hitno, a potom se konsultuj sa ambasadom Sirije u vezi vize. Oni su od Kluba putnika Srbije dobili plaketu kao najljubaznija ambasada, tako da sam siguran da ce ti izaci u susret. A i cini mi se da su ljudi ovde pisali da se viza moze dobiti jako brzo.

drugarica i ja smo je dobile istog dana (danas) ... jako su ljubazni i predusretljivi ... slobodno pozovi i pitaj za pasos ;-)

Pa čoveče trebao si u MUPu da predaš nešto da ti treba za ranije... Nemoj se zajebavati sa tim, jer i ako bude bilo naplatiće ti... A ovako je možeš dobiti za jedno prepodne i to free ;)

A sad pitanje:

Predao sam zahtev za novi pasos koji mi stize 12., a ja u Siriju krecem 13, tako da nemam vremena da vadim vizu na novom pasosu.

УБР, из мог искуства с вађењем два нова пасоша, увек буду готови 5-10 дана пре рока

U krajnjem slucaju uzmes pasos ujtru i palis do ambasade i oni ce ti uraditi vizu odmah ako ih lepo zamolis.

Samo ih pitaj telefonom

Pozdrav

Pao im je sistem i do daljnjeg ne izdaju vize u ambasadi, ne zna se kada će proraditi. Pre odlaska u ambasadu, kontaktirati ih telefonom.

Eh, da, nazalost postoji neki problem sa izdavanjem viza; meni su rekli da zovnem oko 26.07.  :( Da li neko ima iskustva sa vadjenjem vize u sirijskoj ambasadi u Bugarskoj (da li moze, koliko traje izdavanje i koliko kosta), ili da li neko ima drugu ideju kako dobiti vizu do daljnjeg? Ne bih da probam da trazim vizu na granici a da me odbiju jer postoji ambasada u Srbiji.

Mozes da dobijes vizu u bilo kojoj ambasadi Sirije.

Samo moraces da je platis - ja sam jednom vadio sirijsku vizu u Moskvi i cena je 40$, mislim da je to standardna cena.

Dobio sam je istog dana, posle dva sata u ambasadi. Ja sam njih ubedjivao da mi daju besplatno a oni mene da je viza besplatna u BG a na ostalim mestima se placa. Na kraju oni ubedise mene da im dam 40$ x

U Bugarskoj ili vec gde je sirijska ambasada sumnjam da imaju neku navalu na vize tako da trebalo da ti daju vizu istog dana, koristi vec standardno kukanje, molbe, hitno mi je itd.

Mada mi je pricao jedan stanac da je u Ceskoj ili Poljskoj bese cekao na izdavanje vize preko dve nedelje.

Danas sam zvao sirijsku ambasadu u Sofiji i deluju mi prilično ljubazno :) Rekli su mi da ih nazovem sutra, jer će tada imati konkretnije informacije. Ja sam mislio da im pošaljem pasoše poštom i da mi ih vrate vizirane :) Ne znam da li će tako nešto prihvatiti, ali nadam se da hoće jer bi mi sirijska viza trebala do kraja ove nedelje, s obzirom na to da sam planirao da idem u nedelju.

Da li je neko od vas slao poštom pasoše na viziranje i koliko je ovo pametno rešenje?

Druga varijanta je da prvo odletim do Jordana (jer sam svakako planirao da posetim ovu zemlju), a da onda idem u Siriju. Je li neko od vas možda vadio sirijsku vizu u Jordanu i kakva je bila procedura?

Treba tamo i da ispuniš neke formulare, ne znam da li možeš dobiti vizu bez toga

Ne znam ni ja. Kako stvari stoje od Sirija i Jordana ove godine neće biti ništa :( Preko pošte nema šanse da pasoši stignu u predviđenom roku, a karta Beograd-Amman je skoro za 25% skuplja od karte Beograd-Damasc. Mislim da to ne vredi te pare. Jbg, imao sam veliku želju da odem, ali to se sada svelo na domen teorije.

A sto ne krenes lepo kopnom, zadrzis se u Bugarskoj dan-dva, valjda ce ti izaci u susret i odmah dati vize, i onda lepo sednes u bus i pravac Sirija?

Zbog toga što nemam vremena. Da imam vremena svakako bih putovao kopnom, bez obzira na ovaj problem sa sirjskom vizom.

Da podelim sa vama radosnu vest: od juče je sirijska ambasada ponovo počela da izdaje vize :)

Naravno. U Damask bih trebao da budem u ponedeljak, a onda idem dalje :) Ne znam da li da rezrvišem smeštaj ranije? Razmišljam o Al Haramein hostelu, mada cenu nisu uopšte male (oko 30$ dvokreventa soba sa pridodatim tušem).

• 4 weeks later...

Smestaj u Damasku!?

Ja sam bio u RANDA PALASE HOTELU cena je bila 600 SYP po osobi (uz obavezno cenkanje) hotelje lep, cist sa kupatilom i to odmah pored starog grada tj kod al hamidija suka.