Jump to content

Featured Replies

Ako neko nije do sada ukapirao...

ja  ne volim JAT  :LOLLL:

Zaista se bojim kako ce JAT podneti tu činjenicu...  lol::

Sto se sendvica tice, ocigledno da sam imao srece, ali, tako je bilo :) Sto se JATa tice, ne gajim nikakve posebne emocije. Moje emocije prema odredjenoj aviokompaniji najvise zavise od najpovoljnije cene karte u datom trenutku, za destinaciju koja me zanima :) JATova flota jeste stara, ne moze da se poredi sa npr Flydubaijem, ali, mora da prodje iste bezbednosne procedure i da zadovolji iste kriterijume kao i ostali avioni, tako da, sto se toga tice, ne brinem se za propuh kod zadnjih vrata ;D

• 2 weeks later...

Ispravili su grešku na sajtu/rezervacionom sistemu tako da se ponovo mogu kupiti povratne karte do Laknoua, Čitagonga, Kolomba itd. :)

Pa lepo sam rekao u čemu je stvar, bilo je očigledno. Samo ne mogu da verujem da prave takve greške :o

• 2 months later...

Pozdrav svim forumashima!

Eto, javio mi se problem sa kupovinom avio-karte Colombo-Belgrade, koji ne znam kako da reshim.  :?

Naime, putuje se iz Kine za Srbiju (najpre Guilin-Kuala Lumpur, AirAsia, sa zadrzavanjem 2 dana u KL ...... a zatim KL-Colombo, AirAsia, sa zadrzavanjem na Sri Lanci od nedelju dana).

E sad, karte sa AirAsiom smo vec kupili, ali se javlja problem sa kupovinom karata za FLYDUBAI:

If a credit card is used to pay on behalf of someone else, a photocopy of the front of the credit card and a photocopy of the cardholder's passport will need to be presented at the airport.

If these photocopies can't be presented at the airport, flydubai will not allow you to travel. This is an extra level of security designed to protect you.

Please note that a credit card cannot be used to pay on behalf of someone else travelling to or from Sudan, Nepal, Pakistan, SRI LANKA or Bangladesh.

Nemamo viza/master karticu na svoje ime, a do sada je drugar kupovao karte sa njegovom.

Skoro je pa nemoguce izvaditi viza/master u Kini kada si stranac. 

Pisao sam mejl FlyDubai-ju, ali niko vec danima ne odgovara.

Da li je neko imao slicna iskustva?

Zasto je nemoguce kupiti kartu za nekog drugog bash za gorenavedene zemlje ?  :cry22:

Zasto je nemoguce kupiti kartu za nekog drugog bash za gorenavedene zemlje ?   :cry22:

Zbog velikog broja prevara iz tih zemalja?  :-\

Pa što ti vlasnik kartice jednostavno ne pošalje fotokopije kartice i pasoša? To nije preveliki problem.

Pa što ti vlasnik kartice jednostavno ne pošalje fotokopije kartice i pasoša? To nije preveliki problem.

Ne moze fotokopija kartice i pasoša ako se putuje u Sri Lanku.

Please note that a credit card cannot be used to pay on behalf of someone else travelling to or from Sudan, Nepal, Pakistan, SRI LANKA or Bangladesh.  :cryy:

A da bude josh gore, od nekog sam ovde procitao da jos kad prodjes malezijski kontrolni punkt na KL aerodromu (a ides za Colombo),

traze ti na uvid povratnu avio-kartu (ili kartu dalje iz Kolomba) .... Tako da i lichna kupovina keshom u Kolombu za let Colombo-Belgrade, otpada!  :(

Vidim da Mihin Lanka ima neke promotivne letove Colombo-Dubai za 110 evra ... Jel leteo iko ovom low cost kompanijom? Reklamiraju se da daju i free klopu :)

http://www.mihinlanka.com/

Nightwatcher, zasto ne uzmes neku prepaid karticu (Visa ili Mastercard)? Ne moras da je vadis u Kini, mozes jednostavno da je kupis na Internetu i dobijes je postom. Ima puno provajdera koji izdaju takve kartice, probaj npr. Moneybookers.com:

https://www.moneybookers.com/ads/mastercard/

U nekim zemljama ovakve kartice mozes da kupis i na kisku ili u samoposluzi, kad istrosis pare na njoj jednostavno je bacis. Moguce da ima nesto slicno u Kini.

Hvala na ideji Vukad,

ali na moneybookers sajtu kazu da izdavanje mastercard kartica mije dostupno u Kini ....  :(

Da li znash jos neki sajt kao sto je "moneybookers", da je proveren i ok?

Hvala.

Zasto moras da koristis adresu u Kini? Stavi adresu u Srbiji.

Pa Moneybookers kartica ne može da se dobije ni u Srbiji. Može samo u zemljama EU.

A da bude josh gore, od nekog sam ovde procitao da jos kad prodjes malezijski kontrolni punkt na KL aerodromu (a ides za Colombo),

traze ti na uvid povratnu avio-kartu (ili kartu dalje iz Kolomba) .... Tako da i lichna kupovina keshom u Kolombu za let Colombo-Belgrade, otpada!  :(

Ja sam leteo pre godinu dana KLL - Colombo - Dubai (AirAsia + FlyDubai) nisu mi trazili u KLL niti vizu, niti avio kartu za nodlazni let sa Sri Lanke.

Nemamo viza/master karticu na svoje ime, a do sada je drugar kupovao karte sa njegovom.

Skoro je pa nemoguce izvaditi viza/master u Kini kada si stranac. 

Da li je neko imao slicna iskustva?

Idi u Bank of China, stavi depozit od 500$ i dace ti VISA karticu.

OK. Pokusacu da uradim to, znam da mnogima nije uspelo za rukom.

Reci mi, sto se tice Flydubai-ja, cak i ako stavim 500 USD na racun i dobijem VISA karticu na svoje ime, opet ne mogu da kupim kartu za suprugu (sa kojom inace zajedno putujem), jel' ?

... a 1000 USD da ulozimo, to je vec jaaaako puno para  :(

OK. Pokusacu da uradim to, znam da mnogima nije uspelo za rukom.

Reci mi, sto se tice Flydubai-ja, cak i ako stavim 500 USD na racun i dobijem VISA karticu na svoje ime, opet ne mogu da kupim kartu za suprugu (sa kojom inace zajedno putujem), jel' ?

... a 1000 USD da ulozimo, to je vec jaaaako puno para  :(

Meni je uspelo... samo budi uporan...  teg

Naravno da mozes da kupis kartu za suprugu i bilo koga drugog sve dok je na istoj rezervaciji (karti) sa tobom. Dakle, kada kupujes kartu stavi dva putnika, nemoj da radis odvojene rezervacije... mada i da uradis odvojene nije strasno - bicete na istom letu.

• 2 weeks later...

Eto, da napišem ishod moje situacije.

Pijatelj me podsetio na air arabiju (kako li sam to zaboravio!), tako da se leti Kolombo-Istanbul, a karta je nekih 240 evra.

:mrgreen:

• 1 year later...

Koja je priča sa prtljagom kod njih sada.. Sećam se ranije da je mogao jedino ručni, međutim, kada se kupuje karta online u stavci šta ulazi u cenu karte piše da ulazi prtljag..

• 2 years later...

Leteo sam FlyDubaijem za Kolombo, a let platio ćaletovom karticom. Šri Lanka je jedna od lokacija za koju plaćanje za treće lice nije dozvoljeno - tj. oni prihvate vaš novac, ali onda možete da imate problema, kao što je neko uočio ovde pre 4 godine.

Slao sam mejl njihovom korisničkom servisu da bih izbegao probleme, ali oni su bili izričiti - ne, ne, ne, blablabla, pravila su takva da blablabla, treba da platite blablabla tako da su mi malte ne sugerisali da ja lepo platim to ponovo a da refundaciju za prvu kartu ni ne dobijem.

Na aerodromu u Beogradu su prepoznali situaciju (čak sam načuo službenika kad je za moje ime rekao nešto u stilu "To je onaj mejl...") i pitali me za karticu, ali sam im rekao da imam kopije dokumenata i ovlašćenje da koristim karticu. Bili su ljubazni i videlo se da im je ovo čudna i glupa situacija, ali su mi rekli da ću možda imati problema u Dubaiju gde je trebalo da dobijem bording pas za sektor Dubai-Kolombo.

U Dubaiju nisam imao problema, izdavanje bording pasova je autsorsovano nekoj drugoj kompaniji i FlyDubai nisam ni video sve do ukrcavanja. U povratku sa Šri Lanke niko nije pravio problem a oba bording pasa sam dobio u startu.

Sve u svemu, iako nisam platio dodatno, ovo je bilo čudno i neprijatno iskustvo za mene pa preporučujem da ga izbegnete. Najveći smor mi je to da je neko u korisničkom servisu u Dubaiju bio toliko dokon da je poslao mejl u Beograd i skrenuo im pažnju da tog i tog datuma dolazi taj i taj putnik koji je platio let ćaletovom karticom pa mogu da ga cimaju po sistemu ako prođe - prođe.

Osim toga, sam let je bio jako dobar i bezbolan, a hrana u avionu odlična.

Imam isti problem kao i @amstel, i to sam juce saznala, a trebalo bi da putujem 28.nov,tj. u ponedeljak. Tako da uopste ne znam sta mi je ciniti, pola sata na vezi sa operaterkom iz FlyDubai-a mi nista nije pomoglo, osim sto mi je pominjala neke dve opcije,od kojih je prva da se otkaze let,pa se kao neki vaucer dobije, pola je nisam razumela, a da mi posalje te opcije pismeno, jer je pola ne cujem sta kaze, nije bila moguca opcija. Molim vas, jel bio jos neko u slicnoj situaciji, sta raditi? :(((((

Fotokopirati karticu i pasoš vlasnika i poneti sa sobom. Dati samo na uvid.

Tako piše na njihovom sajtu. (Ipak se ne odnosi na sve zemlje, mislim da za Pakistan i Nepal ni to nije dovoljno).

Ova mera je opravdana jer je u prometu mnogo ukradenih kartica, naročito u tom delu sveta.

Edited by pedjalon

Pa nije dovoljno, to i jeste problem, to imam, ali Sri Lanka ne prihvata to da trece lice placa kartu, sto ja nisam znala. I jedina opcija je da se karte ponovo kupe po istoj ceni, sto je potpuno suludo ili da se otkaze let. 

Ako je @amstel prosao bez problema, to znaci da bukvalno od tog pojedinca na aerodromu zavisi dal ce da vas pusti. A ovi iz flydubai ocigledno nece da izadju u susret.

On 18.11.2016. at 11:09 PM, pedjalon said:

Da, u te zemlje spada i Šri Lanka.

Jedan drugar je ponovo platio svoju kartu kešom  na aerodromu u Kolombu. A bio sam prisutan kada su devojku jedva pustili na aerodromu Hideabad u Indiji.

Možda je rešenje da odeš do Fly Duabai u Beogradu ia da ti oni preoblikuju karte?