Jump to content

Featured Replies

Posted

da li ima neko pojma da li je 3.000 dolara dovoljno mesecno za zivot u moskvi?

drugarica dobila neku ponudu za posao - pomenuta cifra i placen stan u centru grada.

nemam predstavu kakve su cene tamo, kao ni ona, pa da se raspitamo...

• Author

vazno da je stan placen jer je to veliki izdatak...ta cifra je dovoljna, vise nego dovoljna...

tih 3.000 dolara u moskvi je ekvivalent kolikoj zaradi u beogradu, na primer?

1 euro = 38 Rub

Stanovi se krecu od 25 000 d0 40 000 rubalja. U glavnom nije velika razlika u ceni izmedju dvosobnog i jednosobnog stana. Cenu definishu u glavnom lokacija i kvalitet samog stana. Stanovi u Moskvi su cesto znatno losijeg kvaliteta (u odnosu na stanove u Srbiji). U tu cenu su uracunati svi troskovi (grejanje, telefon, gas itd)...

Sto se zivota tice.... mislim da se sa 20 000 rubalja moze lepo ziveti (u to ulaze troskovi hrane i izlazaka). Naravno, svi se ti troskovi vremenom smanjuju,pronalazenjem i  pravljenjem razlicitih kombinacija (cimeri, koriscenje popusta i discountera etc)

Mislim da je tvoja drugarica dobila interesantu ponudu.

• Author

Sto se zivota tice.... mislim da se sa 20 000 rubalja moze lepo ziveti (u to ulaze troskovi hrane i izlazaka). Naravno, svi se ti troskovi vremenom smanjuju,pronalazenjem i  pravljenjem razlicitih kombinacija (cimeri, koriscenje popusta i discountera etc)

Mislim da je tvoja drugarica dobila interesantu ponudu.

sudeci po ovome, 3000 dolara je zaista dobra plata. prenecu joj :)

• 4 months later...

kako se snasla drugarica? znam samo da se u Moskvi bas dosta radi... arhitekte koje znam tamo rade normalno po npr 12 sati na dan. ako se tome doda da je ogroman grad pa mora da se doveze/odveze do posla i kuce... ostade samo kuca poso ;) cime se ona bavi?

pozz, Lidija