Jump to content

Featured Replies

Posted

Mislim da zasluzuje poseban topic.  ;) Kako najjeftinije proci i doci do Buenos Airesa? Odakle leteti? Koliko para? Smestaj i cene u BA? Svakakve informacije bi bile od koristi. Iskustva, preporuke, lepe i ruzne stvari itd?

Sta posetiti van BA?  ;)

• 1 month later...

Evo informacija sa lica mesta:

- cene su vrlo slicne kao u Srbiji, ima ponesto skuplje, ponesto jeftinije

- autobusi su jako skupi. tako da to kvari situaciju

-smestaj u hostelima je u proseku 6-7 evra sa dobrim doruckom, besplatnim internetom itd

-gradski prevoz u Buenos Airesu je jeftin- karta za metro ili autobus dodje oko 22 dinara!

-ulaznice za muzeje imaju isto ok cene, oko 1-2 evra, a ima dosta mesta koja se mogu obici za dzabe

-postoje vozovi, ali su jako spori i idu po jednom nedeljno, ali su jako jeftini i ako se putovanje planira unapred, mogu da budu dobra alternativa, takodje, funkcionisu autostop i Couchsurfing.

Obisao sam samo sevrni deo Argentine (Mendoza, Cordoba, Rosario, Buenos Aires, Posadas) i ostaje mi jos da vidim vodopade Iguazu preko Urugvaja i Paragvaja.

Jug Argentine je mnogo interesantniji, ali posto sam se zadesio usred zime, nije mi se bas islo. Bueno Aires je sjajan...

:roll: Draga Vesna,

Sasvim slucajno sam primetila da ti je preporucen moj putopis o Argentini, odn. Buenos Ajresu, objavljen u casopisu Travel krajem prosle godine. Nadam se da ti je bio od koristi. Sto se avio prevoza tice, pogledaj sajt argentinske kompanije LAN, koja saobraca iz Madrida za BA, ili Aerolinas Argentina. Da bi se nasla povoljna karta potrebno je dosta vremena provesti na netu.

Kad je u pitanju  bezbednost u BA, treba svakako biti oprezan kao i u svim gradovima gde je prisutna socijalna raslojenost stanovnistva. Znaci, novac, avio karte i pasos drzati u sefu, torbu nositi ispred sebe, tako da jedna ruka bude stalno na njoj. Takodje ne nositi upadljiv nakit. Ako imas drustvo, setnje kasno uvece su OK, jer se u BA izlazi vrlo kasno. Grad ima nekoliko avenija u kojima je sve otvoreno celu noc. Portenjosi (popularni naziv za stanovnike BA) su nocne ptice i ulice su prepune sveta. Ovo vazi za letnji period kad sam ja bila. Ne znam kako je zimi.

Za izlete ti preporucujem voznju brodom po rukavcima reke Parane, o cemu sam pisla i u svom tekstu, kao i posetu estansiji, odn. rancu. Takodje, u nekoj lokalnoj agenciji od kojih su mnoge smestene u pesackoj ulici Florida, mozes se raspitati za izlete van grada. Ja se ponovo spremam za Argentinu jer to je fascinatna zemlja koju ne mozes da zaboravis kad je jednom vidis. Samo, sto cu ja iskoristiti jako povoljan aranzman jedne nase agencije u trajanju od 10 dana. Tom prilikom cu iz BA za svoj racun uplatiti obilazak glecerske oblasti koja je od prestonice udaljena ni manje ni vise nego 3000km. Javi se ako te jos nesto interesuje.

Pozdrav,

Mima

• 4 weeks later...

mima, da li mozes da napises koja agencija je u pitanju i koliko kosta taj aranzman?

inace, alitalija je jako povoljna za letove direktno iz beograda, ako ne zelite previse cimanja

Molim vas, pročitajte pravilnik foruma!

STOP komercijalnim ponudama

Na ovom forumu nema mesta reklamiranju komercijalnih ponuda i agencijskih aranžmana. Nijedna tura od koje neko ostvaruje profit ne sme se promovisati putem ovog foruma.

• 4 months later...
  • 1 year later...

Zna li neko varijante najjeftinijih avio karata do tamo, odakle, koji sajt je najbolji..? gledala sam po netu ali sve je jako skupo ,pa pomislih ako zna neko za neku malo pristupacniju varijantu.

Zavisi sta smatras povoljnim :) Evo, najpovoljnije sto sam ja nasao je da letis iz Italije. Da li Rim, Milan, Venecija ili sta vec, odaberi. Odes na sajt www.iberia.com, pa ceprkas. Za taj period, rekao bih da se kod njih najvise isplati. Povratne su ispod 700 evra.

• 5 years later...
On 1/30/2011 at 4:05 PM, SjeverniVjetar said:

Buenos Aires je moj najveci san :smile:

Da li moze i meni link za agenciju u pp..Hvala.

Edited by jasamtu

On 10.6.2017. at 11:19 AM, icaonline said:

Evo mojeg putopisa iz Buenos Airesa sa dosta fotografija pa ko voli nek izvoli:

http://www.gradnja.rs/buenos-aires-grad-kontrasta/

Ako treba nekom savet, samo neka pita.

Bas lep i sadrzajan opis grada  kojeg obidjosmo ja i prijateljica krajem februara na nekoliko dana..Podseti me obilazaka  mnogih mesta u gradu i sa dubokim uzdahom i ushicenjem ispratih putopis...klanj::

P.S bile smo smestene u ulici Arroyo 804 i verovatno prosle pored nase ambasade vise puta neznajuci za to...Preko puta nase zgrade bila je ambasada Nikaragve...to sam primetila dok smo ujtru pile kafu na ogromnoj terasi stana kojeg smo iznajmile preko airbnb-a....B.Aires je ostabio utisak najlepseg grada  na nasem putovanju Juznom Amerikom☺

• 6 months later...

Evo samo par reči o Buenos Ajresu, pošto sam skoro proveo 6 dana tamo pre nego što sam došao za Urugvaj gde se trenutno nalazim.

Ortak i ja smo preko AirBnB-a bukirali hostel u centru grada za neverovatnih 5 evra po osobi u dvokrevetnoj sobi! To je ujedno i bila najjeftinija stavka u našem boravku tamo. Dobro... i prevoz je zaista jeftin, jeftiniji nego u BGu. 

Kad već pomenuh gradski prevoz, par napomena... Potrebno je kupiti SUBE karticu, nešto kao naš BusPlus, na koju se uplaćuje keš. Karticu smo mi uzeli na Ezeiza aerodromu (na kome smo suprotno uobičajenim savetima razmenili i evre za pezose po, kako se kasnije ispostavilo, najpovoljnijem kursu) i tamo je i dopunili na automatu (ove dopune se mogu odraditi i u svim metro stanicama). Autobuse je na ulici potrebno zaustavljati mahanjem rukom! Skoro svi busevi koriste različita stajališta, ali ima dosta linija i dosta stajališta, kao i, čini mi se, šest linija metroa koji je najjeftiniji i nejbrži način za prelaske velikih distanci. Jednom kad uđete u metro kartu ne kucate ponovo, sve dok ste "pod zemljom" i možete prelaziti sa jedne na drugu liniju. U autobusu, vozaču kažete dokle idete i on sa kartice koju prislonite uz aparat, skida određenu svotu novca.

Za trasport se može (i preporučljivo je) koristiti i sistem besplatnog iznajmljivanja bicikala EcoBici. Za ovo je potrebno da se registrujete na njihovom sajtu (potreban je sken pasoša gde se vidi datum ulaska u zemlju). Bicikli se iznajmljuju na sat vremena i posle ih je potrebno zameniti na nekoj od stanica kojih ima mnogo po gradu. Ulice su široke, sa dosta traka, uglavnom jednosmerne, sa dosta trotoara, drvoreda, odvojenih biciklističkih traka i sl. Semafori za aute stoje na suprotnoj strani raskrsnice, a za pešake ih često ni nema. Ljudi dosta prelaze ulicu van prelaza ili čak na crveno, ako nema gužve. 

Ceo BA je jako skup! Duplo skuplji nego BG. Neke stvari se mogu naći relativno jeftino, ako znate gde da tražite, ali neke (poput pića u kafićima i hrane u restoranima, pa čak i fast food) su jednostavno preskupe. Ipak, postoji dosta besplatnih sadržaja koji se mogu obići poput posete Recoleta groblju ili Botaničkoj bašti. Mi smo ceo centar grada peške obišli: Recoleta, Palermo, Retiro, San Telmo, Boca, Puerto Madero... Nagledali se svega i svačega, ali se i razbili od hodanja! :biggrin:

Nema javnih česmi (samo dve smo našli za tih šest dana). Besplatnog WiFi-a ima, ali on ponekad radi ponekad ne. U kafićima, ima neta naravno, ali računajte da kafu ispod 2 evra nećete naći u centru. Engleski priča jako malo ljudi, čak i mlađih, tako da ako ne govorite španski, spremite bar nekoliko fraza ili nosite one knjižice sa sobom.  Offline mape i guide-ovi puno pomažu. Pare se menjaju u Florida ulici (koja je kao naš Knez) gde su na sve strane dileri, kao nekad kod nas, koji viču "Cambio, cambio...". U zavisnosti od količine para koju menjate, dobićete povoljniji kurs, ali mi smo najbolji (onaj koji smo zapravo i našli na netu kao zvanični kurs) dobili, kao što sam već rekao, na aerodromu.

Grad je prelep i mogu slobodno reći, najlepši u kom sam bio. Stari delovi grada su baš onakvi kakvim ih zamišljate, a novi... pa eto zanimljivo je i to videti, ogromne stambene i poslovne luksuzne zgrade od stakla. Mnogo, mnogo parkova. Grad je živ i stalno se na ulici ili u parku nešto dešava... 

Ne bih sad opisivao gde smo bili i šta smo videli, hteo sam samo da napomenem par praktičnih stvari koje mogu biti od koristi nekome ko dolazi u BA. Ako nekog nešto konkretno zanima, pitajte, ako znam, odgovoriću. :smile:

1 hour ago, Wazza said:

Pare se menjaju u Florida ulici (koja je kao naš Knez) gde su na sve strane dileri, kao nekad kod nas, koji viču "Cambio, cambio...". U zavisnosti od količine para koju menjate, dobićete povoljniji kurs, ali mi smo najbolji (onaj koji smo zapravo i našli na netu kao zvanični kurs) dobili, kao što sam već rekao, na aerodromu.

Do relativno skoro je u Argentini postojao zvanicni kurs dolara (koji je tamo glavna strana valuta) i kurs na crnom trzistu, koji je bio neuporedivo bolji. Tad je svakako bilo isplativo menjati na crno, kod tih ulicnih dilera, ali, to je sa sobom nosilo i rizik da budete prevareni, znamo vec kako je to kod nas bilo devedesetih. Ipak, dosta ljudi je to praktikovalo i to je solidno i uglavnom bez problema funkcionisalo. Mislim da je aktuelna vlada/predsednik ukinuo taj dvostruki kurs i sad ima jedan, jedinstveni, koji je primenjiv svuda. Moguce da i sad ponegde ulicni dileri imaju malo povoljniji kurs, ali za to ne vredi rizikovati. Posto planiram da vrlo uskoro odem do Argentine, malo sam se interesovao oko razmene novca i bas sam i naisao na podatak da je najbolji kurs, uprkos svim dosadasnjim iskustvima i logici - na aerodromu, kao sto si i napisao. 

Koga zanimaju svi detalji i precizne informacije, neka malo progugla, ovde samo sam svojim recima i po secanju, prepricao ono sto sam iscitao i zapravo samo potvrdio info iz prethodnog posta :smile:

Edited by Dragance

• 4 months later...

Dragance, daju maalko bolji kurs na floridi, al treba da bunaris....inace, jeste prevoz jeftin, al moj je savet bajs...ja sam prokrstario buenos aires bajsem za 4 dana, nema gde se nisam zavukao...ali mi je puerto madero, novi deo izmedju onog ogromnog parka prirode i la plate, stvarno ostavio utisak...i mnogo su mi se svideli ti neki rezidencijalni kvartovi, tipa las kanjitas, belgrano ( mada belgrano ima i svoj ``centar``, nesto kao pozeska na banovom brdu heheh)...bajseva za iznajmljivanje i nema bas puno, sto me malo i razocaralo, s obzirom da ukolini, tipa montevideu, mozes da iznajmis najnovijeg trek-a na milion mesta...preporucujem radnju u san telmu, na avenida indepedencia, ugao sa av. defensa, tu je neki fakultet za vizuelne umetnosti, lako se nalazi..bili su bas predusretljivi....to je bilo prosle godine, tako da ne znam dal se otad nesto promenilo sto se radnje tice....prvi put sam bio u buenos airesu pre 3 godine, i isto sam krenuo pesaka, kao wazza, al brzo zakljucio da tako stvarno necu nigde stici heheh...jer je oogroman,  a u stvari ide jako u duzinu.....nesto tipa rija dragance zar ne, tipa milion kilometara uz obalu :)...mada naravno, ovi gradovi uopste ne lice...

Edited by bam-bam

• 1 year later...

Pozdrav svima, nov sam na forumu pa ne znam da li je već neko pisao o ovoj temi. Naime, zanima me najjeftinije moguće putovanje u Argentinu. Cimanje uopšte nije problem ni u odlasku ni u povratku (znači bilo iz Temišvara, Budimpešte...  Ili iz Beograda do recimo Paragvaja itd...) Datumi nisu bitni isto tako. Nadam se da je neko imao iskustva kada je najjeftiniji let do tamo.      Unapred hvala!

6 hours ago, Maraton said:

Pozdrav svima, nov sam na forumu pa ne znam da li je već neko pisao o ovoj temi. Naime, zanima me najjeftinije moguće putovanje u Argentinu. Cimanje uopšte nije problem ni u odlasku ni u povratku (znači bilo iz Temišvara, Budimpešte...  Ili iz Beograda do recimo Paragvaja itd...) Datumi nisu bitni isto tako. Nadam se da je neko imao iskustva kada je najjeftiniji let do tamo.      Unapred hvala!

Zapravo iz Beograda je najjeftinije,cena je oko 600e povratna (presedanje u amsterdamu i riju) putovanje od 25 novembra do 6 decembra

Gledaj i Katar ervejz, mogu da se ubodu dobre ponude, iako se prvo leti u drugom smeru. Takodje, Air Europa iz Madrida, ako ti nije cimanje da kupis odvojene karte.

Imas iz Barselone "lowcost" za Buenos Aires, bude nekad povoljnih karata bas, uglavnom samo sa rucnim prtljagom, moze da bude opcija. Valjda se flylevel zovu, neka cerka firma Iberije. Mislim da cak i kad pretrazujes preko Iberije, izadju i njihove karte.