Jump to content

Featured Replies

Ako ovo čitaš, ideš iz Istanbula za Sofiju, odatle imaš 2 polaska za Niš a valjda i neki za Beograd, nisam siguran. Voz imaš svakako.

Proveri. U svakom slučaju, nice trip.

Prevoznık Metro ıma svoje...kako da to nazovem, postaje, fılıjale, na dosta mesta po gradu, pa mı je tako ovaj turcın pomogao (on je zıveo u bugarskoj pa zna bugarskı ı malo ruskı, sporazumevamo se) - ızvadıo sam kartu za vecerasnjı polazak sa glavne, krece u 23h. Cena je 25 eura, sutra ujutro sam u Sofıjı oko 8:30, sto menı ı odgovara, nısam hteo da stıgnem veceras kasno u Sofıjı, sta da radım tamo po gradu, pa sam potrazıo ovog lıka, nasao ga cudom, malo jeo, mozda cu se malo prosetatı, vıdecu...Interesantno je da sa tıh fılıjala Metro prevoznıka ıma obezbedjen prevoz do glavne stanıce, tako ja ıdem. Rekose mı da u 21:40 on krece s tog mesta gde kupıh kartu (Taxım) do glavne stanıce...

Inace, ja sam zaboravıo da kazem da sam verıo curu u Jermenıjı...  :)

E svaka ti čast..ovaj Miloica mislio da tvoja cura ima dečka,spetljali se on i onaj Relja,ha,ha)))..ma znam da neko slabo kapira)))..a Jermenke su dobre ženske,imao sam priliku da vidim u Turskoj(verovatno turistkinje)..imaš kakv sajt iz jermenije,i ja bih išao))))..ajd dogegaj srećno do Srbije..

Ма брате ја сам се мало шалио. Нисте ваљда мислили да се овде ради о бигамији? :D

Е свака ти част што си верио девојку! Честитам!

Неко дефинитивно слабо капира шалу ;)

Марко, верио се с цуром или оверио цуру?  :-\

Iz Sofije postoje samo 2 busa - u 7:30 ujutro i u 16h. Nish express. Voz ima, tako mi rekoše, u 12:25.

Cena busa je 54-55 leva, a cena voza je, mislim, 44. Ja nisam znao vreme kada kreće iz Sofije, pa sam u Sofiju stigao iz Istanbula oko pola 9h. Kada sam video kada tek imam bus, nisam verovao. :( Odem na železničku, u 12:25. Ali, ja vozove izbegavam godinama, no ako moram i jedini mi je to izbor - onda bih verovatno išao njima. Pomislio sam da ću dati kondukteru par eura ili leva, kao sam čitao ovde na forumu, i sve super.

Išao neki bus do Praga, preko Budimpešte. I kažu mi tamo iz nekih agencija (koje sam pitao za Bg ili Nish) - pitaj da li će te oni povesti do Bg-a, to mi je i onako usput. Ja se oduševio. Bilo oko 9:30. Kad ono - mosha.

Neće, kažu da ne bude problema sa pasošem, jer oni valjda voze samo tu određenu liniju i ne smeju da se zadržavaju tek tako, kazne su i do 2 000 eura.

I ja se tu tako motam, kad mi prilazi jedna žena i pita me gde ja idem. Ja joj objasnim, ona mi kaže 'pa evo ti ovaj bus za Prag, možeš s njim...' Sve ja njoj kažem natenane šta je problem. I pozove ona mene u kancelariju, ima ona neke kancelarije, te turističke, i pozove par brojeva, i na kraju mi sredi neki bus što ide za Barselonu i Madrid (!), i ja tako uđem u taj bus, doduše on je kasnio zbog magle (a i nikada da krene), voz sam izbegao iako sam mogao i njime otići, za par leva, platio sam cenu buske karte koliko ona stvarno košta, i super stigao za Bg. I ne žalim što sam tako došao, jer nisam mogao podneti da se maltretiram vozom.

Uglavnom, bitno je znati da iz Sofije ima samo 2 polaska za Nish i odatle se hvata veza za Bg i NS i još neka mesta - u 07:30 i 16. Cena karte je 54 ili 55 leva. I to je to.

• 6 months later...

Неко дефинитивно слабо капира шалу ;)

Марко, верио се с цуром или оверио цуру?   :-\

Oženio.  :spot:

• 1 year later...

Divna zemlja, divni ljudi. Kada bi ukinuli nama u potpunosti vize, bilo bi još bolje.

• 7 months later...

Wow, hoću da odgovorim na ovu temu, kad mi se pojavi crvenim slovima:

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.

Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.

Pa naravno da sam siguran da hoću da napišem nešto.  ;D

Divna zemlja, divni ljudi. Kada bi ukinuli nama u potpunosti vize, bilo bi još bolje.

10-ak dolara za vizu koja se bez problema dobija na ulazu nije najveći problem, ja bih više voleo da nam ukinu vize za Iran, recimo.  :cry22:

Evo ovako, ja sam pisao na par sličnih tema koje su u vezi sa Jermenijom (pa i Gruzijom). Planiram da idem u Jermeniju ovog leta, pa pomislih neki update ne bi bio loš.  :pivoooo:

Putovaćemo avionom. Već smo kupili 2 povratne karte, Beograd - Warshava - Yerevan. Cena je 760 eura (u cenu je uračunata i karta za našeg sina od 5 meseci). Interesantno, od februara pratim cene, nisam našao ništa od 814 eura, preko Moskve (Aeroflot). Ovo nam odgovara. Jeste da se čeka 7 sati u Varšavi, ali u povratku je manje. U stvari, najbitnija je cena, to je nama stvarno povoljno.

Mislim da za Yerevan i Jermeniju uopste, najbolja varijanta je Pegasusom iz Beograda za Tbilisi preko Istanbula pa onda busom ili vozom za Jerevan.

Mislim da za Yerevan i Jermeniju uopste, najbolja varijanta je Pegasusom iz Beograda za Tbilisi preko Istanbula pa onda busom ili vozom za Jerevan.

Zavisi šta smatraš pod izrazom "najbolja varijanta." Prvo, voz do Jerevana putuje dosta dugo, bus nešto manje, znači, to i nije neka solucija za nas (možda nekom ova varijanta odgovara, zato kažem zašto meni ne odgovara). Drugo, pogledaj ovo:

Screenshot_2.png

615 evra 2 povratne karte (plus bebac) Bg - Tbilisi? Dodaj još nekih 5 - 6 sati (ako ne i više) iz Tbilisija do Yerevana - maršutkom.  ;D

Ovo je dobra varijanta jedino ako neko ne želi da se mlati sa busevima po Turskoj, već hoće pravo za Gruziju, tu ostane par dana i onda nastavlja dalje.