Jump to content

Featured Replies

Posted

ok, planiram sa drugom put po evropi i to ruta

bgd-minhen-amsterdam-kopenhagen-stokholm-kopenhagen-berlin-bgd

(veoma ambiciozno ali ruta je ta jer imamo dz smestaj u tim gradovima :))

i kako bi prosli najjeftinije moguce prvi izbor nam je bio voz, i raspitala sam se o cenama, pojedinacnih karata i o interrail karti koja iskreno zvuci najprimamljivije jer je jedna za sve

problem je sto za 15 dana ona je 399 e

sad me zanimaju neke druge, jeftine alternative, vasa iskustva, low cost letovi, popusti, hrana, gradovi, sve sve sve sto mi mozete reci do sitnica gde ici u wc kad je hitno :P

kada je putovanje? ako je sada na leto, onda je kasno za low cost avio karte. sve do septembra je skupo.

mislim da je bus jeftiniji u nemackoj i skandinaviji ako se kupi unapred. postoji eurolines neka karta slicna interrailu pa se ide svim eurolines operaterima za bus prevoz, ne znam koliko kosta. mozda je i skuplja od interraila.

stopiranje je najjeftinje ali opet mnogo ljudi to ne voli da radi.

ako bi sada trazili low cost avi prevoz, mozda bi bilo dobro da prvo letite za berlin pa odatle do rostoka na baltickom moru busom i onda odatle do stokholma brodom. posle busom do kopenhagena pa amsterdam pa minhen.

ok, planiram sa drugom put po evropi i to ruta

bgd-minhen-amsterdam-kopenhagen-stokholm-kopenhagen-berlin-bgd

(veoma ambiciozno ali ruta je ta jer imamo dz smestaj u tim gradovima :))

i kako bi prosli najjeftinije moguce prvi izbor nam je bio voz, i raspitala sam se o cenama, pojedinacnih karata i o interrail karti koja iskreno zvuci najprimamljivije jer je jedna za sve

problem je sto za 15 dana ona je 399 e

sad me zanimaju neke druge, jeftine alternative, vasa iskustva, low cost letovi, popusti, hrana, gradovi, sve sve sve sto mi mozete reci do sitnica gde ici u wc kad je hitno :P

399 eura je za mesec dana. Uzmi onu što izabereš 10 dana u okviru 22 dana da putuješ ta ti je 239 eura, trebalo bi dovoljna da bude.

Vi bi da idete u Kopenhagen a puno vam je 399 evra? Pa tamo je casa vode 5 evra, kako vi mislite da prezivite uopste?

Vi bi da idete u Kopenhagen a puno vam je 399 evra? Pa tamo je casa vode 5 evra, kako vi mislite da prezivite uopste?

pice pivo i kobaje :pivoooo::eat:

• Author

ma jeste kasno za low cost letove, zbog faxa moamo ici leti jer meni predavanja pocinju vec od 15 sept.

sto se tice kopenhagena tu smestaj i hranu imamo za dz, jedino u amsterdamu nam nije obezbedjeno, i planiramo da odsednemo u nekom od hostela, npr flying pig mi je zapao za oko za 15e...

meni nije problem da delim wc i spavam sa u spavaonici, jedino ne znam kakvi ljudi tamo idu i koliko je bezbedno?

ako nam ponestane para uvek mozemo da prodajemo lucky strike duvanske industrije vranje za 5 e :)

• 1 month later...

Kad smo vec kod cigareta, koliko paklica sme da se ponese kroz evropu?

P.S.

Ja krecem na slicno purtovanje:

Budimpesta

Bec

Bratislava

Prag

Berlin

Bilefild

Amsterdam

Pariz

Marsej

MonteKarlo

Venecija

Zagreb ili Temisvar zavisi od nacina prevoza

I na kraju kuci :)

Odlucili smo se za kombinaciju Voz i Stopiranje  ali pretezno voz.

I u principu je isplativo ici vozom samo koristi lokalne vozove i vozi se do granica a granicu prelazi alternativom da ne placas medjunarodne takse.

Kada krecete?

Mislim da je jedan boks regularno, ali ponesi koliko hoces, odnosno za tvoje potrebe... I raspodeli to ukoliko imas vise torbi. Nisam cula da su nekom oduzimali cigarete!

Jel neko u sledecim gradovima ovih dana?

Bec 20.08

Prag 21.08

Berlin 22.08

Amsterdam 23-24.08

Kasnije

Pariz

Marsej

Da se nadjemo jedni drugima, eventualno dopunimo jedni druge ili ako je neko vec na proputovanju a treba mu nesto iz Srbije da ponesemo.