Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovako da li  ima neko zainteresovan za ova putovanja trazimo saputnike svako putovanje je bezbedno i ne prelazi 600 do 800  dolara.

• Author

Mesec kraj avgusta i pocetak septembra bi krenuli ili oktobar kako se dogovorimo.

Sve zavisi od slobodnog vremena putnika.

Izmene puta mozemo menjati na licu mesta sve sa dogovorom.

Ja sam za ali bi mi novembar ili decembar vise odgovaralo. Fantasticna ideja. Jel neko od vas isao u te krajeve? Jel bi se islo drumski? Ja sam bio najdalje do Aqaba(Jordan)

• Author

Dobro sad smo vec na necemu tj za pocetak ovako moramo se dogovoriti koju rutu meni licno Iran je raj na zemlji ne samo po civilizaciji staroj 3ooo god vec po gostoljubljivosti ljudi.

Mi sa zapada tj iz Evrope nikad to necemo shvatiti njihovu gostoljubljivost ali nikada.

Dalje ovo je ujedno i najjeftinija tura nezaboravima da cemo ici kroz drevne gradove Isfahan,Siraz,Ahvaz Perzijski zaliv gde cemo se kupati  zaista divan put.

Ali svaki predlog je dobro dosao i svaka sugestija dakle ima sanse da odemo e sad iznesite vase predloge i sugestije.

Ja sam napravip plan puta sve sa troskovima iza jedan iza drugi put.

Cak za drugi sam napravio da iz Sudana odemo do Etiopije ili da iz Sudanske luke odemo za Oman pa za Iran velike su mogucnosti.

E sad na nama je da odlucimo kako i sta.

• Author

Da zaboravio sam da napisem sve sta cu kad volim da putujem i privlacime pre svega egzotika jer tu zaista ima sta da se vidi.

Ovako 3 put dakle ulazaimo iz Turske u Iran i idemo uz obalu Kaspijskog mora do provincike Khorasan i grada Masada i idemo u planine gde zivi nomadski narod GILAK kazu da su jako ljubazni tu je uz granicu Pakistana pa idemo u pustinjski grad Yazad pa dalje.

Zatim  sledeci put to je Turska misticna Sirija-Damask,Bejrut, Jordan_Petra kupanje mrtvo more.Zatim prelazimo zaliv pa u Kairo drevna Koptska cetvrt pa do Asuanske brane pa cemo videti kako dalje.

ETO KAO U ZIVOTU ZELJA JE PUNO A MOGUCNOSTI MALO 

Kako god...ja sam u srbiji 29og oktobra ali bi mi trebao jedan ili dva dana da odem da mahnem svojima...cisto da me vide uzivo...ogranicen sam na otprilike 30dana za put..nosim profi foto opremu tako da bi trebalo biti finih fotki...

• 2 weeks later...

Ovo zvuci dosta interesantno i delimicno se uklapa sa onim sto sam ja htela da vidim. No, cini mi se da ste svi muskarci, a je l primate i zene u drustvo? Tj. trebalo bi da nas bude vise raznih (mesano drustvo), ako se ide u oktobru...

aj da to pomerimo za recimo 1. novembar...jedina stvar koja meni mozda stvara problem je sto imam nekoliko americkih viza u pasosu ako idemo u Iran(provericu ovo jos...)...

@grace

...sto se mene tice uvek radije putujem sa zenskom osobom po takvim zemljama...ta cinjenica eliminise one smarace sto nude da vas za sitne pare odvedu do najblize,najbolje, najjeftinije javne kuce ili do kuce gde bi mogli da se ozenite...to je pogotovo izrazeno po latinskim zemljama

@a9020

evo odgovor na PM...nemam planove...znaci vi kazete datum i planove i ja se pojavim na mjestu zadanom za polazak...dakle prilagodljiv na sve uslove...

Ako uspem da uzmem odmor, ja bih mozda isla.

Samo.. Koliko planirate da se zadrzite? Jer ja sam, na zalost prilicno ogranicena vremenom, tj. imam ukupno 2 slobodne nedelje, a to je predpostavljam malo  :(

• Author

Nravno da primamo zene u drustvo kakva su to  pitanja vrlo je vazno da mi napravimo neki satanak pa da onda odlucimo mesto i vreme polaska.

Neka svako kaze svoje zeljke i ideje pa cemo sve lepo usaglasiti.

Kucu dogovor gradi mislim da bi smo uzivali u putu i da vidimo nesto zaista super.

• Author

Ja bih iskreno voleo da vidim manastir Svete Katarine  u Carobnom Egiptu i Sinaj ali i  Iran je caroban.

Ali kao sto rekoh sta vecina odluci to je najbolje vazno je pozitivna atmosfera.

• Author

da kazem jos nesto u septembru se ukidaju vize za Izrael pa mozemo skoknuti i do drevnog Jerusalima

Сасвим случајно сам налетио на форум и на тему, па се извињавам ако је мало преслободно да улећем одмах у дискусију.

Радо бих се прикључио путовању, а неких искустава имам са тим дијелом свијета (4 мјесеца живота у Либији, у срцу Сахаре).

Посебно ми се допада да има неко коме је до путовања у Иран. Лова није проблем.

Крај августа и почетак септембра за ову другу туру је идеалан, с обзиром на климу, док је за Египат (а и Судан) повољније у октобру.

Мада, имаш ли икаква искуства са Суданом, тамо је на 2 локације у држави на сцени латентни грађански рат, а режим је прилично чудна мјешавина војне власти, социјализма и прилично строгог ислама.

здраво свима....

дивна идеја, заиста, али - нажалост, ја не могу ове године са вама, будући да 16. о. м. крећем за Стамбол и Кушадаси, плус мало на Самос..... значи, ја ћу се зауставити у Турској....

но, за следећу годину, Боже здравља, планирам Сирију, Јордан и Египат сигурно, можда успут Либан, Индију и дефинитивно Иран, јер како рече а9020, цивилизација стара 3000 година чува своје чари непромењеним све до сада, и заиста је то мирис нечега што човек мора да осети својим чулима.....

стога бих био захвалан да ме примите на тај састанак поводом планирања свог пута, ако је у БГу или околини, да покупим белешке и можда лупим-предложим нешто паметно.....    ::crazy:

поззз...

Ja sam streberski sve iscitala, po'vatala beleske, ponovo iscitala... i kad vi u stvari idete?

Dakle meni je prva opcija najprihvatljivija, ali posle se rasteglo na oktobar, decembar i zelje za nerednu godinu  clap.gif' alt=':clap:'>

Ak' ima neko sastancenje ili mailing lista, molim da me se prikljuci :-)

zelje za nerednu godinu

јел то неко мене спомиње???

да, моје жеље су за следећу годину, али то нема никакве везе са овим растезањем.... ццц......

Mi (1+1) smo u Amanu 26 ili 27. septembra. Odatle Petra, Aqaba pa Egipat na 20-40 dana. Povratak preko Soluna krajem oktobra ili pocetkom novembra. Ima li koga u tom periodu?

Sta da ti kazem? Tu smo gde smo, vec nedelju dana na mrtvom moru (sa druge strane Jordana) je temperatura preko 40. Cak i za dnevne izlete (Masada, Jerusalim...) lokalci se cude. Neka zahladni, kraj septembra je ok. Do tada ne mrdamo!

Кад ћемо да мало конкретизујемо ситуацију? Мислим на састанак заинтересованих и тако то. zvizhd

Mi smo nasu situaciju konkretizovali. Na putu smo vec duze :blob: A u Aman stizemo 26-27. septembra. Moze i sastanak. Aman 27. septembra.  :pivoooo:

• Author

Evo ja cu biti kratak i jasan sastanak u BG 1 septembra ili prva subota ili nedelja u s.