Jump to content

Featured Replies

Izgleda da su se prilike malo popravile u Barseloni od poslednjeg posta.Bila sam letos sa cerkom i nismo imale licno nikakvih losih iskustava.Pre puta sam bila malo uplasena losim iskustvima ljudi tako da sam se "dooobro"psihicki pripremila.Posle dugog trazenja kupim specijalno za put zensku torbu sa rajfislusom(za setnje po gradu)bas"nezgodna za brzinsko otvaranje",iznajmila sef u hotelu i smestila sva dokumenta i novac.Po izlasku smo nosile samo male sume novca...A najbolja ili najgora stvar:Prvi dan po dolasku:smile::psuje:-sedimo na klupi ujutru oko 9-10h.na trgu Catalunya,a ono na susednoj klupi momak spava a kraj njega sedi Marokanac-otvara rajfislus na dzepovima momka nonsalantno uzima sadrzaj,pogleda okolo bez straha (vidi da ga posmatramo) i ode.To je bilo jedino blisko iskustvo sa dzeparenjem.Grad mi nije delovao nesiguran,ima dosta policajaca koji se setaju ulicama....

Ja sam bila prosle godine za Novu i pored x ljudi koliko ih bilo svuda u gradu , metrou itd, nikakvo lose iskustvo nisam imala.  Do 2-3 ostajali nocu napolju, setali, nikada nista... 

Deluje mi kao grad gde niko ne obraca paznju na ljude okolo...

Prvi dan po dolasku-sedimo na klupi ujutru oko 9-10h.na trgu Catalunya,a ono na susednoj klupi momak spava a kraj njega sedi Marokanac-otvara rajfislus na dzepovima momka nonsalantno uzima sadrzaj,pogleda okolo bez straha (vidi da ga posmatramo) i ode.To je bilo jedino blisko iskustvo sa dzeparenjem.Grad mi nije delovao nesiguran,ima dosta policajaca koji se setaju ulicama...."

A što ne bi bio bez straha kada vi samo posmatrate?

A sta da uradim kad nigde nikoga uokolo,ni gradjana ni policije(poznato je da u Spaniji ljudi mnogo kasnije ustaju-radnje se otvaraju tek oko 10h),prvi put u stranoj zemlji uopste,a usto putovanje u svojoj reziji,bez agencije,nenaspavana,tek stigla sa aerodroma.....cccc,lako je vama iskusnima da pricate.Pa sada bih i ja mozda drugacije reagovala ali ipak stavite se u moj polozaj u tom vremenu:huh: .

• 2 years later...

Naleteo sam na ovaj video.Pa eto,ucite se od "21st century Oliver Twists"-ova:rolleyes:

https://www.youtube.com/watch?v=cpBhdISCH4o

Gledajte ih kako planiraju,koga napadaju (naravno,udaraju na nemocne,stare ljude,zene sa decom,itd.;za Rumune i Cigane se u videu kaze da kradu i od male dece),kako izvode akcije,itd...ucite se na ovim primerima.

Inace,mogla bi ova tema (da se merge-uje sa drugom slicnom temom plus) da se preimenuju u neku "opstu" temu ("Sigurnost u inostranstvu" ili slicno).Svakom bi posluzila,jer svakom moze da se desi da ga "opeljese" (i meni se to desilo,sta cu).

P.S. - Related video (Barcelona pickpockets):

https://www.youtube.com/watch?v=vDXdJG3ZYhw

Bio pre mesec i po dana - nikakav problem. 

Ipak je to sa jedne strane stvar srece - da ne nabasaju bas na tebe, ali i iskustva - da sebe ne stavis u okolnosti u kojima si laka zrtva... Iskustvo bi trebalo da te izvadi iz vecine situacija, ali se nekada nekome zalomi da cak ni ono ne pomaze. 

Vezbaju oni (ti,dzeparosi).Nekada zrtve ni ne primete da im se nesto desilo.

A sto kaze onaj na pocetku videa "biramo one koji nas nece juriti".Znaci,stare/slabo pokretne osobe (jebote,onaj objasnjava kako opljackati zenu u invalidskim kolicima:bang:),majke sa malom decom,itd.Retko kad ce krenuti na muskarca (sem na one koji su vidno pijani ili drogirani,ti su laka meta/nece ih juriti).

Malo mi je i otvorio oci taj video.Da vise obratim paznju na sigurnost,posto uglavnom nisam vodio racuna o tome.

Jebote,one devojke/zene iz Bosne (iz drugog videa - Barselona) su mi bas...uzas.Em udaraju na saosecanja (traze navodno neku humanitarnu pomoc),em posle jos dodatno kradu od tih ljudi koji im daju novac. (EDIT:sta je ovo,nema vise onog smiley-a sto povraca?) 

Ne znam sta mi je gore,one ili ovi sto otimaju od male dece telefone i pare za uzinu:death:

P.S. - Deo u videu,kad pricaju o nacinima kloniranja kreditnih kartica,me podsetio kad je @golosina pricala kako su im klonirali karticu u Palestini valjda :)

Edited by Laza GNR

3 hours ago, Laza GNR said:

Jebote,one devojke/zene iz Bosne (iz drugog videa - Barselona) su mi bas...uzas.Em udaraju na saosecanja (traze navodno neku humanitarnu pomoc),em posle jos dodatno kradu od tih ljudi koji im daju novac. (EDIT:sta je ovo,nema vise onog smiley-a sto povraca?) 

Tako operišu Rumunke u Parizu. Nekada ih policija pohvata, jednom sam naišla i videla, a šta je bilo posle ne znam. Videla sam samo bacanje spiskova. Bilo je i trudnica.

Edited by petrovna

• 3 weeks later...

Sudeci po otvorenim stavovima verovatno buduceg predsednika (rasistickim, sovinistickim, homofobicnim, itd), bojim se da ce tek da bude belaja u Brazilu (drugi krug izbora je u nedelju, 28/10). Jos uz najavljenu liberalizaciju prodaje oruzja, po principu SAD-a, tek ce da bude "vatrometa".

Tesim se i da je Tramp postao predsednik, pa je i dalje sve relativno ok.

Ali da ne gusimo temu o Barseloni.