Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanjce - uskoro krecem u Italiju i Isla bih turu Rim - Firenca - milano -Venecija (ili nesto tako, nije nista fiksirano). Naravno, niskobudzetno, koliko je to moguce u Italiji. Sad, zanima me vas savet/iskustva u vezi rezervacije hostela. Do sada, gde god da sam putovala, nisam nista rezervisala i uvek sam nalazila jeftinije hostele na licu mesta od onih koji nude rezervaciju preko neta (mahom hosteli koji ni nemaju web prezentacije). Pitanje je dakle - rezervisati ili ici na bum ? Naravno, preporucljivo je da budu dvokrevetne sobe, nisam bas za varijantu od 8 ljudi u sobi (mada ako stisne frka, citaj manjak para, bolje je od spavanja u parku  ;) ). Svaki savet je dobrodosao, pa i oni koji nisu vezani za hostele, od iskusnijih poznavalaca Italije u low-budget sistemu :) , sta obici (mozda nesto sto nije tako popularno, a ne treba zaobici itd)...Sta god vam padne na pamet.

Procitala sam vec ove seme za pres karticu (Srbija nacija novinara  :spot: ) i za regionalne vozove po Italiji.

E da, cula sam davno i za neke samostane po Italiji, gde iznajmljuju sobe po znatno nizim cenama i to cak u centru grada. Pa ako neko zna nesto vise o tome...ja nisam nista uspela nadjem na guglu.

Ovo i mene interesuje, konkretno za Veneciju i možda Rim, još nemam detaljan plan puta. Ono što sam ja gledao na netu, dvokrevetna soba nema ispod 35EUR pppn.

Za Rim hostel blizu centra ili u centru racunaj oko 35eur nocenje (drugar nocio pre mesec dana) a koliko sam razgledao ni u ovim drugim gradovima nije nista manja cena. Mozda da probas sa Couchsurfingom ako ne planiras da se zdrzavas duze u mestima.

U Rimu je sasvim OK hostel Marello (Via urbana 50), 30 eur po osobi u dvokrevetnoj sobi sa privatnim kupatilom. Ta cena je bila za novu godinu 2008/2009, mozda je tokom leta cena niza. Nemaju sajt, samo e-mail: [email protected].

• Author

Ok, hvala svima. Ja sam se nadala da cu moci ispod te cene da prodjem. Sta da se radi... U krajnjem slucaju, ostavimo ranceve, pa spartanje po gradu. U principu, vazno mi je da uvek moze da se nadje prenociste, bez rezervacije. Znam da gde god da sam bila, preko neta su bile ove ponude od 30tak eura za osobu, uz ponudu interneta, bazena i statijaznam. S druge strane, vecito sam po kojekakvim raspad zgradama u centru, nalazila one hostele ili bolje reci sobe, gde ima samo krevet i ormar, kupatilo ponekad zajednicko,ponekad ne, ali sve za mnogo manje para (20tak eura). Jedini mi je 'zent' da ne dodjem tamo, a da sve bude izdato, pa da moram da placam neku ogromnu kintu za prenociste.

Couchsurfing ovog puta ne dolazi u obzir, posto smo se kasno setili, ali dogodine svakako. U krajnjem slucaju, zapisacu par adresa ovih na periferije, pa ako all else fails...

:yok:

E da cenkaj se slobodno sa italijanima oko smestaja negde prolazi negde ne ali te nista nekosta da pokusas a mozda i ustedis ;)

U Veneciji možeš spavati na aerodromu (tačnije, u Treviziu), niko te neće dirati  zvizhd

• Author

U rimu postoji jedna vrsta socijalnog centra,koji je istovremeno i hostel,8e je nocenje,nije sjajno ali je pristojno..

http://www.lacittadellutopia.it/index.php?n=CittaUtopia.ContattiAmpMappa

E ovo zvuci odlicno. Samo pitanje, je l' moze tu svako (mis'im ne mora da ima manje od 26)?  I ako znas - jesu to one zajednicke sobe -sa po 6 kreveta?

EDIT-polsala sam mail. Jeste hostel, ali samo za one koji ucestvuju u raznim projektima, volontere itd

nije za opstu javnost :( Ipak je bilo suvise dobro da bi bilo stvarno  :cryy:

za volontere je uglavnom,ali i za ostale. sta su ti odgovorili u mejlu?

da sobe su po 6 kreveta,ali sada trenutno nema nikoga,tako da kada dodjes sam/a si u sobi

inace blizu je koloseuma 3metro stanice.

pozz iz Rima

• Author

E izvini zbog neodgovaranja, malo sam u guzvi ovih dana.

Na mejl su mi odgovorili da nisu za general public i da ne mogu da mi ponude smestaj. Da se se nadaju da cu naci odgovarajuci smestaj....Krace receno - oduvali su me. Ja sam u medjuvremenu ipak nesto bukirala. Mozda bih  i uspela da se uvalim kad bih im se pojavila na vrata, ali s obzirom da stizem uvece...malo mi je to nesigurno :)