Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav ljudi, planiramo jedan letnji trip u Grcku i imamo jedan problem :) drugarica ima (jos uvek) plavi pasos i potrebna joj je viza da bi isla, a hteli smo da cekamo last minute ponude da bi prosli jeftinije, a opet, za vadjenje vize joj je potrebna hotelska rezervacija.

Da li zna iko (i ima li iskustva) da li se jos uvek moze dobiti viza preko one "lazne" hostel rezervacije? Ili da odemo u agenciju i probamo sa njima da sredimo, cuo sam da su neke agencije otvorene za takvu "saradnju"  i da ti izdaju lazni vaucer u zamenu za odredjenu svotu novca? :D

Probajte ovu drugu opciju. Ja sam je koristila svojevremeno (2008. i 2009) kada Cesi i Grci vise nisu prihvatali "obicne" rezervacije napravljene preko neta nego su trazili original vaucer sa sve pecatom hotela. Agencija mi to zavrsila za oko 10 eur.

Bilo ne ponovilo se  ::crazy:

• Author

Da, pretpostavio sam da je to bolja opcija. Znas li mozda neku agenciju koja bi nam to sredila?

Hvala u svakom slucaju :)

Jednostavnije je da  izvadi novi pasos po hitnom postupku dobice ga za 3 dana ionako ce joj trebati

I ja mislim da je bolje da se iscima za novi pasoš, za kada to odlaže? Ako hoće da putuje k'o čovek, sad je trenutak da završi ovaj posao.

Uzgred, živim za dan kada više neću da slušam o starim pasošima:) Bilo ne ponovilo se.

Истина. Ја дуго нисам имао нови пасош и преломио сам и гужве и редове и узео га. Дакле, ко нема нов пасош сам је крив и нек се сналази како зна и уме. Прасе се не гоји уочи Божића. :) Ништа лилно никоме. :)

БТЊ. Постоје варијанте које за 50 еур ти изваде пасош за један дан. Распитај се о томе негде, ја сам само чуо да постоји. ;D

Ne znam bas koliko u last minute zelite da putujete, ali, npr, moj drugar je skoro isao sa starim pasosem u Grcku, dobio vaucer od agencije kojom je putovao, otisao, sredio i cao. I njemu je bila frka oko vremena, ali je odradio. Sad, ne znam detalje, koliko treba da se ceka viza, ali verujem da je sad opustenije i nije guzva. Za slucaj nuzde, moze se.

Ali, svakako je bolji savet odmah u ponedeljak otici i poceti proceduru oko vadjenja novog pasosa, pa u avgustu gledajte  last minute.

• Author

Na zalost, vadjenje novog pasosa nije opcija posto je devojka prijavljena na Kosovu i mora da se odjavi i prijavi ovde negde inace nece da joj izdaju. A ta odjava/prijava je isto proces koji traje 2-3 meseca, tako da nam to ne radi posao  :(

Last minute aranzmani se obicno pustaju 10 dana pred polazak, za vizu pretpostavljam treba pet radnih dana, sto znaci da ako bi zakupili aranzman odmah prvog dana mozda bi i uspela da dobije vizu, mada je sve to vrlo vrlo knap. A downside je sto za last minute mora da se uplati ceo iznos aranzmana pa je to ipak rizik sa vecom kolicinom novca.

Videcemo sa nekom agencijom da probamo da sredimo to na vreme.