Jump to content

Featured Replies

Posted

Okvirni datum polaska je 12. septembar. Detaljni plan jos uvek nije konacan, ali bi trebali da sve uklopimo u nekih 15-17 dana.

Jel ste gledali mozda koliko bi to novca ispalo? Necu da idem sad septembra ali planiram pocetkom sledece godine...tako da bi mi svakako vas info dobro doso!

Mislim da mozes komotno da prodjes sa 500 evra po osobi. Mi smo potrosili oko 700 evra ali smo bili i u Egiptu i Tunisu.

Samo ako se malo uzdržiš od nepotrebnih suvenira, puno jeftiniji smještaj i sl. Kako god računam, ispada mi za dva tjedna nekih 500 eura, uključujući i put. Idem već možda u ponedjeljak.

Ali ako misliš 500 eura samo za boravak tamo, jelo i to, onda se i ne trebaš baš ogrničavati previše.

• Author

Tako je. Dobra stvar kod ove ture je to sto se obilasci nekih mesta mogu izbacivati ili ubacivati na licu mesta, zavisno od toga kako se stoji sa novcem.

Da, to. Super je tura pogotovo za početnike u tome (ko što sam ja) Ako potrošim pare već do Damaska, mogu nazad za badava u svakom trenutku.  clap.gif' alt=':clap:'> Ali to se neće dogoditi, moram do Petre stići pošto poto.

Ne znam šta podrazumevaš pod uzdržavanjem, ali mi smo uvek spavali u hotelima, jeli po restoranima, kupovali smo suvenire, išli po muzejima... a bili smo još i dva dana na Siciliji gde je bilo i najskuplje. Zajedno sa svim kartama i vizama smo imali trošak od oko 1300 evra za nas dvoje, 3,5 nedelja.

Hotel: 5-10 evra na dan, puta 25 = 250 eur (gornja granica, mi smo platili manje)

Luksuzan ručak: 5 na dan, puta 2 za dve osobe, puta 25 = 250 eur

Pivo: 1 eur, prosečno 2 na dan = 50 eur

Karte: avion do Sicilije 20 eur, voz do Palerma 6 eur, brod do Tunisa 28 eur, avion do Kaira 80 eur, bus do Nuweibe 10 eur, brod do Aqabe $70 (54 EUR), taxi do Aqabe 2,5 EUR, bus do Ammana 5 EUR, minibus do Damaska 6 EUR, bus do Palmire 3 EUR, voz do Alepa 1 EUR, bus do Antakije 6 EUR, bus do Vana 20 EUR, bus do Istanbula 25 EUR, bus do Sofije 25 EUr, bus do Novog Sada 25 EUR = 316,5 * 2 = 633 evra za dve osobe

Ostatak od 200 evra smo potrošili na taxije, ulaznice, suvenire, sladoled, slatkiše itd. Računica ustvari nije ni tačna jer smo u Tunisu i Turskoj Couchsurfovali, tako da smo za smeštaj potrošili manje nego što sam tu naveo.

Ups, plus vize! 25 EUR egipćanska, 10 EUR turska, 10 EUR sirijska izlazna, puta 2 = 90 EUR

Da, bilo je tako oko 1400 EUR za dve osobe...

@chaba

Svaka cast za info...kako li si se samo setio svega!

respect!  pijjj

Nisam se setio nego sam zapisao, kako bih ubedio neke ljude da za ovakvo putovanje ne treba 5000 evra  :P

• Author

Par ljudi me je kontaktiralo preko privatnih poruka uglavnom pitajuci koliko je para potrebno za put. Evo i odgovora.

Zamisljena relacija putovanja je Srbija-Sofija-Istanbul-Antakija-Alepo-Damask-Aman-Damask-Bejrut-Alepo-Istanbul-Sofija-Home, sweet home.

Osim u Sofiji i Antakiji, u ostalim gradovima se spava. Oni ce biti baza za izlete do turistickih atrakcija.

Cena prevoza ce okvirno izneti 160-170 eur. Do Sofije se putuje vozom, a dalje uglavnom autobusom ili minibusom. Turski autobusi su "svemirski" u odnosu na ove na koje smo navikli, a u arapskim zemljama su podnosljivog kvaliteta, cistoce i sl.

Tacan broj nocenja se jos uvek ne zna. Pretpostavka je 13-14. U najgoroj varijanti, prosecna cena nocenja ce biti 10eur. U Istanbulu i Bejrutu je malo skuplje, ali je zato u Jordanu i narocito u Siriji nocenje 5-7eur.

Vize. Jos uvek nemam pouzdanu informaciju da li je zaziveo bezvizni rezim izmedju Srbije i Turske. Jos jedna stvar zbog koje ne mogu reci koliko je tacno novca potrebno za vize je to sto sirijci nekad naplate izlaznu taksu kada se ide u Liban, a nekada ne. Koliko sam shvatio, sve zavisi od slucaja do slucaja. Opet, u najgoroj varijanti, za vize ce biti potrebno oko 45 eur.

Znaci prevoz+smestaj+vize=350 eur

Ostalo ide na na hranu (koja je prilicno jeftina), ulaznice, transfere do turistickih atrakcija (promenljiva kategorija koja zavisi od cenkanja).

Tako da se sa 500 eur sigurno moze proci bez ikakvog ustezanja.

• 4 weeks later...

ja sam vec isplanirao da odem, ali saputnik mi je odustao. izvadio sam i vizu, poslao sam ti poruku na private, pa se cujemo

• 3 weeks later...

е, ако не касним са информацијом - турска је виза још увек потребна, лако се добија на граници и кошта 10 е...

до Софије ће воз вероватно каснити 2-3 сата, али верујем да ћете стићи да ухватите последње поласке за Стамбол...

леп провод, и чекамо да чујемо утиске......

селам алејкум....  ;)

A koji bus vozi Sofia-Damask?? "Zeitouni"?? Koliko je karta i koliko putuje do tamo??Jeli direktan ili se preseda u Istanbulu??

и, какво је стање на фронту???

јел уживате? фино време, ниске цене?

позз....

Cetvoroclana ekipa se vratila sa ture :)

Kalconi je bio dobar organizator, hvala.

Sve je bilo ok, osim sto su nas odrali u Petri - 50$ ulaznica - poskupela.

Bezobrazluk krajnji, a od 1. novembra dizu cenu na 70$.