Jump to content

Featured Replies

Posted

Драги љубитељи авантуре и очаравајућих лепота,

овом акцијом се опраштам од званичног вођења кроз Лазарев кањон, те бих искрено желела да вам покажем још пар кутака (сваке године сам мењала трасу, јер тамо има много тога за видети), како бисмо заједно заокружили нешто што ме надахњује више од деценије. А очигледно и многе од вас, обзиром да сте акцију понављали. Сваки пут је остао незабораван, и заиста ми је необично драго што смо те утиске поделили; несумњиво ће тако бити и сада. Радујем се томе и позивам вас да још једном скоцкате време за јединствени Лазарев кањон, јер он то увек вишеструко награђује :-)

Детаљан план можете видети на страни:

http://www.stazeibogaze.info/2010/06/25/lazarev-kanjon-gordana-atanasijevic/

једну од репортажа на:

http://www.freebiking.org/Freecanyoning/2008/Lazarev/Lazar.html

и најзад, визуелну позадину (ппт.) преузети на:

http://www.freebiking.org/RAZNO/LK_prezentacija.html

Срдачан поздрав!

Гордана

• 1 month later...

bokas

evo ponovo sam procitao Gordanin post i nisam nasao odgovor na moja pitanja, a da ti procitas moja pitanja ponovo?

ponudjena reportaza je sa prethodne ture ako se ne varam. Lep pozdrav

Tura je realizovana, ja sam bila na njoj. Reportaža koju je Goca postavila jeste sa predhodne ture i ne verijem da negde mozes naci sa ove, bar koliko ja znam.

• 4 weeks later...

Ako je to nazalost njena poslednja tura  u Lazarevom kanjonu,neko bi to trebalo nastaviti ,neko iz ekipe ko je bio sa Gordanom.Moja preporuka je da kroz kanjon vodi neko ko je par puta prolazio.                                                                                                                                                                                Mi smo to uradili sa malo vise avanturistickog duha ,i bilo je odlicno ,samo bar jedno 5,6 bespotrebno predjenih kilometara.  Pa Dragane izvoli probati.                                                                                                      https://www.klubputnika.org/Putopisi/3501-lazarev-kanjon

Из репортажа се види да је нечије искуство и познавање кањона неопходно па ако се неко усуди да води нека се јави, имам неке заинтересоване пријатеље (потпуни почетници, средњих година)

za prolazak ti treba komplet oprema. Obavezno gojzerice i moraš nositi vodu sa sobom i to bar 2l pošto je kroz kanjon nema. Na turu bi trebalo da se krene isto ko i kod Goce u petak popodne da bi u subotu ujutru krenuli  u kanjon. Tako da bi imao dve noći u šatoru. Računaj da ćeš svu opremu morati da nosiš sa sobom pa proceni da li ti tvoji prijatelji imaju dovoljno kondicije da pešače sa tim jedno 6 sati. Ali vredi otići kanjon je stvarno prelep  :D

Ima li zainteresovanih vodica? Ja sam jedan od potencijalnih ucesnika za avanturu :)

pijjj ja iskukala ovaj vikend u firmi. Planirala sam na Maljen sa planinarima ali......... Laza je Laza pa da idemo ja sam već bila u kanjonu  ;D

Rado bih vam se pridruzio i ako sam bio pre mesec dana,ali svakako vredi ici ponovo.Do kraja meseca nisam u Srbiji pa ako se odlucite da to bude pocetkom oktobra vidimo se. :kamp: A i ipak bih preskocio septembar u kanjonu. ;D

sad me uplaši. šta fali septembru?  jel to zbog nekih gmizavaca ili zbog vremena?

:spot: ja sam rezervisala u firmi vikend 02 i 03 oktobar za cunjanje okolo naokolo pa ako odgovara taj termin ja mogu tad  :kamp:

Ja bih trbalo 30.  da krenem za Srbiju nadam se da cu prvog stici. :stop: Tako da odgovara,ako se odlucimo za kanjon,mi bi drugog trbalo da krenemo uz kanjon ,samim tim bi u petak trebalo nociti pre pocetka kanjona. Sto bi se raklo taman se uklapam. ;D

onda ostaje da se dogovorimo za odlazak 02.10.

:mah: srećan put i lepo se provedi

Imamo jos nedelju dana za dogovar,da li otvoriti novu temu ili nastaviti ovde. :gossip::kamp:

Može ovde. Ja neću moći da idem za vikend 01.10. i pre nego što me ko god  :maddd: da kažem da je iz vrlo opravdanih razloga.

:dance: častili su me odlaskom na Olimp  :D idem u petak uveče a vraćam se u utorak jutrom. Ako preživim uspon  lol::

:-[ ko bi to odbio?

Ako se ide 2. kada se onda završava sa obilaskom?

Bitno mi je jer 1. imam fakultet, onaj svečani prijem  :roll: a mislim da mi predavanja kreću već 4.

Bitno je cime i odakle dolazite.Trebalo bi u petak dakle prvog nociti na pocetku kanjona,ujutru ,dakle drugog,treba krenuti uz kanjon najkasnije do 10,mada je i to kasno ali je tolerantno,sto otvara mogucnost doci i drugog pred polazak ,koliko je to dobro ne znam ,ali jedna od mogucnosti. Drugog bi trebalo proci kanjon i nociti na izlasku . Treceg krenuti ka Zlotu i Boru,trebalo bi stici do Bora najkasnije do 14.30 mislim da je tad zadnji autobus ka Beogradu,treba proveriti. Ako ako se ide kolima,mnogo je lakse ,nismo ograniceni vremenom,imali bi i vremena za koju ispred prodavnice u Zlotu. :pivoooo: Veoma bitno koliko ce nas biti ,troje je neka zadnja cifra za polazak u kanjon,ispod toga ne bi trebalo ici.  nono Mozda ja mogu iskopati nekog,ali to uvek bude idem pa ej iskrslo nesto. ;D

• 2 weeks later...
  • Author

Dragi prijatelji, žao mi je što tek sada vidim o čemu se pričalo nakon moje najave, izvinite.

U načelu, može se reći da i nije neophodan vodič. Ja ga nisam imala, upoznavala sam Lazu postupno, istraživanjem, godinu za dodinom, ali za to je neophodno vreme. Ako pak želite tokom planiranog vikenda (uključujući polazak u petak popodne) da uspete u nastojanju da prođete određenu partiju željenog predela, morali biste poraditi na detaljima i isplanirati trase, kako biste uspeli da upoznate i vidite suštinski važne (i lepe) stvari, zbog kojih ovaj predeo i jeste takav kakav je. Prezentacija koju možete preuzeti na www.freebikikg.org vam može biti od koristi.

Imajte pri tom u vidu da sam kanjon NIJE MOGUĆE proću tokom vlažnijih perioda, zbog protoka vode, koja vrlo otežava prolazak, obzirom da kompletnu opremu morate nositi na svojim leđima. Najbolji uslovi su tokom leta, konkretno tokom jula i avgusta meseca.

Detalj koji je takođe bitan, a i to se nalazi na pomenutoj prezentaciji, jesu izduhe i ponori: treba gaziti po steni, jer kroz aluvijalne delove se može desti propadanje, a to nikako nije zgodan teren za povređivanje.

I najzad, tokom jednog vikenda nije moguće videti sve ono iz prezentacije, pošto imate četiri kraka, i litice sa vidikovcima. U četiri ture uspela sam da obuhvatim sve ono što u tom pps. možete videti. Ili, odvojite nedelju dana pa UŽIVAJTE!

Od ove godine neće biti izveštaja, jer te moje priče i nemaju formu nekakvih raporta. S druge strane, u prezentaciji koju spominjem, obuhvaćeno je sve što sam imala za cilj da predstavim svima vama. Ja vam iskreno želim da doživite celim bićem taj predeo. Poslednji put sam ga vodila formalno i zvanično, pošto više ne bih smela da nosim transportni ranac, a daleko od toga da više neću ići tamo. Neki prijatelji su mi rekli da batalim najavljivanja, a sadržaj mog ranca će da preuzmu oni. Ja to naravno ne mogu da dopustim, ali biće me tamo ništa manje nego ranijih godina :-)

Srdačan pozdrav, i ako vas bilo šta zanima, obratite mi se slobodno, moj kontakt imate na www.freebiking.org

Goca :-)