Jump to content

Featured Replies

Bukirale smo Green Peace na Baan Tai-u za 6e po noci po osobi bez tople vode u periodu 27.12 - 3.01. Soba deluje ok, na hostelworld-u ih hvale...  :party:

Bukirale smo Green Peace na Baan Tai-u za 6e po noci po osobi bez tople vode u periodu 27.12 - 3.01. Soba deluje ok, na hostelworld-u ih hvale...  :party:

nije ti to lose....generalno, u tih 5-6-7 dana kad ti ides je stvarno sve krcato, i dosta skuplji smestaj, a posto ne ostajes ni malo posle tih desavanja oko novaka, ne mozes da se nadas ni popustu ( obicno, ako ostanes duze, daju jeftinije)....

20 evra za 2 krevetni bungalov je bas skupo, fancy za pan gan, ali cena od 480 bahta je ok, za taj period..

baan tai( i baan kai, idu jedna za drugom) btw nije bas ekskluzivnija oblast na ostrvu, tamo su uglavnom nize cene, nego na nekim drugim plazama, kao npr. na istoku ostrva, ili haad yao, chao pao, ili me haad na zapadu...o haad rinu da ne pricamo, tamo je preskupo, a totalni haos...

baan tai je dobar zato sto je bas na sredini, pa ti je sve relativno blizu...ali ta plaza je najlosija na ostrvu, tu se i retko ko kupa, jer je obala malo prljavija, tako da bih ti ja preporucio da sednes lepo na skuter, ne treba dozvola za automatik, i zovi polako..tako ces lako svuda moci da stignes...ali da ostajes samo oko baan tai-ja, i nije neki dozivljaj....bez skutera nista, veruj mi...

sto se cena smestaja tice, na baan tai je srednja cena oko 250bahta za 2 osobe, ali sad kad ti dolazis, 480 je skroz korektno...

ja placam na chao pao 200bahta( nekad i 150) za 2 osobe, ali dolazim na pan gan vec godinama, pa me znaju dobro...ima tu i par mesta gde su bungalovi isto 250-300 bahta, ali nista ispod 350 tokom ovih 5-6 dana ako novaka..generalno je jeftinije ako uzmes na licu mesta, nego preko neta, znaci taj tvoj smestaj bi sigurno platila 400bahta tamo, ako ne i malo manje, al ja se ne bi kockao, jer je ovo specijalan termin, dugo nije bilo full moona bas oko nove god, tako da ce zbog toliko zurki jeda za drugom, svi klinci da nagrnu tamo heheh....nema veze, malo skuplje, al jbg. kad si bas odlucila da tad dodjes, tako je kako je heheheh....skuter o b a v e z n o....

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ja I devojka smo malo hrabri pa cemo pokusati da nadjemo smestaj na haad yau, isto dolazimo 25.12 ali planiramo da ostanemo do 30 a onda malo do samuija...

Jedno pitanjce za vas koji ste skoro bili na Tajlandu...

Koliko kosta prosecno dan boravka na Tajlandu, u Pataji npr? Najjeftinije nocenje (u opste mi nije bitno kakvog je kvaliteta smestaj) i hrana (bilo gde, samo da moze da se jede).

Tokom proleca dobijam neke lepe parice od osiguranja i planiram da zapalim na Tajland bez ikakvih agencija i vodica i ostanem sto duze. Hocu da odem tamo i provedem se kao da je 15 vek, u gradove cu da zadjem tek 10 dana pred povratak.

Jedno pitanjce za vas koji ste skoro bili na Tajlandu...

Koliko kosta prosecno dan boravka na Tajlandu, u Pataji npr? Najjeftinije nocenje (u opste mi nije bitno kakvog je kvaliteta smestaj) i hrana (bilo gde, samo da moze da se jede).

Tokom proleca dobijam neke lepe parice od osiguranja i planiram da zapalim na Tajland bez ikakvih agencija i vodica i ostanem sto duze. Hocu da odem tamo i provedem se kao da je 15 vek, u gradove cu da zadjem tek 10 dana pred povratak.

pa sto onda pitas za pataju ako ces da budes u 15.veku  :blob:?

Pozdrav svima!!

Planiram u januaru u Tajland po prvi put pa imam par pitanja. Trenutno pravim plan puta ali okvirni plan je sledeci:

Bkk 3 dana a posle otoci i to Koh Samui i Koh Phangan 12 dana. Interesuje me prevoz iz Bkk do dole, znam da ima avion Air Asia  ali bih ja da vidim kako se krecu cene ostalih vidova prevoza (voz, bus) pa ako je cena tu negde da onda idem avionom, a ako je ovo drugo  dosta povoljnije onda cu da se klackam koliko god treba  :D

Ako idem busom da li  je bolje prevoz uzeti preko agencije i koliko traje put do Koh Phangana

Za sad toliko, seticu se ja jos pitanja, ima vremena do januara :)

Teško da avion može biti jevtiniji od kopneno/brodskog prevoza ali treba proveriti. I ne leti samo Airarabia.

Kombinacija voz, spavaća kola i brod sa takozvanom combo kartomje provereno dobra kombinacija.Moguće je i busom i brodom ali su se neku putnici žalili da su im stvari nestajale iz busa.

Znam da ima jos avio kompanija ali ova je izgleda najjeftinija, nasla sam kartu za 113e povratna za dvoje Bkk - Surat Thani, a odatle sam mislila brodom do Koh Phangana, koliko se krece karta voza do dole i koliko se putuje? Jel ima neki dobar sajt sa redom voznje i cenama za voz?

Znam da ima jos avio kompanija ali ova je izgleda najjeftinija, nasla sam kartu za 113e povratna za dvoje Bkk - Surat Thani, a odatle sam mislila brodom do Koh Phangana, koliko se krece karta voza do dole i koliko se putuje? Jel ima neki dobar sajt sa redom voznje i cenama za voz?

vozna karta je oko 700 bahta ( 17 evra) u jednom pravcu, to je kuset sa fenom...sa aircon-om je mnogo hladno...voz polazi oko pola 6, stize u suratani u 5 ujutru....to je najbolja linija voza..od suratanija do luke je bus 100 bahta, a trajekt od 180-220 bahta...i stizes na koh phan gan oko 11 pre podne..trajekt ide oko 3- 3,5 sati....to je najbolja opcija....taj avion koji si nasla je skup...uglavnom su cene oko 1200 bahta u jednom pravcu, to je oko 60 evra povratna....pogledaj i kod nokair-a....

Nista lakse nego naci prevoz za Koh Tao i Koh Pangan, u Bangkoku pored svakog hotela/hostela su agencije koje organizuju prevoz busom ili vozom, pa onda brodom do tih ostrva. Ako ides busom to je najjeftinija opcija, jer te pokupe blizu hotela busom oko 6 popodne, bus te vozi do luke gde se stize oko 3 ujutru i tu sacekas brod koji krece  oko 6 ujutru i u 9 si na Koh Tao-u, a na Koh Pangan-u oko 10-10:30. U sopstvenoj organizaciji je malo skuplje, jer treba stici do stanice, Bangkok je ogroman, pa onda u Chumponu sa stanice treba da ides u sred noci do luke koja je nekih 11 km od grada... Naravno, ovo sve nije nemoguce, nego je samo komplikovanije i potencijalno skuplje. Inace, ceo Tajland je dobro povezan voznim i autobuskim linijama i svugde se lako stize.

Znam da ima jos avio kompanija ali ova je izgleda najjeftinija, nasla sam kartu za 113e povratna za dvoje Bkk - Surat Thani...

Pre neki dan je bila akcija kod Air Asia, povratna Bkk-Surat Thani je bila nesto oko 4-5 evra, tako da mi tih tvojih 113 deluju mnoooogo ;) Doduse, zavisi koji su datumi u pitanju i koliko si fleksibilna. A naravno, te cene koje sam spomenuo su bile povodom rodjendana kompanije i ne vaze uvek.

Nista lakse nego naci prevoz za Koh Tao i Koh Pangan, u Bangkoku pored svakog hotela/hostela su agencije koje organizuju prevoz busom ili vozom, pa onda brodom do tih ostrva. Ako ides busom to je najjeftinija opcija, jer te pokupe blizu hotela busom oko 6 popodne, bus te vozi do luke gde se stize oko 3 ujutru i tu sacekas brod koji krece  oko 6 ujutru i u 9 si na Koh Tao-u, a na Koh Pangan-u oko 10-10:30. U sopstvenoj organizaciji je malo skuplje, jer treba stici do stanice, Bangkok je ogroman, pa onda u Chumponu sa stanice treba da ides u sred noci do luke koja je nekih 11 km od grada... Naravno, ovo sve nije nemoguce, nego je samo komplikovanije i potencijalno skuplje. Inace, ceo Tajland je dobro povezan voznim i autobuskim linijama i svugde se lako stize.

kristinche pitanje je bilo kako stici na pangan, a ne koh tao, nemo sad da zbunjujes  ;):music:.....

za koh phan gan se uglavnom ne ide preko luke u chumponu, jer je to mnogo dalja opcija..ide se preko suratanija...a za koh tao je chumpon, slazem se, bolja opcija....

Znam da ima jos avio kompanija ali ova je izgleda najjeftinija, nasla sam kartu za 113e povratna za dvoje Bkk - Surat Thani...

Pre neki dan je bila akcija kod Air Asia, povratna Bkk-Surat Thani je bila nesto oko 4-5 evra, tako da mi tih tvojih 113 deluju mnoooogo ;) Doduse, zavisi koji su datumi u pitanju i koliko si fleksibilna. A naravno, te cene koje sam spomenuo su bile povodom rodjendana kompanije i ne vaze uvek.

jeste , bila promocija, i karte su kostale oko 5 evrita sve ukupno, i sa dodatkom za placanje karticom....al se to prodalo u roku od 20 min . heheh , bar oni letovi koji su atraktivni, tj. s kojim mozes lepo da stignes do ostrva...ostalo je bilo samo malo vecernjih letova, al to znaci da bi morao da spavas u surataniju, ili da hvatas nite ferry, koji putuje 7 sati  :P......

ja uspeo da uhvatim po toj ceni, al za nakhon si thammarat, moze i od njega da se stigne do luke donsak, al je malo dalje, i nije razradjena opcija, tako da mora se se malo bolje poznaje okolina..ne bih bas preporucio taj aerodrom nekom ko prvi put putuje, pa cak ni drugi  :LOLLL:....

nemas pojma kakva je to frka bila da se uhvate te jeftine karte.....

prosecna cena je inace oko 1100-1200 bahta, + prtljag do 300 bahta za 20 kila, tako da ni to nije losa cena...plus treba dodati 400-450 bahta za autobus od aerodroma do luke donsak ( malo je dalje nego grad, aerodrom je na suprotnoj strani, vozi se jedno 1, 5 sati do luke) i u tu cenu je ukljucen i trajekt....

znaci eto, ukupno da se stigne od bankoka do ostrva koh phan gan treba oko 1800-1900 bahta....ukoliko uspe da se prtljag unese kao rucni, onda ustedis jos 300 bahta...sto se prtljaga tice, prilicno su liberalni, znaci manji ranci prolaze opusteno kao rucni...

ako se ide vozom, onda je voz 700, trajekt 220 i bus od zeleznicke stanice do luke donsak 100 bahta...ukupno 1020...

znaci jeftinije je ipak poprilicno, al je veci cim, putuje se celu noc...

bus je slicna cena kao voz, al je mnooogo neudobnije...

jeste da te agencije obicno pokupe iz hostela ili hotela, ali do zeleznicke stanice u bankoku hualapong je bas lako doci, taksi je od koje god strane krenes, ili sa kao san-a ili sukumvit road-a oko 60 bahta, tako je je voz mnogo bolja opcija, ako oce da se ustedi neki dinar, a da se komforno putuje, spavajuci  zvizhd

jeste , bila promocija, i karte su kostale oko 5 evrita sve ukupno, i sa dodatkom za placanje karticom....al se to prodalo u roku od 20 min . heheh , bar oni letovi koji su atraktivni, tj. s kojim mozes lepo da stignes do ostrva...ostalo je bilo samo malo vecernjih letova, al to znaci da bi morao da spavas u surataniju, ili da hvatas nite ferry, koji putuje 7 sati  :P......

ja uspeo da uhvatim po toj ceni, al za nakhon si thammarat, moze i od njega da se stigne do luke donsak, al je malo dalje, i nije razradjena opcija, tako da mora se se malo bolje poznaje okolina..ne bih bas preporucio taj aerodrom nekom ko prvi put putuje, pa cak ni drugi  :LOLLL:....

nemas pojma kakva je to frka bila da se uhvate te jeftine karte.....

Sta znam, ja video akciju, otisao cisto iz znatizelje na sajt Air Asia, pritom, niti sam bio ikad na Tajlandu, niti nesto planiram trenutno, zveknuo nasumice datume i nasao te dzabe karte. Sad, istina, nisam pokusao da ih kupim, mozda je bila navala, pa bi sajt odbio transakciju :102:

Inace, vrlo dobro znam kakva je frka uhvatiti jeftine karte ;D

Videla sam ja tu promociju ali na zalost kasno, sve karte su bile rasprodate :bang: tako da definitivno nista od aviona!!! Koliko sam vas shvatila, najbolje mi je do dole ici vozom s ti sto mi ostaje dilema da li ici u sopstvenoj reziji ili preko agencije iz Bkk. Malo mi je frka hocemo li se snaci u Surat thaniju (kako sa z. stanice do broda) i da li se karte za voz moraju kupiti par dana pre ili moze pred  sam polazak.. Vidim da ce to biti duga noc  :?

Videla sam ja tu promociju ali na zalost kasno, sve karte su bile rasprodate :bang: tako da definitivno nista od aviona!!! Koliko sam vas shvatila, najbolje mi je do dole ici vozom s ti sto mi ostaje dilema da li ici u sopstvenoj reziji ili preko agencije iz Bkk. Malo mi je frka hocemo li se snaci u Surat thaniju (kako sa z. stanice do broda) i da li se karte za voz moraju kupiti par dana pre ili moze pred  sam polazak.. Vidim da ce to biti duga noc  :?

kad iskoracis izvan z. stanice startovace te 20 ljudi nudeci ti prevoz do luke, tako da ne moz prostije od toga..to je bre turisticka zemlja, prevoz je organizovan bolje nego u eu....samo pitaj dal voze do luke donsak i to je to ( jer ima nekoliko luka, ali ova je najbolja, tj. trajekti koji odatle krecu su najbolji)....karata za voz nekad nema, pogotovu za one vozove koji idu u dobro vreme, i sa fenom su (jer su svi izvalili da je u aircon vozovima smrzavanje, pa ih izbegavaju), tako da je bolje kupiti karte par dana ranije...

sto se noci tice, isto kao u bilo kom nocnom vozu, spavas i odmaras...njihovi vozovi su btw. bolji od nasih...mada to i nije tako tesko heheheh

bam-bam, Koh Pangan je sat -sat i po vremena brodom od Koh Tao, i ide se istim brodom od Chumpona i koji staje na sva tri ostrva, prvo na Koh Tao, pa na Koh Pangan, pa na Koh Samui.

bam-bam, Koh Pangan je sat -sat i po vremena brodom od Koh Tao, i ide se istim brodom od Chumpona i koji staje na sva tri ostrva, prvo na Koh Tao, pa na Koh Pangan, pa na Koh Samui.

ma znam ja sve to, ali to joj je skuplji i tezi put, i gubi se ceo dan u putu , jer se stize popodne na phan gan, a krece vece ranije iz bankoka..a posto ne ide na koh tao, ovaj put preko suratanija je  bolji i jeftiniji..i stize se na pan gan vec pre podneva..

da devojka ide na koh tao, onda je ovo preko chumpona laksa opcija...

preporuka za ko samui chaweng plaza (ako se ne varam), potreban nam je smestaj za troje, dobar wifi u sobi (!) na mesec dana, idealno ako ima neko nas tamo da me posavetuje, ja sam bio vec par puta (jul-avgust), ali nikad u sezoni. da ocekujem jace cene i koliko ?

Hvala vam puno na savetima, divni ste!!  clap.gif' alt=':clap:'>

Prevoz smo resili  :D sad prelazimo na druge bitne stavke :) Ima te li neku preporuku za smestaj za Bkk, Koh Phangan i Koh Samui (oko 20-30e po sobi) nista spec da ima svoje kupatilo, toplu vodu, klimu i da je blizu plaze  ;D

Imam jos jedno pitanje: jel mi za stvari boljeuzeti onaj veliki ranac ili moze i koferce sa tockicima :) Znam da je pitanje malo glupo ali treba mi misljenje iskusnih putnika ;D

Prvo bih da napomenem da se na Koh Tao stize u 9 ujutru, a na Koh Pangan oko pola 11, ali svako ima izbor da odluci na koji ce nacin stici tamo :) U svakom slucaju, imacete sve moguce opcije ponudjene u Bkk pa odlucite sami.

Sto se tice prtljaga, mislilm da je lakse izboriti se sa rancem nego sa koferom, mada je moj savet ne nositi puno stvari jer je ionako vrlo toplo i vlazno i skoro sve vreme cete biti u kupacem ili sorcu i majici jer je tako najprijatnije. Naravno, u Bkk je potrebno imati pristojnu odecu, koja prekriva ramena i kolena, ako zelite da obilazite palatu i hramove.

Smestaj. Mi smo u Bkk bili smesteni u Hotelu Rambutri, u Soi Rambutri, sto je vrlo blizu cuvenog i preturistickog KohSan road-a, ali je prednost to sto su glavne turisticke destinacije vrlo blizu. Smestaj je kostao oko 700 bata za dve osobe, ali to je najjeftinija opcija, imali su i bolj sobe. Hotel ima bazen na vrhu zgrade, a jeftin je, tako da to, po mom misljenju, nije losa opcija...

A sto se tice smestaja na ostrvima, za te novce mozete naci svasta :) Iskreno, mislim da ti topla voda ni ne treba na toj vrucini, ali klima bi dobro dosla. Mi smo na Koh Tao iznjmili kucu na nekoliko meseci tako da ne znam cene hotela, mislim da je bas najjeftinija i vrlo skromna  opcija bila 400 bata za 2 osobe..

A na Koh Pangan-u smestaj je predivan u Sea Flower Bungalows

http://www.seaflowerbungalows.com/home.htm

I nje mnogo skup, mozda oko 700 bata. Preporucujem da rezervisete unapred ako vec znate datume, jer su cesto svi bungalovi rezervisani.