Jump to content

Featured Replies

ako vam je do jeftinih cena, pogledajte na agodi....najbolje ponude najlepši smeštaj

Hvala na savetu.Gledali smo i na agodi i na ostalim sajtovima,ima jako interesantnih ponuda.Nama je u suštini bitno da smeštaj ima klimu,i da ima pozitivan feedback od ljudi koji su u njemu odsedali.Prvi put idemo tako daleko od Evrope,a na ovom sajtu(i drugim) smo našli puno dobrih informacija i pozitivnih mišljenja o Tajlandu,tako da je to bio dodatni faktor da se odlučimo za tu destinaciju.Planiramo da obiđemo ostrvo(i verovatno Ko Tao),tako da izležavanje u resortu od 100+$ za noć nije opcija.Noćenje do 1200THB po našem mišljenju je puna kapa,i pruža sve ono što zadovoljava naše potrebe.Nadam se da čemo imati sreće u izboru,i da ćemo kasnije imati priliku da prenesemo svoje pozitivno iskustvo drugim članovima foruma.

Hvala na savetu.Gledali smo i na agodi i na ostalim sajtovima,ima jako interesantnih ponuda.Nama je u suštini bitno da smeštaj ima klimu,i da ima pozitivan feedback od ljudi koji su u njemu odsedali.Prvi put idemo tako daleko od Evrope,a na ovom sajtu(i drugim) smo našli puno dobrih informacija i pozitivnih mišljenja o Tajlandu,tako da je to bio dodatni faktor da se odlučimo za tu destinaciju.Planiramo da obiđemo ostrvo(i verovatno Ko Tao),tako da izležavanje u resortu od 100+$ za noć nije opcija.Noćenje do 1200THB po našem mišljenju je puna kapa,i pruža sve ono što zadovoljava naše potrebe.Nadam se da čemo imati sreće u izboru,i da ćemo kasnije imati priliku da prenesemo svoje pozitivno iskustvo drugim članovima foruma.

imate opciju na agodi da sortirate po ceni i po referencama, vidim da se nalazi smestaj super, a za 1200 thb po danu načičete u resortu smeštaj, evo baš bacih krajickom oka 

Koh Tao Royal Resort

24/3 Moo.2 Mae Haad Beach, Mae Haad, Koh Tao, Thailand 84280 USD 60.90 sniženo na

!!!28.46

Nama je u suštini bitno da smeštaj ima klimu,i da ima pozitivan feedback od ljudi koji su u njemu odsedali

Mi smo bili prošle godine u januaru i iako je naš smještaj imao klimu, možda smo je dva puta upalili jer su ventilatori sasvim dovoljni, a njih ima svaki bungalov, makar ovamo gdje smo mi bili. 

Što se tiče razgledanja ostrva, ako ste vozači, super će vam doći motori koje na ostrvu svi voze, osim par rijetkih ljudi, poput nas, koji su dali malo bogatstvo na taksi. Rentanje je povoljno, kao i gorivo i definitivno je najisplativija opcija.

Pa sad' ne bih nazvao to zima tamo, u februaru ove godine smo na Phi Phi (koji je samo 100-ak kliometara od ekvatora, znači iste temp all year around) za prvu noć uzeli bungalov bez klime, samo sa ventilatorom. Veći deo noći smo proveli napolju pored bazena, nije moglo da se izdrži :) 

Mada i bungalov je bio baš hard core verzija, metalni krov a okolo bambus 

da li biste mi rekli šta je to bungalov po vašem viđenju? nekako svi ljudi govore o tim bungalovima, a gledam kako to izgleda na googlu i nekako različite slike i smeštaje dobijam, tako da ne shvatam šta se misli pod tim smeštajem.

Završio sam srednju turističku i nikada nismo pominjali takvu vrstu smeštaja, niti ni ne znam pod tim šta se podrazumeva.

Bungalov je obično manja kuća sa verandom. Možda si mogao da skapiraš na osnovu ova dva resorta što smo ti traveleasy i ja preporučili. Kao što vidiš, vrlo je slična gradnja. Vjerovatno postoje i drveni, ali nisam bila u njima.

http://www.bluelotusresort.com/assets/images/bunglowview.JPG

http://www.seaflowerbungalows.com/images/gals/Seaflower%20Bungalows%203/target43.html

pa ovo je sve na haad chao pao...moja omiljena za smestaj :dance:

Edited by bam-bam

pa najbolje ti je da promenis rutu, i da propustis puket..jer to nije tajland, takve vasare imas svuda po svetu...ovo je naravno, moje subjektivno misljenje, ali posto sam jos malo pa thai  :), onda ipak mogu da pricam o necemu sto tako dobro znam..

sto se bankoka tice, predji most rama VIII ( mozda 7-mi  :LOLLL:), viseci je i prelepo je tu u tom kraju..ajutaja, stara prestonica na par sati od bankoka...naravno, khao san road, chatuchak day market, pa i plovecu pijacu, china town..ako volis da izlazis, najbolji klubovi su duz ulice Sukumvit..ogromna je , npr. soi 11,12, 13, 14( to su sve ulicice upravne na nju)..kad stignes tamo, vec ce ti svi reci gde je sta..a tu su i svi shopping mallovi, fancy restorani i tako to....ako imas 3-4 dana, idi do kambodze, na angkor wat..to je a must, ako imas dovoljno vremena...

ali pataja, ili puket...to su 2 najveca krsa azije, gde se skupio sav olos iz sireg okruzenja, da odere debele turiste, pedofile, i sexualne devijante...naravno, ima i normalnih ljudi, ali opsta slika koja se na ta 2 mesta stekne, je potpuno drugacija od onoga sta je tajland...

nikad nikom ne bih preporucio da ide tamo, a uvek i na svakom mestu bih svim ljudima preporucio da idu na tajland, po meni najbolju zemlju na planeti...

Zaista sve tačno i potvrđujem. Prvi put sam bila Bangkog i Koh Samui, mogu reći da sam i tu pogrešila a drugi put i te kako, Puket...tu se meni ništa nije dopalo. Slobodno mogu reći da mi se ni plaže nisu nešto dopale, nema tog tirkiza i nekako mi je muljava voda.Uvelikoo pravim planove da odem treći put i to na nekoliko meseci ali ovoga puta svakako u deo koji odiše Thai duhom.

• 5 weeks later...

Da li neko moze da preporuci smestaj na Koh Pangan i / ili Koh Samui gde je internet ukljucen u cenu, ali da radi bez greske? I takodje smestaj gde je dovoljno stabilan signal za internet preko mobilnih operatera (na primer TrueMove H, videh da imaju ok data pakete ). Idemo na odmor od mesec dana ali moracemo odredjeni deo i da radimo preko neta, pa nam je jako vazno da imamo dobar internet u okviru samog smestaja. U suprotnom moracemo da se okrenemo chiang mai-ju poput ostalih digitalnih nomada. A nekako nam je lepse da radimo sa ostrva ako je to moguce.

6 minutes ago, just_passenger said:

Da li neko moze da preporuci smestaj na Koh Pangan i / ili Koh Samui gde je internet ukljucen u cenu, ali da radi bez greske? I takodje smestaj gde je dovoljno stabilan signal za internet preko mobilnih operatera (na primer TrueMove H, videh da imaju ok data pakete ). Idemo na odmor od mesec dana ali moracemo odredjeni deo i da radimo preko neta, pa nam je jako vazno da imamo dobar internet u okviru samog smestaja. U suprotnom moracemo da se okrenemo chiang mai-ju poput ostalih digitalnih nomada. A nekako nam je lepse da radimo sa ostrva ako je to moguce.

Zašto ne pogledate na agodi? tamo postoje informacije koji smestaj ima WIFI

Zato sto mi treba iskustvo iz prve ruke, od nekoga ko je to koristio :) 

Cesto pise da ide WiFI koji je u praksi neupotrebljiv, tako da je licna preporuka vise nego dobrodosla.

Edited by just_passenger

• 1 month later...

sto se tice neta to je prijatno iznenadjenje za mene jer svaka birtija ima net I to dobar.

Jednom sam samo bila na jednom mestu gde su slagali.

Bar sto se tice Puketa

Evo sad kad su mi se slegli utisci I kad sam neposredno  pre I posle Puketa bila u Singapuru , Australiji I Katru (to ima veze sa ukupnim utiskom)

moram da priznam da mi je najjaci utisak sa Tajlanda ostavilo samo more skutera....nepregledni parkinzi sa skuterima, jako losa organizacija, uglavnom haoticno sve sagradjeno...siromasno,.....Buda, Buda I samo Buda

predivni ljubazni ljudi, zahvalni za svaki dolar, nenormalno jeftine masaze, jeftina usluga, jeftini frizeri, prelepo PiPi ostrvo..........

bila sam negde u sredini ostrva (Puket) I videla sam sve te deolve gde nema hotela I gde je pravi zivot....sve je to haoticno I besmisleno...Koliko samo zica na banderama (mozda ovo zvuci glupo haha, ali sam se zajedno sa jednim cikicom iz Engleske krstila cemu sve te zice)

Postoje prelepe oaze, prelepe plaze...ali onda pljusne kisa I napravi se haos.....ipak kad se sve slegne to izgleda prelepo..........

Ipak Tajland ima ono nesto cemu bih se opet vratila........

Edited by BilliV

Pozdrav sa Tajlanda.

Trenutno se nalazim na Koh Phanganu, i sto se tice mobilnog interneta, sve sjajno funkcionise.

Uzeli smo karticu sa mreze dtac (ima logo kao nas Telenor) koja vazi 30 dana i prosto je neverovatno koliko im je sjajna pokrivenost. 4G je manje vise dostupan svuda gde smo bili, cak i na trajektu daleko od obale. Do sada smo ga testirali u Bangkoku, na Phi Phi Don-u i ovde na Koh Phanganu. Svuda radi bez greske, ako nekome treba brz net za posao moze se osloniti na ovaj. Ne moze biti prostije.

Mi smo uzeli najjaci paket od 12 GB po max brzini i posle toga neograniceno po sporijoj, cena je bila oko 20$.

1 hour ago, just_passenger said:

Pozdrav sa Tajlanda.

Trenutno se nalazim na Koh Phanganu, i sto se tice mobilnog interneta, sve sjajno funkcionise.

Uzeli smo karticu sa mreze dtac (ima logo kao nas Telenor) koja vazi 30 dana i prosto je neverovatno koliko im je sjajna pokrivenost. 4G je manje vise dostupan svuda gde smo bili, cak i na trajektu daleko od obale. Do sada smo ga testirali u Bangkoku, na Phi Phi Don-u i ovde na Koh Phanganu. Svuda radi bez greske, ako nekome treba brz net za posao moze se osloniti na ovaj. Ne moze biti prostije.

Mi smo uzeli najjaci paket od 12 GB po max brzini i posle toga neograniceno po sporijoj, cena je bila oko 20$.

pa to i jeste telenor, norveški operater, da li ste bukirali preko agode?

Isli smo na rizik, bukirali samo prvu noc preko booking-a a posle trazili uzivo, i uglavnom nije problem da se nadje. Jedino gde smo se zeznuli je sto smo dan pre full moon party trazili uzivo, obisli smo sve hotele i house, i bukvalno poslednji krevet jedva nasli. Neverovatno kolika je navala u tom periodu na Koh Phanganu.

Ja sam problem neta resavao tako sto sam ja imao karticu jednog operatera, saputnica drugog, i ako jedan omane drugi ne moze. Inace slazem se sa drugima, net je odlican, i ne toliko skup. Uvek kad biram smestaj proverim net u smetaju (wifi) i vidim kakav mi je mobile net u sobi/smestaju, jos ako ima negde u blizini 7-11 sa hotspotom ne moze da omane.

inace smestaj iskljucivo trazim na licu mesta, osim recimo u bangkoku. ponekad bukiramo prvu noc, zavisi u kom casu dolazimo.

Bila sam na Phanganu u Sea Flower-u 4 noci u Classic Wooden Bungalow sa ventilatorom koji smo pritom slabo koristili, a onda sam presla na 2 noci u njihov neki apartman novije gradnje (betonske) gde bez klime nije moglo da se dise. Drvo je oduvek bilo bolji izolator od betona, opekarskih proizvoda, lima tako da samo obratite paznju od cega je gradjeno. Trenutno sam u Ao Nangu opet u drvenom bungalovu i opet je prijatno.
Sto se tice Sea Flowera jedina mana su im duseci, ostalo je sve super od atmosfere do hrane...

Pozdrav ljudi!

Imam pitanje, namjeravam da odem na Tajland da ostanem 2 mjeseca, 3 ako budem imao srece sa budzetom. Da li mi neko moze pomoci odgovorima na moja pitanja. Procitao sam ovu temu, ne zelim da idem na mjesta koja vrve od turista, gdje su samo guzve i zurke sa pijanim strancima. Treba mi plaza, mirno mjesto, da odmaram, uzivam u hrani, upoznam kulturu i ljude sa tajlanda. Znaci neko manje mjesto, koje ima smjestaj u nekom bungalovu bi bilo najbolje ali moze i neke sobice nessto, Mjesto koje ima koje ima prodavnicu, restoran, apoteku i osnovno za zivot, nista luksuzno i nista suvisno. Da li je to koh phan gan? Da li neko zna neko drugo mjesto? Da li sa 900eur mogu da izdrzim dva mjeseca tamo (u to racunam smjestaj, osnovan nista specijalno-krevet, kuhinjica, kupatilo, internet i hrana)? Eto ako neko moze da pomogne, ima dosta u temi utisaka od ranijih godina, ako neko moze da podijeli neka svjeza iskustva bilo bi super...Eto sta god neko moze da mi kaze, da me savjetuje, bio bih veoma zahvalan. 

• 2 months later...

Da li mi neko moze preporuciti gde da letujem  na Tajlandu...idem sa detetom od 4 godine, zelimo lepu plazu, cistu, uredjenu. Ne zanimaju nas zurke, ali volimo malo obilaziti...

Dobro bi nam dosli svi saveti u vezi priprema za put, saveti u vezi hotela, hrane, lekova, vakcinacija, itd. Transfer od aerodroma do drugog grada ili ostrva i do hotela.....hvala...

Kada?

Recimo Ko Samui?

U Bangkoku ima "milion" agencija koje ti mogu organizovazi kompletmo letovanje. Prevoz, smeštaj...

Decembar, januar, februar na 15-tak dana.
Imas li mi preporuciti neku agenciju i da li odavde mogu sve resiti, da tamo ne tragam za tim?

odavde mozes sve....kupis karte, kupis avio karte od bankoka do destinacije, i rezervises smestaj na npr. agoda.com, to je najbolji sajt za nalazenje smestaja za aziju....i to je to....tajland je jedna od najturistickijih zemalja na svetu, lakse je napraviti samostalan aranzman, nego za vecinu meditarana, jer im je sistem organizacije napravljen tako da svaki turista moze da se snadje...ne znam zasto bi iko jurio agencije tamo....

sto se tice destinacije, zavisi u kom si fazonu- ako volis fensi mesta, hotele itd. onda koh samui...

ako volis mir, bungalove, ( koji mogu da budu i zidani, u staklu, a i od drveta, zavisi od preferencija), onda koh phangan ( zapad i istok ostrva)....

ako volis i jedno i drugo- hua hin...

koh lanta je takodje nesto izmedju

najbolja energija je na koh phan ganu.....

zurki imas svuda, al uopste ne moras ni da ih vidis ako neces....

za lokalne letove gledas low cost lionairthai.com, i airasia.com...moze i nokair.com, mada oni nesto imaju problem sa placanjem nasim karticama...ako kupis dosta ranije, i uhvatis promocije, moze avio karta da te jeftinije kosta nego kad bi isla busom ili vozom....a razlika u vremenu  utrosenom u  putu je stvarno ogromna....

Edited by bam-bam