Jump to content

Featured Replies

On 7/10/2017 at 9:09 AM, Stromer said:

Pozdrav svim putnicima, putujem na Tajland 08 avgusta sa dva klinca od 13 i 15g osstaje se tri nedelje, bez posebne ideje gde i sta, letimo na Puket planirajuci da palimo na Samui jer je navodno vreme bolje na istocnoj  obali, svaki savet ili predlog iskusnih putnika je dobrodosao......

Ja sam došao sa Samuija pre pet dana. Odlično ostrvo, ljudi, usluga i cene. Takođe je i vreme bolje na istočnoj obali Tajlanda trenutno, tj. imaš manje padavina u poređenju sa obalom na indijskom okeanu.

Ako te nešto posebno interesuje slobodno pitaj.

Preporuka za ovaj hotelčić:
http://www.palmcoco.com

Edited by bagzy

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
On 26.7.2010 at 10:52 PM, Makaveli13 said:

Sad sam provalio da bi i u Angkor. Pazi ovako,ostavi to za kraj,i idi iskuliraj u siamreep-u jedno 2-3 dana. Angkor je do jaja,pivo i klopa su jako jeftini,a provod nikad jaci :smile: Ja sam tamo trebao da budem 2 a ostao 7 dana :smile:

Aa gdjeje taj Angkor?

• 2 weeks later...

Angkor je predivan, ali meni je Siem Reap bio tuga golema. Stotine napacenih Kambodzanaca koji cekaju belce da zavrse rucak, veceru ili hranu pa da ih tuk-tukom voze negde za dolar-dva. Bukvalno stoje i gledaju te dok jedes i pokusavaju pogledom da izmame tu voznju. Pub Street katastrofa nevidjena, pijane nemacke i skandinavske bakute koje djuskaju uz Kim Vajld i pesmu o liku koji je poslan da ubija Kambodzance i uzasu rata bas u toj Kambodzi dok se deru "flying to Cambodia". Odvratno toceno pivo od 50 centi za koje je i Jelen zanatsko pivo. Gomila zapadnjaka koji se fotkaju kako jedu skorpije, paukove ili buba svabe. Devojcice od 7 godina koje preturaju po kantama u nadi da su stranci bacili nesto vredno. Pakao na zemlji za mene.

U Tajlandu je u ovo vreme preporucljivo ici na zalivsku stranu, iako sam ja cesto imao srece i na andamanskoj. Vratio sam se prosle nedelje sa Phangana, bilo je odlicno vreme cele nedelje, malo oblacno, ali suvo. Jedino sto voda nije bas dobra, mutna je na svim plazama i bukvalno se ne vidi stopalo kad se zgazi do kolena. Moje omiljene plaze su na istoku - Thong Nai Pan Noi i Yai. Prva je malo fensi sa rezortima i nema bas previse jeftinijih opcija za uvece, druga totalna suprotnost, a i sama plaza je duza i bolja. Obe plaze su prilicno slabo posecene u toku dana, narocito Yai. Skoknuo jedan dan do Samuia i definitivno necu nikad ponovo, prevelika guzva za moje pojmove i masovni turizam koji je bespovratno unistio ostrvo. Phangan se dobro drzi, mada ce se stvari verovatno promeniti kad bude bio zavrsen aerodrom.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Pozdrav,

putujem sa detetom od 7 godina 31. decembra u Krabi na 15 dana. Treba mi preporuka gde da se smestimo. Nemamo bas veliki budzet. Treba nam neko mirno ili relativno mirno mesto, sa lepim plazama a i da ujedno mozemo i nesto da vidimo, upoznamo malo njihovu kulturu itd. Zanima me i ako izaberem neki bungalov recimo kakva je bezbednost u istom. U smislu: da li je bezbedno tamo ostaviti novac, jer ne bih da nosim sve sto imam sa sobom :), da li imaju sefove... Svaki savet je dobrodošao. Uzela sam karte bez previše razmišljanja i sam me glava boli od razmišljanja gde i kako :).

• 7 months later...

Zdravo svima, 

zanimaju me iskustva sa Koh Sameta i Koh Changa? Vidim da se spominjalo, ali bih volela da cujem konkretne utiske

Hvala unapred 
Same same but different :biggrin:

• 1 month later...

Na Koh Chang-u bih preporučio ili White Sand Beach ili Kai Bae Beach za smeštaj. U principu ne postoji opcija daleko od plaže jer su mesta bukvalno jedan put i sa obe strane hoteli, restorani i sl. tako da koji god hotel izaberete taj problem nećete imati. Plaža, barem na WSB gde sam ja bio odseo, je slobodna, tj. bez obzira na niz hotela iza nijedan nije ogradio deo plaže tako da gde god hoćete možete se smestiti. Plaža je prilično uska nažalost ali gužve srećom nije bilo pa je skoro bilo idilično.  Ovde je oseka popodne poprilična tako da ne bi bilo loše da imate opciju bazena ako niste ljubitelj "kilometarske šetnje" do dubljeg mora u tom periodu. Takođe oko 5 se već sklanjaju ležaljke i iznose stolovi za restorane na plaži koji većina tih resorta otvara za večeru a sunce zalazi već oko 6. Inače zalazak je zaista idiličan.

Ja sam odseo u malom boutique Du Talay hotelu na samoj ivici peščane plaže i bio sam zadovoljan. Ima sjajnu terasu restorana sa pogledom na celu plažu. Bio je ~40€ sa doručkom čini mi se. 

https://www.agoda.com/du-talay-hotel-koh-chang/hotel/koh-chang-th.html?cid=-198#nohash